به گزارش ایمنا، امیر ناظمی اظهار کرد: در ایران به نظر میرسد با دو دیدگاه حدی و افراطی روبهرو هستیم. دیدگاه اول به دنبال بومیسازی تمام محصولات است و راه حل نهایی مواجهه با تحریم را در بیاثر کردن تحریم از این راه میداند. این راهحل به دلیل مقیاس بازار، قابل تعمیم برای تمام خدمات نیست.
وی افزود: دیدگاه دوم هم اساساً بومیسازی خدمات را نادرست میداند و راهحل را در رفع تحریم میداند و به این ترتیب تنها راه را رفع تحریم و چانهزنی با شرکتهای جهانی میداند.
معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر این که در مقابله با تحریم نگاههای مختلفی وجود دارد، گفت: اما نگاه سومی نیز وجود دارد که در چند سال گذشته با جدیت آن را دنبال کردیم. رویکرد وزارت ارتباطات برای رویارویی با تحریمهای حوزه فناوری این است نگاه گروه اول و دوم را در کنار هم پیش ببریم؛ یعنی در حالی که برای رفع تحریمها تلاش میکنیم، همزمان نیز برای بومیسازی محصولات و خدمات کلیدی قدم برداریم تا اگر تحریمها سختگیرانهتر هم شود، با ابزارهای بومی کاهش تأثیر تحریمها را داشته باشیم.
ناظمی گفت: نگاه گروه اول و دوم به تحریمها یک نگاه افراطی است و قابل تعمیم به همه زیرحوزهها نیست. برخی از خدمات را میتوان بومی کرد، بدون تغییر جدی در کیفیت و نه همه خدمات را». اما وجود نسخه بومی همان خدماتی که قابلیت بومیسازی عمومی ندارد، گاه به دلیل امنیت برای بخشهای حیاتی اهمیت مییابد و از سوی دیگر میتواند زمینه را نیز برای رفع تحریمها فراهم کند.
وی تصریح کرد: در اکثر موارد، داشتن نمونه بومی تجهیزاتی که تحریم میشوند، قدرت چانه زنی در رفع تحریم را بالا میبرند و این امتیاز برای کشورهایی که قصد تحریم ایران را دارند یک عامل بازدارنده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات تصریح کرد: برای رفع تحریم همواره سعی کردهایم موضوعاتی که به حوزه فناوری مربوط است را به وزارت امور خارجه منعکس کنیم تا در اجلاسهای جهانی مرتبط استفاده کنیم و تحریم را کاهش دهیم، این فرآیند در بسیاری از موارد موفقیت آمیز بوده است.
ناظمی با بیان اینکه موضوعات مربوط به فناوری اطلاعات باید در هر نوع مذاکرهای که قرار است برای رفع تحریم انجام شود مدنظر قرار بگیرد تا بتوانیم بهواسطه آن دسترسی شهروندان به سرویسهای جهانی را تسهیل کنیم، گفت: رفع تحریمهای حوزه فناوری اطلاعات به دلیل مشهود بودن و سرعت بالای اعمال آن به خوبی میتواند یکی از مهمترین موضوعات گفتوگو در خصوص رفع تحریمها و حتی سنجه بررسی رفتار آمریکا در لغو تحریمها باشد.
منبع: ایرنا
نظر شما