به گزارش خبرنگار ایمنا، نحوه برخورد و شناخت از فضای مجازی و رسانههای اجتماعی در بین چهرههای سیاسی ایران همواره مورد بحث و حاشیه بوده است. برای سالها اقشار جامعه و سیاسیون تنها دریچه تلویزیون و صدا و سیما را به عنوان رسانه و عامل صحبت با مردم میدانستند؛ در ادامه رسانههای سنتی نظیر مطبوعات و خبرگزاریها نیز به عنوان دیگر ابزارهای مسئولان برای ارتباط با جامعه محسوب میشد.
اما این عوامل همگی یک فیلتری دارند که ارتباط مستقیم و تنگاتنگ با جامعه را کمرنگ کرده و در نتیجه سبب شده این روزها اقشار مختلف جامعه اعتماد خود را نسبت به این رسانههای سنتی از دست بدهند؛ این در حالی است که ظهور شبکههای اجتماعی موقعیتی فراهم کرده است تا هر شخص به عنوان یک رسانه با ایجاد حساب کاربری و صفحه به بخشی که علاقه دارد بپردازد و بدون هیچ فیلتری و به صورت مستقیم با چهرههای مختلف ارتباط برقرار کند.
با گسترده شدن شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک، توئیتر و اینستاگرام حلقه انحصار رسانههایی نظیر صدا و سیما شکست. این روزها شبکه اجتماعی و تعاملی جدیدی ظهور و انقلاب رسانهای را در کشور ایجاد کرده است. نمونه آن کلاب هاوس است که از چند هفته پیش و از طریق ایرانیهای خارج از کشور که «آیفون» دارند به ایرانیها معرفی شد و مخاطبان ایرانی که گوشیهایی با سیستم عامل IOS دارند آهسته آهسته به این شبکه جذب شدند.
اما انقلاب کلاب هاوس از یک اتاق پرحاشیه آغاز شد، جایی که محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه بی پرده و با مشارکت انواع و اقسام اقشار جامعه درباره برجام و حواشی آن صحبت کرد. در این اتاق همه از خبرنگاران آن طرف آبی تا بسیاری از فعالان مدنی و اجتماعی داخل کشور حضور داشتند و طرح سوال کردند.
ظریف در ماههای گذشته با بسیاری از رسانهها و شبکههای تلویزیونی به گفتوگو پرداخته است، اما هیچ یک از آن گفتوگویهای پر زرق و برق تأثیر این یکی را نداشت؛ زیرا مخاطبان بی پرده، بدون فیلتر و صریح به وزیر امور خارجه کشور خود به بحث و تبادل نظر پرداختند.
از طرفی در شب سیزدهم فروردین ماه نیز علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با حضور در یک اتاق نزدیک به سه ساعت با حاضران صحبت کرد. یکی از نکات جالب در این اتاق حضور افراد از جناحهای و با منشهای مختلف سیاسی و اجتماعی بود که شاید در نوع خود بی سابقه است.
کلاب هاوس حالا تبدیل به یک رسانه برای مردم و مسئولان شده و در شرایط نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری میتواند یک وزنه مهم در جنگهای رسانهای باشد. وزنهای که تنها صدا و صراحت در آن اهمیت دارد.
نظر شما