به گزارش ایمنا، محیط زیست کشور نیازمند توجه فراوان است. آب، خاک، منابع طبیعی، فرسایش خاک، وضعیت محیطبانان و هزاران اولویت محیطزیستی کشور نیازمند رسیدگی است. هرچند تاکنون در زمینه مهار معضلات محیط زیستی اقدامات انجام شده، اما کافی نبوده است. محیط زیست کشور نیازمند عزم جدی از سوی مردم و مسئولان است و این مهم فقط با اقدامات فرهنگی، تخصیص بودجه مناسب و دیگر اقدامات ممکن خواهد بود.
دیدگاه ویترینی به محیط زیست ممنوع
معینالدین سعیدی، عضو فراکسیون محیطزیست مجلس در این خصوص گفت: در فراکسیون محیطزیست مجلس برای بودجه ۱۴۰۰ جلسات متعدد برگزار شد. مقام معظم رهبری در فرمایشات روز درختکاری به نگاه محیط زیستی اشاره داشته و تاکید کردند که بینش به محیط زیست نباید ویترینی و نمایشی باشد.
وی افزود: تمامی جوانب محیط زیستی در تصمیمات باید اندیشه شود. لایحه حمایت از محیطبانان در دستور کار قرار گرفت که همین مقوله بار مالی داشته اما سعی شده لحاظ شود.
افزایش اعتبارات محیط زیستی در بودجه ۱۴۰۰
این عضو فراکسیون محیط زیست مجلس تصریح کرد: اعتبارات در زمینه محیط زیست ۸۰ درصد افزایش داشته است. در ضمن اعتبارات هزینهای هم ۹۶ درصد نسبت به سال ۹۹ افزایش یافته است.
سعیدی ادامه داد: در بودجه ۱۴۰۰ تأمین و تجهیز یگان حفاظت، اطفا حریق مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست، حفاظت و احیای تالابهای در معرض خطر مورد توجه قرار گرفته و هدف حفاظت از تنوع زیستی است. در بودجه رشد مناسبی نسبت به سال ۹۹ در حوزه محیط زیست داشته است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: در کنوانسیونهای زیست محیطی هم اعتباراتی لحاظ شده و سهم کشور ما پیشبینی میشود. در مجموع شرایط با آنچه که باید فاصله دارد اما روند اعتبارات جهشی و صعودی است.
وی درباره آخرین تصمیمات در زمینه لایحه حمایت از حیوانات گفت: در سال ۹۸ لایحهای را دولت از سوی معاونت حقوقی ریاست جمهوری پیشنهاد داد و لایحه حقوقی حمایت از حیوانات نام گرفت. حمایت حقوقی از امنیت حیوانات لحاظ شده و حیوان آزاری جرم انگاری شده است در موازین دینی ما حقوق حیوانات بیان شده و دیگر نیازی به کپیبرداری از کشورهای غربی نیست.
قوانین برای بازدارندگی حیوان آزاری اندک بوده است
سعیدی تاکید کرد: قانونگذار در مقوله حیوانآزاری جرمانگاری کرده اما این مقوله متناسب با ماهیت جرم نیست. بازدارندگی این قانون اندک بوده است.
منبع: برنا
نظر شما