به گزارش ایمنا به نقل از سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، ولیالله وثوقی اظهار کرد: سطح زیر کشت پنبه در سال گذشته نزدیک به ۹۸ هزار و ۸۱۰ هکتار برآورد شده و از این سطح حدود ۲۷۰ هزار تن وش پنبه برداشت و به کارخانههای پنبه پاککنی ارسال شده است.
وی افزود: پنبه حلاجی شده حاصل از این مقدار وش نیز حدود ۸۱ هزار تن بوده که نزدیک به ۶۸ درصد نیاز داخل را تأمین میکند.
معاون فنی و اجرایی اتحادیه تعاونیهای کشاورزی پنبه و دانههای روغنی اضافه کرد: با توجه به حمایتهای وزارت جهاد کشاورزی بهویژه معاونت امور زراعت و مجری طرح پنبه، تلاشها و اقدامهای این اتحادیه در زمینه تولید بذور پنبه از ارقام زودرس و با عملکرد بالا، تأمین نهادهها و اجرای برنامههای آموزشی و ترویجی، حمایتهای سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران و همکاری مؤسسات تحقیقات پنبه کشور و ثبت و گواهی بذر و نهال و با در نظر گرفتن روندی که از سال ۹۵ در توسعه کشت و افزایش تولید پنبه وجود دارد، دستیابی به خودکفایی در پنبه و بینیاز شدن کشور از واردات پنبه محلوج در سه سال آینده تحقق مییابد.
وثوقی گفت: بر اساس آمار موجود، در سال ۹۵ سطح زیر کشت پنبه حدود ۷۰ هزار هکتار و وش تولیدی حدود ۱۶۱ هزار تن و پنبه محلوج استحصالی نزدیک به ۴۸ هزار تن بوده است که در مقایسه با سال ۹۹، اکنون شاهد افزایش ۴۱ درصدی سطح زیر کشت و افزایش ۶۷ درصدی وش پنبه تولید شده هستیم.
وی خاطرنشانکرد: که این مهم موید خوداتکایی ۶۸ درصدی در پنبه محلوج در سال ۹۹ است؛ بنابراین با این روند میتوان پیشبینی کرد که در سال ۱۴۰۲ دستیابی به خودکفایی در تولید پنبه محلوج دور از انتظار نباشد.
معاون فنی و اجرایی اتحادیه تعاونیهای کشاورزی پنبه و دانههای روغنی ادامه داد: تحقق این امر بدون حمایتهای دولت امکانپذیر نخواهد بود و روند افزایشی در تولید پنبه در پنج ساله اخیر نیز بهدلیل توجه دولت و وزارت جهاد کشاورزی به توسعه سطح زیر کشت و تولید پنبه بوده است.
نظر شما