به گزارش ایمنا، ایمان حجتی با اشاره به رویداد جهانی "ساعت زمین" که امسال با شعار "در مورد طبیعت صحبت کنیم" برگزار میشود، اظهار کرد: در آخرین شنبه ماه مارس هر سال که امسال در ایران مصادف با روز هفتم فروردین ١۴٠٠ است، مراسمی نمادین با عنوان "ساعت زمین" در شهرهای جهان از جمله اصفهان با هدف ترغیب شهروندان به حفظ محیط زیست برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این رویداد جهانی امسال در شهر اصفهان با خاموشی چراغهای ساختمان شهرداری مرکزی اصفهان برگزار و به دلیل شرایط خاصی که بر اثر شیوع کرونا حاکم است، بدون حضور شهروندان برگزار خواهد شد و شهروندان میتوانند از طریق فضای مجازی و رسانهها این رویداد را دنبال کنند.
مدیر کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان تصریح کرد: با توجه به اینکه ایران از سال ۲۰۱۱ در راستای حفظ محیط زیست به این رویداد جهانی پیوسته است، شهر اصفهان نیز در چند سال گذشته با برگزاری رویدادهایی در اماکن تاریخی شهر، اهمیت توجه به جایگزینی سوخت پاک به جای سوختهای فسیلی که هدف این پویش است را به شهروندان یادآوری میکند.
وی ادامه داد: در این پویش شهرهای جهان با خاموش کردن چراغ بناهای شاخص خود سعی دارند اهمیت مصرف کمتر برق را به شهروندان گوشزد کنند. در اصفهان به همت شهرداری اصفهان سالهای گذشته پل خواجو، عمارت تاریخی عالی قاپو و چهلستون میزبان این رویداد بود و فعالان و نمایندگان انجمنهای محیط زیستی شهر اصفهان با اداره کل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان در برگزاری این رویداد مشارکت فعالانهای داشتند.
حجتی اضافه کرد: امسال با خاموش کردن چراغهای ساختمان مرکزی شهرداری در میدان امام حسین (ع)، اصفهان نیز به رویداد "ساعت زمین" خواهد پیوست.
گفتنی است، ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت است و در آخرین شنبه ماه مارس هر سال برگزار میشود. خانوادهها و کسب و کارها با خاموش کردن چراغها و سایر دستگاههای برقی غیرضروری خود به مدت یک ساعت اهمیت احترام به زمین با کاهش مصرف سوخت را یادآوری میکنند و هدف این اقدام این است که آگاهی درباره تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان فرهنگ سازی شود.
این حرکت نمادین بهانهای است برای جلب توجه بیشتر مردم جهان به وضعیت محیط زیست؛ علاوه بر این اقدام، همچنین هر ساله برنامههای آموزشی و فرهنگ سازی در دستور کار مجریان ساعت زمین در شهرهای مختلف جهان قرار میگیرد.
آموزش جوامع محلی، آموزش کودکان، اجرای برنامهها و مسابقات متعدد زیست محیطی و جلب توجه مقامات، بخشی از برنامههایی است که هر ساله به مناسبت رویداد ساعت زمین در شهرهای مختلف برگزار میشود.
ساعت زمین در حال حاضر بزرگترین پویش زیست محیطی جهان است.
نظر شما