به گزارش ایمنا، محمود جعفری درباره وضعیت و عملکرد واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر در سال گذشته و نقش آن در صرفهجویی در مصرف سوختهای فسیلی و عدم انتشار آلایندههای زیست محیطی اظهار کرد: واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر از سال ۱۳۹۰ تولید برق را شروع کرده و در مهر ماه ۱۳۹۲ با تحویل کامل آن از طرف شرکت روس اتم به شرکت ایرانی توسط نیروهای ایرانی مورد بهره برداری قرار گرفته و وارد مرحله تولید تجاری برق شده است.
وی ادامه داد: از سال ۹۲ تا کنون واحد یکم با ظرفیت کامل خود یعنی یک هزار مگاوات برق تولید کرده و تحویل شبکه برق سراسری داده است؛ در سال گذشته، این واحد نیروگاهی بیش از پنج و نیم میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کرده و تحویل شبکه سراسری برق داده است.
معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بر اساس آمار تجمیعی، از ابتدای تولید تجاری تا کنون بیش از ۴۳ میلیون و ۴۰۰ کیلووات ساعت برق تحویل شبکه سراسری شده است، گفت: چنانچه ارزش این برق تولیدی را بر اساس حداقلهای شاخصهای بینالمللی محاسبه نمائیم چیزی معادل چهار میلیارد دلار برآورد خواهد شد.
وی افزود: در مجموع در سالهای فعالیت واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر – تا پایان سال ۱۳۹۹- صرفهجویی کل در مصرف سوختهای فسیلی بیش از ۷۵ میلیون بشکه معادل نفت خام بوده است.
جعفری تصریح کرد: این به آن معنی است که اگر واحد یکم نبود کشور باید این میزان سوخت فسیلی (گاز یا مایع) را برای تولید برق استفاده میکرد.
وی گفت: در صورت محاسبه ارزش نفت یا گاز مورد نیاز برای تولید این میزان برق معادل هر بشکه متوسط شصت دلار ارزش این صرفهجویی بیش از چهار و نیم میلیارد دلار خواهد بود ضمن اینکه تا پایان سال ۱۳۹۹ با تولید برق در این واحد از انتشار بیش از ۴۰ میلیون تن انواع گازهای آلاینده جلوگیری شده است که این خود برای کشوری مانند ایران که با مشکلات انتشار آلایندهها مواجه است علاوه بر ارزش زیست محیطی اهمیت زیادی در سلامت هموطنان دارد.
جعفری درباره نقش نیروگاه اتمی بوشهر در سبد انرژی کشور و امنیت تأمین برق اظهار کرد: مساله امنیت انرژی یک مساله راهبردی برای عمده کشورهای دنیا به حساب میآید و همه جای دنیا به گونهای برنامهریزی میکنند که از همه ظرفیتهای بالقوه تولید برق اعم از منابع خورشیدی، بادی، فسیلی، انرژی هستهای و سایر منابع انرژی به منظور تنوع منابع تولید برق بهره ببرند.
معاون سازمان انرژی اتمی اظهار کرد: در چنین شرایطی و بنا بر آخرین آمار ارائه شده در کشور، بیش از ۹۴ درصد از سبد تولید برق کشور به منابع فسیلی وابسته بوده و همین امر میتواند یک تهدید علیه امنیت انرژی کشور به حساب بیاید.
وی ادامه داد: باید به گونهای حرکت کنیم که با ایجاد تنوع در منابع از وابستگی خود به منابع فسیلی نظیر گاز طبیعی تا حدودی کم کرده و سایر بخشها و منابع تولید انرژی مانند صنعت برق هستهای را ارتقا دهیم.
جعفری تاکید کرد: همین اتفاق اخیر یعنی کمبود گاز و خارج شدن نیروگاههای حرارتی از مدار تولید برق شاهدی بر این مدعاست که سبد تولید برق کشور شرایط مناسبی ندارد و باید با متنوع کردن منابع انرژی، امنیت این حوزه را ارتقا دهیم.
وی تصریح کرد: نیروگاه اتمی بوشهر به دلیل عدم استفاده از سوختهای فسیلی تقریباً با مسائل مربوط به کمبودهای این نوع سوختها در کشور مواجه نبوده و به طور نمونه همین زمستان گذشته که به دلیل مصرف زیاد گاز امکان تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی میسر نبود و خاموشیهایی در کشور اتفاق افتاد و یا در تابستان تحت تأثیر شرایط محیطی قرار نمیگیرد.
منبع: ایسنا
نظر شما