به گزارش خبرنگار ایمنا، اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز (سه شنبه) شورای شهر تهران اعتراض هیأت تطبیق به مصوبه تمرکز مأموریتهای HSE شهرداری تهران و تغییر نام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به «سازمان پیشگیری و مدیریت بحران، بهداشت و ایمنی محیط کار شهر تهران» را بررسی کردند .
در ابتدای زهرا صدر اعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر با قرائت گزارش این کمیسیون گفت: در نامه واصله از فرماندار تهران به استناد دو بند، این مصوبه رد شده که جای تعجب است چرا که این مدل برخورد با مصوبات درست نبوده و منطبق با آئین نامههای مربوطه نیست.
نوری گفت: نامه فرمانداری بررسی و در چهار بند پاسخ فرمانداری داده شد. در این نامه اعلام شد که این اقدام شورا متناسب با قوانین بالادستی است. عنوان صحیح مصوبه، «تمرکز مأموریتهای HSE شهرداری تهران و تغییر نام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران، بهداشت و ایمنی محیط کار» است و شورای شهر تهران بدون ایجاد اداره کل جدید صرفاً با تغییر نام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و در راستای تمرکز مأموریتهای HSE شهرداری تهران، مصوبه فوق را تصویب کرده است و در این مصوبه هیچگونه وضع قاعدهای که مخل جریان عادی امور شهری باشد مشاهده نمیشود.
ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر تهران هم گزارش کمیسیون حقوقی و نظارت را قرائت کرد و گفت: هیأت تطبیق دو ایراد گرفته است که در ایراد اول بدون اینکه مشخص شود کدام یک از بندهای مصوبه با قانون ۸۰ شوراها مغایرت دارد، مغایرت اعلام شده است در نتیجه این ایراد وارد نیست.
وی افزود: در ایراد دوم با توجه به اینکه قانون مدیریت بحران آنچه که بر عهده سازمان مدیریت بحران گذاشته است شامل برنامهها و اقداماتی است که با هدف پیش بینی، پیش گیری، کاهش خطر، آمادگی و پاسخ کارآمد پس از وقوع حوادث و سوانح میشود و با توجه به تبصره یک ماده واحده این مصوبه، تغییر نام سازمان پیشگیری و مدیریت شهر تهران به نظر میرسد عنوان جدیدی باشد و با توجه به اینکه این نام برای کل کشور است و برای یک سازمان نیست از این نظر این عنوان با آنچه که در حیطه تخصصی سازمان مدیریت بحران است مغایرت دارد.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه یکی از ایرادات فرمانداری قابل پذیرش است گفت: از آنجایی که حفظ بهداشت ایمنی و محیط کار برعهده سازمان مدیریت بحران نیست و وظیفه دستورالعملهای بهداشت حرفهای و محیط کار برعهده شورای عالی حفاظت فنی جهت تأمین حفاظت فنی و وزارت بهداشت برای جلوگیری از بیماریها و بهداشت محیط کار و کارگر و محیط کار گذاشته شده است، لذا این ایراد فرمانداری وارد است چرا که قانون فرادستی تشکیلاتی را برای کل کشور تأیید کرده و تغییر نام تهران برخلاف قانون مدیریت بحران و قوانین فرادستی از نظر حقوقی ایراد دارد.
سید حسن رسولی هم نظر کمیسیون برنامه و بودجه را در صحن قرائت کرد و گفت: دو بند ایرادی که فرمانداری به این مصوبه مبنی بر اینکه از اجرای مصوبه جلوگیری کنید گرفته، در اختیارات هیأت تطبیق و آقای فرماندار نیست.
او ادامه داد: تا قبل از اصلاح قانون مدیریت بحران در مجلس، در شهر تهران برخلاف سایر استانها، فرماندهی بحران با شهردار تهران بوده است که مجلس این قانون را تغییر داد و امروز شهردار تهران مسئول مدیریت بحران پایتخت نیست، لذا ایرادی که گرفته شده است با توجه به اصلاح قانون فاقد وجاهت قانونی است.
در ادامه نوری پیشنهاد کرد که شورا بر نظر خود اصرار داشته و در عنوان با توجه به اساسنامه تغییراتی ایجاد و اساسنامه کامل شود نه اینکه این بخش را حذف کنیم.
به گزارش ایمنا، در پایان نظر مشترک کمیسیون سلامت و بودجه مبنی بر اصرار بر مصوبه شورا شهر با ۱۷ رأی موافق تصویب شد.
نظر شما