به گزارش ایمنا، داستان دقیق نحوه شکلگیری و آغاز حیات در زمین (یا شاید در سایر سیارات) از بزرگترین رمز و رازهای علم محسوب میشود. اکنون دانشمندان دانشگاه ییل دریافتهاند که برخورد صاعقه میتواند یک عامل اصلی در این موضوع باشد. همانطور که میدانیم فسفر یکی از ۶ عنصر مهم برای حیات به شمار میرود و گرچه امروز این عنصر بسیار رایج است، اما باید گفت همیشه اینگونه نبوده است.
در گذشتههای دور تمام فسفر موجود در زمین در داخل مواد معدنی نامحلول حبس شده بودکه این موضوع سبب غیر دسترس بودن این ماده برای هر مولکول زیستی در حال رشد میشد که ممکن بود به آن نیاز داشته باشد. اشکال زیستی در دسترس فسفر بیشتر در انفجارهای ابرنواختر تولید میشوند و اعتقاد بر این است که آنها به شکل ماده معدنی "Schreibersite" از طریق دنباله دارها و سیارکها به زمین منتقل شدهاند.
در مطالعه جدید، محققان دانشگاه ییل و دانشگاه لیدز به بررسی "برخورد صاعقه" به عنوان روشی که طبیعت از آن برای ارسال فسفر به زمین استفاده کرده است، پرداختند. آنها دریافتند Schreibersite در شیشههایی به نام سنگ آذرخشی(fulgurites) نیز یافت شده است. سنگ آذرخشی، ساختار طبیعی لوله مانندی است که از ماسه کوارتزی، سیلیسیم دیاکسید یا خاک ساخته شده و در اثر برخورد صاعقه پدید آمده است.
محققان این مطالعه در ابتدا شرایط اولیه زمین را الگوبرداری کردنده و دریافتند که سالانه بین ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد برخورد صاعقه رخ داده است که مقدار زیادی فسفر (تا ۱۰۰۰ کیلوگرم فسفید و ۱۰ هزار کیلوگرم فسفیت و هیپوفسفیت) قابل دسترس تولید میکند. به گفته محققان احتمال رعد و برق در سیارات فراخورشیدی پدیدهای معمول است.
یافتههای این مطالعه در مجله "Nature Communications" منتشر شده است.
منبع: ایسنا
نظر شما