به گزارش خبرنگار ایمنا، ایمان کرمی، تحلیلگر بازار سرمایه، بورس امروز سهشنبه _۲۷ بهمن ماه_ را اینگونه تحلیل میکند: شاخص کل بازار با افت ۱۱.۴۷۶ واحدی به سطح ۱.۲۴۵.۸۰۹ واحدی رسید و کاهش ۰.۹ درصد را نسبت به روز گذشته تجربه کرد.
شاخص هم وزن مثبت بود و رشد ۷۹۶ واحدی داشت و به سطح ۴۳۸.۰۲۸ واحدی رسید و نسبت به روز گذشته رشد ۰.۱۸ درصد را تجربه کرد. ارزش معاملات برابر با ۴۹ هزار میلیارد ریال و حجم معاملات برابر با ۴.۴۹ میلیارد برگه سهم. در بازار فرابورس نیز شاخص کل با افت ۹۷ واحدی به سطح ۱۷.۶۳۳ واحد رسید و ارزش معاملات بازار فرابورس برابر با ۷۵ هزار میلیارد ریال بود.
نمادهایی که بیشترین تأثیر منفی (به جز فولاد خراسان)
برترین عرضه و برترین تقاضاها در بازار امروز
برترین عرضه و تقاضا در بازار فرابورس
بررسی گزارش ۹ ماهه شرکت پالایش نفت تبریز
این شرکت در ۹ ماهه سال جاری ۲۱۴ هزار میلیارد ریال درآمد عملیاتی شناسایی کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل خود رشد ۲۳ درصدی داشته است، بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی شرکت برابر ۱۹۱ هزار میلیارد ریال است و سود ناخالص شرکت برابر ۲۳ هزار میلیارد ریال است.
پس از کسر سایر هزینهها، این شرکت توانسته است سود خالص ۲۴ هزار میلیارد ریال را کسب کند که نسبت به مدت مشابه سال قبل خود رشد ۶۰ درصدی داشته است و به ازای هر برگه سهم سود ۲.۶۷۹ ریالی را شناسایی کرده است، نسبت قیمت به سود سهام این شرکت(p/e) در حال حاضر برابر با ۱۳ واحد است که نسبت به شتران، شپنا و شبندر وضعیت بهتری دارد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی کلیات لایحه بودجه که با اصلاحات جزئی بازگشته بود را با ۲۱۱ رأی موافق و ۲۸ رأی مخالف تصویب کردند؛ در این بودجه حاملهای انرژی افزایش پیدا نکرده است.
کمسیون تلفیق بررسیهای لازم را انجام میدهد و یکشنبه هفته آینده بررسی مجلس آغاز میشود؛ در این بودجه دلار ۴۲۰۰ به عنوان ارز ترجیحی آمده اما طی ۶ ماه قیمت دلار به سمت منطقی شدن میرود و این مساله به دولت سپرده شده است. پس از تصویب کلیات بودجه یکی از ریسکهای سیاسی کشور کاسته شد و شاهد برداشته شدن برخی از صفهای فروش در بازار بودیم.
هفته آینده به تصویب مجلس شورای اسلامی، ایران به اجرای پروتکل الحاقی پایان میدهد و تعداد بازرسان آژانس کاهش میباید، لذا این اتفاق جو منفی بازار را افزایش داده و به دلیل نا اطمینانی از اتفاقات پیش رو فشار فروش در بازار افزایش یافته است.
عصر امروز در طی جلسهای در مجمع تشخیص مصلحت نظام پیوستن به FATF مورد بررسی قرار گیرد و رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه شرکت میکند و از ضرورت پیوستن ایران به FATF میگوید.
این رویداد نیز یک ریسک سیاسی برای بازار محسوب میشود که تأثیر آن بر بازار مشخص نیست اما به دلیل اتفاقاتی که میتواند شکل بگیرد سرمایه گذران تا پایان چنین اتفاقاتی صبر میکنند تا شرایط را بسنجند.
بررسی عملکرد تولید و فروش فولاد مبارکه
۱۱۹،۹۰۰ تن ورق گرم B فولاد مبارکه اصفهان در قیمت ۱۳۴،۳۳۹ ریال عرضه و ۱۱۰ تن آن تا قیمت ۱۷۸،۱۰۹ ریال رقابت شد که ۲۸.۹ درصد بالاتر از قیمت پایه میباشد؛ در جریان معاملات امروز ۱۱۹،۹۰۰ تن با میانگین قیمت ۱۷۲،۹۴۲.۹ ریال مچ شد.
این در حالی است که شرکت مبارکه در آخرین گزارش ماهانه خود نرخ فروش محصولات گرم را ۱۲۶ میلیارد ریال به ازای هر تن شناسایی کرده است و در حال حاضر نرخ فروش محصولات ۱۷۶ میلیارد ریال به ازای هر تن است که نشان از رشد ۴۰ درصدی در نرخ فروش شرکت است؛ این موضوع تأثیر مثبتی بر وضعیت درآمدی شرکت خواهد داشت.
خبر مهم برای این فولاد ساز این است که معدن سنگ آهن شیطور در استان یزد وابسته به ایمیدرو با ذخیره فعلی ۴۰ میلیون تن سنگ آهن به فولاد مبارکه اصفهان واگذار شد؛ با این واگذاری شرکت فولاد مبارکه رسماً صاحب معدن شد.
خبر مهم برای این فولاد ساز این است که معدن سنگ آهن شیطور در استان یزد وابسته به ایمیدرو با ذخیره فعلی ۴۰ میلیون تن سنگ آهن به فولاد مبارکه اصفهان واگذار شد؛ با این واگذاری شرکت فولاد مبارکه رسماً صاحب معدن شد.
نرخ فولاد در بازارهای جهانی
نرخ فولاد در بازارهای جهانی مجدد صعودی شده است و پیش بینی میشود که این تغییرات نرخ به زودی تأثیر خود را در بورس کالای ایران در نرخ فروش شرکتهای بگذارد.
اوج گیری قیمت فولاد CIS
ورق _ سرد CIS رشد ۴.۷%+: ۸۴۵$
کلاف CIS: رشد ۱.۸۶%+: ۶۹۰$
میلگرد CIS: رشد ۰.۸۴%: ۶۰۰$
بیلت شرق آسیا ۰.۴۵%+: ۵۶۰
نظر شما