به گزارش ایمنا، روزنامه دیلی میل در خصوص نتیجه یک مطالعه جدید نوشت: کودکانی که نوشابههای شیرین مصرف میکنند با افزایش خطر ابتلاء به مشکلات حافظهای در سالهای بعدی زندگی روبرو هستند.
محققان آمریکایی در این مطالعه جدید بچه موشها را به دو گروه تقسیم کردند، به یک گروه نوشابههای شیرین و به گروه دوم آب دادند، سپس در بزرگسالی آنها را تحت دو آزمایش حافظه قرار دادند تا نحوه عملکرد مغز آنها را با موشهایی که در کودکی نوشابههای شیرین مصرف نکرده بودند، مقایسه کنند.
آنها دریافتند که هیپوکامپ، ناحیهای از مغز که مسئولیت عملکرد حافظه را بر عهده دارد، در موشهایی که سودا مصرف کرده بودند، دچار اختلال شده است و همین امر به مشکلات حافظه منجر میشود.
محققان معتقدند که این نوشابهها میکروبیوم روده فرد را تغییر میدهد و این موضوع به نوبه خود ژنها را در هیپوکامپ تغییر داده و باعث میشود که عملکرد آن دچار اختلال شود.
دکتر «امیلی نوبل»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه «جورجیا» گفت: به نظر میرسد مصرف قند در سالهای اول زندگی به طور انتخابی عملکرد یادگیری و حافظه هیپوکامپ را مختل میسازد.
تجزیه و تحلیل میکروبیوم روده در این موشها همچنین نشان داد که مصرف نوشابههای شیرین تأثیر مخربی بر این میکروبیوم داشت. موشهایی که نوشابههای شیرین مصرف کرده بودند دو گونه خاص باکتری روده به نامهای Parabacteroides johnsonii و Parabacteroides distasonis داشتند.
آنها به موشهایی که هرگز نوشابه شیرین نخورده بودند، باکتری دادند و متوجه شدند که همچنین به مشکلات حافظه مرتبط با هیپوکامپ مبتلا میشوند. محققان بر این باورند که این موضوع سندی دال بر این است که بروز اختلال شناختی ناشی از مصرف نوشابههای گازدار در نتیجه تغییر میکروبیوم روده فرد است.
محققان سپس ژنهای موجود در مغز این موشها را بررسی کردند و متوجه شدند که این ژنها در مغز موشهایی که نوشابههای شیرین مصرف کرده بودند، متفاوت است.
آنها متوجه شدند ژنهایی که تحت تأثیر قرار گرفتهاند، چگونگی انتقال سیگنالهای الکتریکی را توسط سلولهای عصبی به سلولهای عصبی دیگر و نحوه ارسال سیگنالهای مولکولی را در داخل کنترل میکنند.
در حالی که این مطالعه بر روی موشها انجام شده است، محققان معتقدند این یافتهها میتواند در مورد انسان نیز کاربرد داشته باشد.
محققان امیدوارند در مطالعات آتی این موضوع را تحت بررسی قرار دهند که آیا تغییر عادتها، مانند رژیم غذایی سالم یا افزایش ورزش، میتواند آسیب حافظه ناشی از مصرف زیاد قند در اوایل زندگی را معکوس کند یا خیر.
این مطالعه در مجله Translational Psychiatry منتشر شده است.
منبع: ایرنا
نظر شما