به گزارش ایمنا، به نقل از دفتر آیت الله مکارم شیرازی، این مرجع تقلید در دیدار مسعود منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، با تاکید بر ضرورت صیانت از مانع طبیعی برای نسلهای آینده اظهار کرد: همگان باید در حفظ منابع طبیعی نهایت دقت را داشته باشند.
وی با بیان اینکه اگر درختی در جایی قطع میشود باید به جای آن نهالی کاشته شود تا ضرر آن جبران شود، تصریح کرد: فرهنگ عمومی در استفاده از منابع طبیعی بسیار پایین است و عدهای گمان میکنند چون خرید و فروش چوب، سود بسیاری دارد میتوان درختان را قطع کرده و سودجویی کنند، اما باید ضررهای عمیق این کار به طبیعت اطلاع رسانی شود تا مردم به فرهنگ صحیح استفاده از منابع طبیعی آشنا شوند.
این مرجع تقلید، افزود: باید به دو مسأله توجه داشته باشیم؛ نخست آن که منابع روی زمین را متعلق به نسل موجود ندانیم و آنها را برای آیندگان نیز حفظ کنیم و دیگر آن که منابع طبیعی نامحدود نیست و باید با توجه به محدودیتهایی که این منابع دارد از آنها بهره برداری صحیح کرد.
آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: این که در سیره ائمه معصومین (ع) آمده است که اگر برایشان آبی میآوردند، نیمی را مینوشیدند و نیم دیگرش را در گوشهای قرار میدادند تا بار دیگر از آن استفاده کنند برای ما یک درس است که بدانیم نباید حتی به اندازه نصف لیوانی هم آب را اسراف کنیم.
وی با تاکید بر الگوگیری از تجربه کشورهای پیشرو در زمینه بیابان زدایی، افزود: گاهی با انجام کارهای مختصر در زمینه حفظ منابع طبیعی میتوان بهره زیادی برد از جمله اینکه میتوان با کاشت گونههای گیاهی سازگار با آب کم و هوای گرم در مناطق خشک و بیابانی میتوان بیابان زدایی کرد.
این مرجع تقلید، بهره گیری از شیوههای نوین آبیاری همچون قطرهای و بارشی را در جلوگیری از هدررفت آب ضروری دانست و افزود: منابع طبیعی از نعمتهای خداوند است، از این رو باید قدردان و شکرگزار آن باشیم و شکرگزاری نیز به این است که در راه درست از آن استفاده کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی در ادامه با اشاره به سیل فروردین ماه سال ۹۸ شیراز افزود: یادم هست که در کنار دروازه قرآن شیراز، دره عمیقی وجود داشت، اما برخی از مسئولان شهر در دوره خشکسالی آن را پر کرده و همسطح سازی کردند، از این رو وقتی سیل آمد، آب با فشار بسیار زیادی وارد شهر شد و خودروها و بسیاری از افراد را با خود برد و عده زیادی را دچار سانحه کرد، بنابراین در مییابیم که بدون مطالعه نباید کاری را انجام داد.
این مرجع تقلید با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در عرصه صیانت از منابع طبیعی تأکید کرد: شما باید دائماً در حال مطالعه باشید تا بدانید از کدام وسیله بهتر میتوان برای حفظ این منابع بهره برد.
وی با انتقاد از پدیده جنگلخواری در برخی مناطق کشور، گفت: برخی افراد که تنها در پی ثروت و سود شخصی هستند با اقدامات مخرب خود جنگلها را به زمین خالی از درخت تبدیل میکنند که این یک گناه بزرگ است.
نظر شما