واحدهای مسکونی‌ که بیش از ۱۲۰ روز خالی بماند مشمول مالیات می‌شود

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: از ۱۹ فروردین همه‌ سرپرستان خانوار موظف به ثبت محل سکونت خود با درج شخصی یا استیجاری در سامانه «کد یکتا» هستند.

به گزارش ایمنا، محمود محمودزاده از آمار دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد شهری و ۴۰۰ هزار واحد روستایی خالی از سکنه خبر داد و گفت: هدف از اجرای این طرح تشخیص واحدهای خالی از سکنه بوده و ثبت املاک سرپرست خانوار از ۱۹ فروردین اجباری است.

وی افزود: از ۱۹ فروردین ماه همه سرپرستان خانوار شهری و روستایی موظف به ثبت محل سکونت خود با درج شخصی یا استیجاری بودن آن در سامانه «کد یکتا» هستند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: ثبت نکردن یا ثبت مشخصات اشتباه ملک در سامانه جامع املاک و اسکان، جرایم سنگینی از جمله قطع یارانه‌ها و خدمات بانکی را به دنبال دارد.

وی گفت: در صورت نبود اطلاعات ملکی در این سامانه، مالیات بر خانه‌هایی که بیش از ۱۲۰ روز خالی است، اعمال می‌شود.

محمودزاده عنوان کرد: این قانون برای املاک حقیقی در شهرهای بالای صد هزار نفر و بیش از ۱۵۰ متر در نظر گرفته می‌شود، برای سال اول شش برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر اجاره سالیانه واحد مسکونی است.

وی تصریح کرد: در شهرهای کمتر از صد هزار نفر مالیات بر واحدهای خالی اعمال می‌شود که متراژ آن بیش از ۲۰۰ متر است مشمول مالیات اجاره نمی‌شوند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: اگر اطلاعات اشتباه وارد سامانه املاک شود، دو برابر این میزان مالیات به عنوان جریمه در نظر گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه شناسایی واحدهای خالی برای تأثیر گذاشتن بر بازار مسکن است، گفت: حدود هفده میلیون خانه خالی در حال حاضر شناسایی شده اند.

محمودزاده گفت: قانون جدید تاکید بر این دارد که نگهداری خانه خالی از سکنه مرقوم به صرفه نیست و تمام سرپرستان خانواده مکلف‌اند ظرف دو ماه آینده و از ۱۹ فروردین به بعد در سامانه یکتا مالکیت خود را اعلام کنند.

وی با بیان اینکه هیچ مالکی در یک شهر نمی‌تواند در دو واحد مسکونی ساکن باشد، افزود: سرپرستان خانوار می‌توانند دو واحد مسکونی خالی از سکنه در دو شهر متفاوت داشته باشند. سرپرست خانوار مستأجر هم باید مشخصات محل سکونت و مشخصات خود را در سامانه به ثبت برسانند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: نخستین مالیات در سال اول به اندازه شش برابر ارزش اجاره ماهانه آن خواهد بود.

وی اظهار کرد: برای واحدهایی هم که سند ملکی ندارند هم تدابیری اندیشیده شده است.

محمودزاده اضافه کرد: هدف به کار انداختن سرمایه‌های ساکن و شناسنامه دار شدنِ بازار مصرف مسکن است.

وی با بیان اینکه با اجرای این قانون ملک خالی در طول ۱۰ سال به اندازه کل قیمت واحد مسکونی مالیات می‌پردازد.

او گفت: برای مالکان حقیقی واحد خالی در سال اول شش برابر قیمت اجاره خواهد بود و هر سال دو برابر می‌شود همچنین برای واحدهای مسکونی که مالکان حقوقی دارند اخذ مالیات در سال اول ۱۲ برابر اجاره آن است و در سال بعد دو برابر می‌شود.

کد خبر 483342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.