واکسن‌های وارداتی پاسخگوی نیاز کادر درمان کشور هم نیست

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران گفت: آشکار بود که زحمات دانشمندان پُرتوان کشور در ماه‌های اول سال ۱۴۰۰ به نتیجه نخواهد رسید و برای کاهش آمار بستری و میزان مرگ و میر براثر بیماری و در درجه دوم قطع زنجیره بیماری نیاز به پیش خرید واکسن خارجی وجود داشت.

به گزارش ایمنا، محمدرضا ظفرقندی، با عنوان این مطلب که در حال حاضر و با ورود دو محموله جدید واکسن اسپوتنیک وی از روسیه مجموعاً حدود ۶۰۰ هزار دوز از این واکسن وارد کشور شده است، گفت: علاوه بر آن ۲۵۰ هزار دوز واکسن سینوفارم چین هم وارد کشور شده است. از واکسن‌های بهارات هم قرار بود که ۵۰۰ هزار دوز وارد کشور شود که فقط ۱۲۵ هزار دوز وارد شده و بقیه در حالی که آماده انتقال بود توسط دادستان هند خروج آن ممنوع شد.

وی افزود: به هر حال این میزان واکسن‌ها پاسخگوی نیاز کادر درمان کشور هم نیست و برای همین امیدواریم که بزودی با ورود اولین محموله واکسن کوواکس تزریق واکسن برای اعضای سازمان نظام پزشکی را آغاز کنیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در واکنش به توافق سازمان نظام پزشکی با وزارت بهداشت برای تأمین واکسن کادر درمان کشور، گفت: باید بگویم از ابتدای طرح موضوع واکسن کووید ۱۹ و امکان تحصیل واکسن، سازمان نظام پزشکی در قالب مکاتبات، پیگیری‌ها، مصاحبه‌ها و مذاکرات مکرر با مسئولین وزارت بهداشت خواستار تأمین واکسن استاندارد مورد تائید مجامع علمی جهان، به اندازه کافی و در مقطع زمانی کوتاه شد.

وی ادامه داد: آشکار بود که زحمات دانشمندان پُرتوان کشور در ماه‌های اول سال ۱۴۰۰ به نتیجه نخواهد رسید و برای کاهش آمار بستری و میزان مرگ و میر براثر بیماری و در درجه دوم قطع زنجیره بیماری نیاز به پیش خرید واکسن خارجی وجود داشت و برای همین اصرار داشتیم که پیش خرید واکسن‌های معتبر انجام شود.

ظفرقندی گفت: ما در سازمان نظام پزشکی پیش بینی کرده بودیم که ظرفیت تولید جهانی واکسن که در اختیار چند کشور معدود است پاسخگوی نیاز جهانی نخواهد بود و برای همین تاکید داشتیم که بدون فوت وقت تمام امکانات کشور برای پیش خرید و تأمین واکسن از هر طریق ممکن تجهیز شود. در واقع وضعیت امروز را پیش بینی کرده بودیم. به هر حال آنچه امروز شاهد آن هستیم این است که واکسن در پکیج‌های با تعداد ۱۰۰ هزار و۲۰۰ هزار تحویل می‌شود که حتی امکان واکسیناسیون فاز اول کشوری برای اعضای کادر درمان و افراد آسیب پذیر را تأمین نمی‌کند اما امیدواریم با سرعت گرفتن تحویل واکسن‌ها و شروع تحویل واکسن‌های سبد کوواکس حداقل شاهد واکسیناسیون فاز اول برنامه کشوری باشیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، به نتایج جلسه‌ای که به تازگی با معاونان وزارت بهداشت داشته است، اشاره کرد و افزود: در این جلسه مقرر شد واکسیناسیون کادر بهداشت و درمان و فعالان کادر درمان بخش خصوصی توسط سازمان نظام پزشکی و بر اساس تعیین اسامی، توسط سازمان نظام پزشکی و با هماهنگی معاونت بهداشت وزارت بهداشت انجام شود.

وی ادامه داد: با توجه به میزان واکسن جدید وارد شده اسپوتنیک وی و نیز ورود اولین بخش واکسن آسترازنکا از طریق سبد کوواکس در روزهای آینده می‌توانیم تمامی اعضای کادر درمان را در هفته‌های آتی واکسینه کنیم و قرار شد در این مسیر صرفاً بر اساس اولویت‌های سند ملی اقدام شود.

ظفرقندی در مورد نحوه واکسیناسیون کادر درمان، گفت: نحوه توزیع واکسن‌ها اینگونه است که تا پایان روز دوازدهم فروردین ۱۴۰۰ ثبت نام اعضای سازمان در سامانه تعیین ادامه خواهد داشت و از تمامی رؤسای نظام پزشکی شهرها هم درخواست شده که به تکمیل فهرست‌ها در زمان باقی مانده اهتمام ورزند.

وی افزود: در شهرهایی که امکان وجود داشته باشد در بیمارستان‌های خصوصی مشخص شده هماهنگی صورت خواهد گرفت تا با حضور کادر شبکه بهداشت در محل بیمارستان‌های خصوصی تزریق واکسن بر اساس برنامه تنظیم شده و با اعلام به اعضای ثبت نام کرده، انجام پذیرد. در شهرهایی هم که بیمارستان‌ها یا مراکز خصوصی امکان انجام تزریق را ندارند با نظر رئیس نظام پزشکی آن شهر در محل شبکه بهداشت تزریق صورت خواهد گرفت و امیدواریم تا پایان فروردین ۱۴۰۰، واکسیناسیون بخش فعالان کادر درمان انجام شود.

منبع: ایلنا

کد خبر 484177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.