به گزارش خبرنگار ایمنا، مصطفی رضایی پیش از ظهر امروز - چهارشنبه ۱۸ فروردین - در نشست خبری روز جهانی بهداشت در خصوص پیک چهارم کرونا در استان اصفهان، اظهار کرد: باید مردم نگرش خود را تغییر دهند تا سلامتشان به خطر نیفتد سنگربانهای بهداشت و درمان شبانهروز در حال خدمت به بیماران کرونا هستند و حدود ۱۴ ماه است که در جدال با کرونا قرار دارند تا سلامت کامل جامعه حفظ شود.
وی ادامه داد: پدیده شهرنشینی مشکلات سلامت فراوانی در حاشیه شهرها به وجود آورده است چرا که جمعیت حاشیهنشین دسترسی کافی به خدمات سلامت را ندارند و وضعیت اقتصادی و اجتماعی در این جمعیت مناسب نیست و در برخی موارد بیعدالتی در مباحث مختلف از جمله سلامتی و بهداشت درباره جمعیت حاشیهنشین شهرها وجود دارد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: باید عدالت برای جمعیت حاشیهنشین در نظام سلامت ایجاد شود، کرونا جمعیت زیادی را به کام مرگ کشانده و بیعدالتی در حاشیه شهرها را بارزتر کرده است، بهداشت جهانی رویکردی اتخاذ کرده تا همه بتوانند از تمام مؤلفههای سلامت استفاده کنند، شعار سازمان بهداشت جهانی برای روز جهانی بهداشت ساختن جهانی سالمتر و عادلانهتر برای همه است، سازمان بهداشت جهانی این شعار را در نظر گرفته تا بتوانیم این حق را برای همه ایجاد کنیم.
تنها در ۲۴ ساعت ۳۵۰ بیمار جدید در استان بستری شدند
وی با تأکید بر اینکه وارد خیز چهارم بیماری کووید ۱۹ شدهایم، افزود: پیشبینیهایی که مسئولان وزارت بهداشت داشتند به وقوع پیوست، باید بدانیم این خیز نتیجه عادی انگاری، سهل انگاری و وجود سیاستهای غلط و عدم رعایت افراد است، همه موارد دست به دست هم داد تا عادی انگاریها قوت بگیرد و در شرایط بسیار نامناسبی قرار بگیریم.
رضایی با توضیح اینکه در ۱۷ روز ابتدایی سال مراجعه به مراکز ۵۲ گانه اختصاصی کرونا حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: حدود ۴۸ درصد از افرادی که به مراکز منتخب ۵۲ گانه مراجعه کردند تست آنها مثبت بوده، بیمارستانها در شرایط بدی به سر میبرند، در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۳۵۰ بیمار جدید در استان بستری شدند و این در حالی است که در موج سوم بستریهای روزانه حدود ۹۰ بیمار بود، اکثر بیمارستانها و زیرساختهای بهداشت و درمان در اختیار بیماران کووید ۱۹ قرار گرفته و سایر بیماران از دریافت خدمات مغفول ماندهاند.
۱۹ شهرستان در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند
وی با اشاره به آخرین وضعیت رنگ بندی در استان اصفهان اضافه کرد: پروتکلها باید به شدت رعایت شود چرا که از ۲۴ شهرستان استان اصفهان ۱۹ شهرستان در وضعیت قرمز، چهار شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت زرد قرار دارد، استان در شرایط اضطرار قرار گرفته و تنها گروههای شغلی یک اجازه فعالیت دارند، این در حالی است که اکنون شاهد فعالیت اکثر مشاغل هستیم، برای اینکه کادر درمان بتواند به نیازهای درمانی مردم پاسخ بدهند باید دستورالعملهای مقابله با شیوع کرونا جدی گرفته شود و رویکردها تغییر یابد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به اینکه از ۱۰۰ تست رندوم یا تصادفی که از افراد گرفته شده حدود ۹۳ درصد از نظر سوش انگلیسی مثبت بودهاند، ادامه داد: در حال حاضر سوش غالب کرونا در کشور و استان کرونا ویروس انگلیسی است، در این نوع از کرونا بیماریزایی حدود ۷۰ درصد و مرگ و میر حدود ۳۰ درصد افزایش دارد همچنین ابتلاء خانوادگی نیز بسیار افزایش یافته، باید محدودیتها و رعایتها به طور کامل اجرا و دنبال شود تا بتوانیم از موج چهارم کرونا عبور کنیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون تعدادی از کادر درمان واکسینه شدند، افزود: بعد از کادر درمان گروههای آسیبپذیر را در اولویت داریم و امیدواریم واردات و تولید واکسن سرعت بگیرد تا هرچه سریعتر بتوانیم جمعیت را واکسینه کنیم.
۱۵ هزار بیمار کرونایی به مسافرت رفتند!
همچنین منصور شیری مسئول آموزش سلامت مرکز بهداشت استان اصفهان در خصوص روز جهانی بهداشت، اظهار کرد: امسال شعار روز جهانی بهداشت ساختن جهانی سالمتر و عادلانهتر برای همه مردم دنیا است، فلسفه این شعار بر این مبنا است که رشد اقتصادی دنیا در برخی کشورها از جمله چین و کره جنوبی بالا رفته است اما این روند درباره تمام کشورها مصداق ندارد و برای کشورهای در حال توسعه این رشد تحقق نیافته است و این بیعدالتی بر شاخصهای سلامتی تأثیر گذاشته و سلامت مردم را به خطر انداخته است.
وی ادامه داد: پاندمی کرونا باعث شده تا فاصله کشورهای غنی و در حال توسعه در حوزه سلامت بسیار عمیقتر شود، در میان کشورها و حتی درون کشورها این فاصله به وضوح مشاهده میشود. خطرات بهداشتی متفاوتی در زندگی مردم جهان سوم وجود دارد که در شرایط کرونا شدت گرفته و جان آنها را به خطر انداخته است.
مسئول آموزش سلامت مرکز بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: وقتی فردی از حداقل معیشت برخوردار است و به سبب بیماری حداقلها را نیز از دست میدهد، سلامتی خود و خانوادهاش نیز به خطر میافتد و این نمونه یک بیعدالتی است، در تزریق واکسیناسیون کرونا نیز شاهد بیعدالتی در کشورهای مختلف هستیم، چرا که برخی از کشورها حتی کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز از این بیعدالتی شاکی هستند.
وی تصریح کرد: دلیل تعیین شعار روز جهانی بهداشت این است که توجه جهانی به این شعار جلب شود و انتظار میرود جوامع و دولتمردان اقدامات لازم را در زمینه سلامت انجام دهند تا بیعدالتیها رفع شود، حدود ۱۵ هزار نفر با وجود اینکه میدانستند بیمار هستند و تست کرونای آنها مثبت بوده مانند یک بمب به مسافرت رفتند و بیماری را پخش کردند، علاوه بر این ترس از بیماری و تهدید بیماری بین مردم کم شده، مردم و مسئولان باید بدانند جای تعارف نیست و این بیماری بسیار کشنده شده است.
نظر شما