به گزارش خبرنگار ایمنا، مرتضی نصوحی صبح امروز _دوشنبه چهارم اسفندماه ۹۹_ در نشست خبری چهارمین جشنواره ملی شهرپژوهی و نخستین جشنواره فنپژوهی شهری، اظهار کرد: شهرداری اصفهان تاکنون سه دوره جشنواره ملی شهرپژوهی را برگزار کرده که یکی از تفاوتهای برگزاری این دوره با دورههای قبلی، همزمانی آن با برپایی نخستین جشنواره فنپژوهی شهری است.
وی تاکید کرد: در این جشنواره صرفاً به آثار پژوهشی توجه نمیشود، بلکه محصولات و تکنولوژیهای شرکتهای دانش بنیان که میتواند در اختیار شهر قرار گیرد، با پذیرفتن آثار و ارزیابی آنها در نخستین جشنواره فنپژوهی شهری مورد توجه قرار میگیرد.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان ادامه داد: با توجه به اینکه در جشنوارههای پژوهشی زمینه اصلی بخش علمی و ارزیابی علمی آثار است، در صدد برآمدیم برای اجرای آن با یکی از دانشگاهها به توافق برسیم، بنابراین از ظرفیت دانشگاه پیام نور به عنوان یک شبکه کشوری و با توجه به داشتن زیرساختهای لازم، استفاده کردیم.
وی اظهار امیدواری کرد: با انجام این اقدام تخصصی تعداد افراد شرکت کننده برای ارسال آثار افزایش یابد و پس از این دوره شاهد برگزاری دائمی این جشنواره به صورت سالانه باشیم.
نصوحی با بیان اینکه شهر مکانی است که زندگی همه افراد را تحت تأثیر قرار داده و شهروندان روزانه درگیر مسائل مختلف آن میشوند، تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این جشنواره سوق دادن پژوهشهای جامعه پژوهشگران به سمت و سوی مسائل شهری و مدیریت شهر است.
وی تصریح کرد: شهر کلان سیستمی است که زیر سیستمهای مختلفی از جمله حوزه حمل و نقل و ترافیک، محیط زیست، عمران شهری و ساخت و ساز دارد و مدیریت شهری برای تصمیمگیری جهت اجرای پروژه، اثرات سرریز زیادی دارد؛ بنابراین لازم است مدیران شهری پشتوانه علمی و پژوهشی برای تصمیمات و اقدامات خود داشته باشند تا از اقدامات سلیقهای و اتلاف بودجه شهر جلوگیری شود.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان با بیان اینکه شهرداری حدود ۳۰۰ وظیفه در حوزههای مختلف بر عهده دارد که میتواند تمام رشتههای دانشگاهی را درگیر خود کند، اظهار امیدواری کرد: برگزاری این جشنوارهها حساسیت جامعه پژوهشگران را نسبت به مسائل شهری برانگیزد و پژوهشهای خود را بر روی موضوعات شهری بیشتر تمرکز دهند.
وی تصریح کرد: هدف دیگر از برگزاری جشنواره ملی شهرپژوهی و فنپژوهی شهری جمعآوری و دسترسی به پژوهشهای برتر در حوزه مسائل شهری است، زیرا امروزه در شبکه شهرهای کشور فرصت انجام کارهای تکراری و موازی در شهر را نداریم و امکان دارد برخی پژوهشها خاص شهر اصفهان باشد.
نصوحی با تاکید بر اینکه در صدد هستیم با توجه به نتایج ارزیابیها در این فرایند بانک اطلاعاتی پژوهشگران علاقمند به حوزه مسائل شهری، مدیریت شهری و شهرداریها را تهیه کرده و ارتباط گیری خوبی با آنها داشته باشیم، اظهار امیدواری کرد در این جشنواره با دریافت آثار پژوهشی از شهرهای مختلف، از انجام پژوهشهای تکراری جلوگیری شود.
نظر شما