شهرداری تهران صرفه‌جویی آب را از خود شروع کند

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: عزم و جدیت لازم در مدیریت شهری برای کاهش مصرف آب و مدیریت روان‌آب‌ها وجود ندارد و شهردار تهران ضمن بازنگری جدی در سیستم فعلی مدیریت روان آب در شهر، نسبت به موضوع مدیریت بحران آب در شهر تهران توجه ویژه‌ای داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، شهربانو امانی در جلسه امروز (یکشنبه) شورای شهر تهران در تذکری در خصوص لزوم مدیریت روان آب‌ها گفت: حجم ریزش‌های جوی استان تهران از اول مهرماه سال ۹۹ تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد کاهش یافته است. درحال حاضر ذخیره سدهای پنج‌گانه تهران ۶۴ میلیون متر مکعب کاهش را نشان می‌دهد. بر خلاف بارش‌های دو سال اخیر به نظر می‌رسد امسال با یکی از کم‌سابقه‌ترین خشکسالی‌ها مواجه هستیم.

وی ادامه داد: طی هفته گذشته با وجود تذکرهای مکرر اینجانب، بازهم مشاهده کردم که پرسنل شهرداری برای تمیز کردن حیاط شورا و شهرداری از فشار آب استفاده می‌کنند. تا زمانی که صرف‌جویی راذخودمان شروع نکنیم نمی‌توان از مردم انتظار همکاری داشت.

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: علاوه بر کاهش بارش‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی، الگوی بارش‌ها نیز دچار تغییر شده است. به گونه‌ای که به جای بارش‌های مستمر در یک بازه زمانی بلندمدت، به یکباره در مدت زمان کوتاهی با حجم زیادی روان‌آب ناشی از بارش مواجه می‌شویم. بر خلاف روش‌های نوین مدیریت روان آب که بر اصلِ "جذب آب باران در محل بارش" استوار است، مدیریت روان آب در تهران بر "جمع‌آوری و هدایت روان‌آب" پایه‌ریزی شده است.

وی ادامه داد: سیستم کنونی نه تنها هزینه‌های سنگین مدیریت روان آب را بر شهرداری تحمیل می‌کند بلکه آلودگی آب، پس‌زدگی در شبکه و کاهش ذخایر آب‌های زیرزمینی را دنبال دارد.

امانی افزود: طبق استانداردهای اتحادیه‌ی اروپا نشست زمین به میزان سالانه چهار میلیمتر، وضعیت بحرانی تلقی می‌شود، اتحادیه اروپا برای این میزان نشست کمیته بحران تشکیل می‌دهد اما در تهران سالانه ۱۷ تا ۲۵ سانتیمتر نشست زمین اتفاق می‌افتد که امری فاجعه‌بار است.

وی گفت: روان‌آب‌های ناشی از بارش باران، سطح خیابان‌ها و پیاده‌روها را می‌شوید. این روان آب‌ها به سمت سه کانال اصلی آب در تهران هدایت شده و در نهایت در دشت‌های جنوب تهران رها می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که دشت‌های جنوب تهران بر اثر همین روان آب‌ها دارای سطح بسیار بالایی از آلودگی به فلزات سنگین و مواد شیمیایی سمی و خطرناک است. بخارات روغن، ذرات پلاستیک، بنزن، آزبست و سرب موادی هستند که بر اثر تردد خودروها در سطوح مختلف شهر نشست می‌کنند و با اولین باران شسته شده شده و راهی دشت‌های جنوب تهران می‌شوند.

عضو شورای شهر تهران با بیان این که کاهش سطوح نفوذناپذیر و احداث چاه‌ها و حوضچه‌های جذبی، راهکار حل این معضل است اما اینگونه به نظر می‌رسد که عزم و جدیت لازم در مدیریت شهری برای کاهش مصرف آب و مدیریت روان آب وجود ندارد اضافه کرد: برای چندمین مرتبه به شهردار تهران متذکر می‌شوم که ضمن بازنگری جدی در سیستم فعلی مدیریت روان آب در شهر، نسبت به موضوع مدیریت بحران آب در شهر تهران اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

کد خبر 481235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.