به گزارش خبرنگار ایمنا، قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم در روند فعالیت نظام عرضه و تقاضای این ماده غذایی در بازه زمانی سال ۹۹ در حالی بیش از ۲۰۴ درصد افزایش را تجربه کرد که بسیاری از تولیدکنندگان دام و طیور همچنان در تأمین نهادههای دامی مورد نیاز خود با مشکلات متعددی روبهرو هستند.
بر اساس بخشنامه معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی سقف سن کشتار طیور ۴۵ روز است و مقرر شده تا طیوری که سنشان از ۴۵ روز عبور کرده کشتار نشوند و از این رو با واحدهایی که این موضوع را رعایت نکنند، برخورد قانونی میشود.
همچنین گفته شده اکنون ۴۰ میلیون و ۴۹۱ هزار قطعه جوجه از ۲۰ بهمن تا ۲ اسفند ۹۹ در سالنهای مرغداری جوجهریزی شده که طی روزهای آتی ۱۲۰ هزار تن گوشت مرغ روانه بازار خواهد شد.
بررسیها نشان میدهد با وجود تلاشهای دولت برای متعادل سازی نرخ مرغ در بازار همچنان نرخ هر کیلوگرم مرغ در سطح خرده فروشیها بیش از ۳۶ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرسد.
بهتر بود به جای واردات مرغ، رصد و پایش در توزیع بیشتر میشد
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با بیان اینکه تصمیمگیری در خصوص واردات مرغ آن هم با فوریت فاجعه بزرگی است، گفت: دولت با تخصیص نهادههای دولتی به مرغداران یارانه میدهد و با واردات مرغ مجدد در این بخش هزینه میکند و بهتر بود به جای واردات مرغ، رصد و پایش در توزیع بیشتر میشد.
وی در پاسخ به اینکه گفته میشود چون مرغداران نرخ مصوب مرغ را قبول ندارند مرغهایشان را در موعد مقرر وارد بازار نمیکنند، گفت: با توجه به هزینههای تولید برای مرغداران توجیه ندارد مرغ را بیشتر از حد معمول نگه دارند و از طرفی در برخی استانهای مانند اصفهان، یزد و خوزستان به دلیل شرایط آب و هوایی مرغ در ۴۵ روز وزن مناسب نمیگیرد و قابل عرضه به بازار نیست، بنابراین مرغداران مجبور هستند مرغ را حتی تا ۵۵ روز هم نگه دارند تا به وزن حدود ۲۶۰۰ کیلو که مناسب عرضه به بازار است، برسد.
عرضه ۷ هزار و ۷۰۰ تن گوشت مرغ گرم
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از عرضه ۷ هزار و ۷۰۰ تن گوشت مرغ گرم در هفتم فروردین ماه سال جاری خبر داد و گفت: عرضه این میزان مرغ بیش از نیاز بازار است.
وی با اشاره به اینکه عرضه مرغ بیش از نیاز بازار است، تصریح کرد: وزن مرغ کشتار شده در این روز هفت هزار و ۷۰۰ تن بوده، در حالی که نیاز روزانه کشور به گوشت مرغ حدود ۷ هزار تن برآورد شده است.
تشکیل کمیته تخصصی ساماندهی بازار مرغ و تخممرغ
بنا بر مصوبات ستاد تنظیم بازار که صبح روز ۱۰ فرودین ۹۹ و به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، مقرر شد کمیتهای تخصصی جهت ساماندهی بازار مرغ و تخممرغ تشکیل شود.
این کمیته با ریاست وزیر جهاد کشاورزی و با عضویت قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی و دیگر مسئولان مربوطه تشکیل خواهد شد.
طبق مصوبات جلسه ستاد تنظیم بازار، مقرر شد این کمیته با داشتن اختیارات کامل از سوی ستاد تنظیم بازار نسبت به برنامهریزی و تولید و توزیع مرغ، از طریق شرکتهای تولیدکننده عمده مرغ و نیز با همکاری و خدمت گرفتن از ظرفیت مرغداریهای دیگر، اقدامات لازم را انجام دهد.
روند افزایشی قیمت مرغ در سالی که گذشت
بررسی اجمالی نمودار نرخ هر کیلوگرم گوشت مرغ طی سال ۹۹ نشان میدهد به رغم اینکه قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم در بازار در بازه زمانی زمستان ۹۸ کمتر از ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومان نرخگذاری شده بود، این ماده غذایی سال ۹۹ را با قیمتی در حدود ۱۱ و ۶۰۰ تومان آغاز کرد و تا اواسط اردیبهشتماه که هنوز مشکلی در روند تأمین نهادههای دامی مورد نیاز برای پرورشدهندگان طیور به وجود نیامده بود، با همین قیمت در بازار عرضه میشد.
قرار گرفتن قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم در کانال ۱۲ هزار تومان و افزایش بیسابقه تقاضا برای خرید این ماده پروتئینی در تابستان ۹۹ باعث شد تا نهادههای دامی به صورت نامتوازن در میان پرورشدهندگان طیور کشور تقسیم شود، البته جوجه کُشی برخی از واحدهای صنعتی بزرگ برای تنظیم بازارشان نیز واکنشهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مختلف و کوبندهای را به همراه داشت.
معدوم سازی جوجههای یک روزه آماده مصرف از سوی تعدادی از واحدهای صنعتی تولیدکننده طیور در تابستان سال گذشته با بروز برخی از مشکلات حاد در تأمین خوراک دام برای تعدادی از بنگاههای صنعتی همراه شد و به همین دلیل بسیاری از تولیدکنندگان گوشت مرغ در کشور مجبور به خرید نهادههای دامی با ارز آزاد که تقریباً سه برابر ارز نیمایی هزینه میبرد، شدند.
قرار گرفتن قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم در کانال ۱۲ هزار تومان و افزایش بیسابقه تقاضا برای خرید این ماده پروتئینی در تابستان ۹۹ باعث شد تا نهادههای دامی به صورت نامتوازن در میان پرورشدهندگان طیور کشور تقسیم شود، البته جوجه کُشی برخی از واحدهای صنعتی بزرگ برای تنظیم بازارشان نیز واکنشهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی مختلف و کوبندهای را به همراه داشت.
معدوم سازی جوجههای یک روزه آماده مصرف از سوی تعدادی از واحدهای صنعتی تولیدکننده طیور در تابستان سال گذشته با بروز برخی از مشکلات حاد در تأمین خوراک دام برای تعدادی از بنگاههای صنعتی همراه شد و به همین دلیل بسیاری از تولیدکنندگان گوشت مرغ در کشور مجبور به خرید نهادههای دامی با ارز آزاد که تقریباً سه برابر ارز نیمایی هزینه میبرد، شدند.
نظر شما