تهدید سلامتی سالمندان حتی با میزان کم آلودگی هوا

نتایج یک مطالعه جدید که با کمک یک محقق ایرانی انجام شده است، بیانگر این واقعیت تلخ است که تنفس در هوایی که سطح آلودگی کمی هم دارد سلامت قلب و ریه‌های سالمندان را تهدید می‌کند.

به گزارش ایمنا، به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، مهدیه دانش یزدی پژوهشگر فوق دکتری در دانشگاه «هاروارد» در آمریکا و همکارانش در این مطالعه سوابق پزشکی بیش از ۶۳ میلیون بیمار ۶۵ ساله و مسن‌تر را در فاصله زمانی میان سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶ بررسی کردند.

آنها متوجه شدند که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سطوح کم آلودگی هوا می‌تواند خطر ابتلاء به ذات‌الریه، بیماری قلبی، سکته مغزی و ریتم نامنظم قلب معروف به فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد.

در این مطالعه مشاهده شد که سطوح آلودگی هوا حتی در زیر استانداردهای ملی، قلب و ریه سالمندان را تهدید می‌کند. محققان سه مؤلفه آلودگی هوا، ذرات ریز و نرم، دی اکسید نیتروژن و اُزن را بررسی کردند. این مطالعه نشان داد که هر واحد افزایش در سطح این آلاینده‌ها با هزار پذیرش در بیمارستان در سال همراه است.

محققان گفتند: یافته‌ها این مطالعه نشان می‌دهد که آلودگی هوا باید به عنوان یک عامل خطر برای بیماری‌های قلبی و ریوی در نظر گرفته شود.

دانش یزدی که نویسنده ارشد این مطالعه است در این زمینه گفت: مردم باید از کیفیت هوا در منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنند آگاه باشند تا در صورت امکان از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این ذرات مضر جلوگیری کنند.

وی افزود: از آنجا که این مطالعه اثرات مضر ذرات آلاینده هوا را در سطوح زیر استاندارد فعلی آمریکا نشان می‌دهد، آلودگی هوا باید به عنوان یک عامل خطر برای بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی توسط پزشکان در نظر گرفته شود، و سیاست گذاران باید در استانداردهای فعلی آلاینده‌های هوا تجدید نظر کنند.

به گفته محققان، آلودگی هوا با ایجاد التهاب در قلب و بدن می‌تواند به قلب و ریه‌ها آسیب برساند، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این آلاینده‌ها خطر ابتلاء به حمله قلبی، سکته مغزی و نیز ذات‌الریه را افزایش می‌دهد.

همچنین قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دی اکسید نیتروژین با افزایش خطر ابتلاء به سکته مغزی و فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش می‌دهد.

فیبریلاسیون دهلیزی، شایع‌ترین نوع آریتمی قلبی است که تحریک الکتریکی مسیر مشخصی را در قلب طی نمی‌کند. فیبریلاسیون دهلیزی هنگامی رخ می‌دهدکه در دهلیزها موج الکتریکی تحریک جهت مشخصی نداشته باشد یعنی سلول‌های عضلانی دهلیز به صورت نامنظم تحریک و در نتیجه منقبض می‌شوند.

مشروح این مطالعه در نشریه Circulation منتشر شده است.

منبع: ایرنا

کد خبر 477533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.