رکورد تولید نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی ایران شکسته شد

میزان تولید برق نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی کشور در سال گذشته با افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال ۹۸ به حدود ۱۵۸ میلیون مگاوات ساعت رسید.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه خبری برق حرارتی، نگاهی به آمار تولید نیروگاه‌های حرارتی کشور حاکی از آن است که در سال ۹۹ با افزوده شدن بخش بخار نیروگاه‌های پرند، عسلویه، ارومیه، فردوسی، شیروان، سبلان و کاسپین شاهد "جهش تولید" نیروگاه‌های سیکل‌ترکیبی به عنوان واحدهای تولیدکننده برق دوست‌دار محیط زیست هستیم.

تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل‌ترکیبی از کارآمدترین روش‌های بهبود بازده نیروگاه‌های حرارتی کشور به شمار می‌آید که نه‌تنها برای صنعت برق، بلکه برای محیط‌زیست و صرفه‌جویی در مصرف سوخت نیز بسیار مؤثر است و در سال‌های آینده شاهد تأثیرات گسترده آن خواهیم بود.

با قرار دادن یک توربین بخار ۱۶۰ مگاواتی در امتداد دو توربین گازی ۱۵۹ مگاواتی و تشکیل یک بلوک کامل سیکل‌ترکیبی، بدون نیاز به مصرف سوخت اضافی و از محل حرارت بازیافت‌شده در سیکل نخست تولید برق، بازده نیروگاه از حدود ۳۴ درصد به نزدیک ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

در سال گذشته ۳۴۳ میلیون مگاوات ساعت انرژی در همه نیروگاه‌های کشور (حرارتی، برق‌آبی، اتمی و تجدید پذیر) تولید شده است که سهم نیروگاه‌های حرارتی (بخاری، گازی، سیکل‌ترکیبی) از این رقم بیش از ۳۱۴ میلیون مگاوات ساعت بوده است.

سال گذشته حدود ۹۲ درصد برق مورد نیاز کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین شده است، میزان تولید این واحدها نسبت به سال گذشته بیش از ۹ درصد افزایش یافته است.

کد خبر 488896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.