به گزارش خبرنگار ایمنا، در اینجا به بررسی اظهار نظرها، تذکرات و بخشی از فعالیتهای جنجالی نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی هفته گذشته میپردازیم.
بیغش: زنان با خروج از ادارات حجابشان تغییر میکند
محمود احمدی بیغش، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس یازدهم درباره ارسال اشتباه پیامکها تاکید کرد: ارسال پیامکها قانون خاص خود را دارد و من کامل در جریان آن هستم. هر کسی که هنجارشکنی کند چه با بی حجابی چه با بدحجابی صرفاً نیروی انتظامی میتواند برای او پیامک ارسال کند. ارسال پیامکها قانونی است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا پیامکها برای زنانی که در محل کار باحجاب هستند ارسال میشود؟ گفت: باید به این مسئله واقعی نگاه کنیم. برای من پیامک آمده که ساعت ۲۱:۳۰ خودروی شما خیابان شهدا دیده شده است. در صورتی که خودروی من در پارکینگ بوده است.
این اشتباهات که نباید رخ دهد متأسفانه اتفاق میافتد. اما احتمال این اشتباه مهم است. نکته مهم این است که برخی خانمها در محل کار یک حجاب دارند، اما بعد از آنکه ۵۰ متر از محیط کار دور میشوند حجاب شأن ۹۰ درجه فرق میکند. نمیگویم ۱۸۰ درجه بلکه میگویم ۹۰ درجه. زنان وقتی کنار همسرش یا تنها در خیابان است خود را یک کارمند نگاه نمیکنند. قطعاً مأمور نیروی انتظامی بر اساس یک واقعیت پلاک خودرو را ثبت میکند وگرنه خصومت شخصی با زنان ندارد.
پیامکهای اشتباه میتواند هرجومرجی را در خانوادهها به وجود آورد و باعث بروز ابهام در مردان خانواده میشود. چرا پلیس این هرج و مرج را ایجاد میکند؟ محمود احمدی بیغش به این سوال پاسخ داد: قطعاً این خانمهایی که اینگونه هستند همسرش هم میداند که زنش بدحجاب است. مگر میشود یک مردی نداند که همسرش بدحجاب است؟ اشتباهات پیامکی هم به ندرت پیش میآید. نمونهای که گفتم به دلیل ممنوعیت شبانه کرونایی برای من ارسال شده اتفاق نادری است.
احتمال دارد فردی پلاک خودروی خود را مخدوش کرده که با پلاک ماشین من شباهت بسیاری داشته است. در ارسال پیامک بدحجابی یا بی حجابی اشتباهات به ندرت پیش میآید. اما وجود دارد. در جلسات نیروی انتظامی حضور داشتم و میدانم که اتفاقات واقعی رخ میدهد که پلیسها پلاکها را یادداشت میکنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس یازدهم در پاسخ به این سوال که چرا پیامکها در ساعات غیرمتعارف مانند شبها برای صاحبان خودرو ارسال میشود؟ گفت: پیامکها سیستمی ارسال میشود. اصل موضوع بدحجابی نباید مخدوش شود.
بسیاری میگویند این پیامکها به قصد تأمین بودجههای مورد نیاز است اگر هم نیروی انتظامی دنبال درآمدزایی از جریان بدحجابی نیست، عملکردش در جامعه اینطور تعبیر میشود. محمود احمدی بیغش در پاسخ به این گفته تاکید کرد: پلیس به دنبال درآمدزایی نیست و باید درباره عملکردش بحث کرد. برداشت شما یا جامعه این است. نیروی انتظامی جز آنکه در این ماجرا فحش بخورد هیچ چیزی عایدش نمیشود.
ما باید بدانیم که نیروی انتظامی هزینه برای این موضوع میدهد. نیروی انتظامی نه هزینه پولی بلکه هزینه حیثیتی میدهد. بارها در جلسات بودم و موضوعات مطرح میشود. بار اول نیروی انتظامی تذکر میدهد اما بعد از آن برای نقل و انتقال یا اقدامی که به سند مربوط است، به صاحب خودرو اعلام میشود که بدحجاب بوده است.
بعد از اولین تذکر پلیس در دوره شیوع کرونا میخواهد که خانمها به پلیس امنیت مراجعه کنند. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس یازدهم در واکنش به این سوال گفت: این اتفاق برای کسانی رخ داده که چند بار پیامک دریافت کرده اند. این یکی، دو بار نبوده اند و چند بار اتفاق افتاده که پلیس آنها را خواسته است. آنها به پلیس مراجعه میکنند و میگویند: "من کارمند هستم! " در حالی که کارمندان ۵۰ از اداره دور میشوند همان رفتاری را میکنند که پلاکشان را برمیدارند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با این روش میتوانیم حجاب را ترویج کنیم؟ اظهار کرد: بحث ترویج حجاب نیست بلکه هنجارشکن باید نتیجه هنجارشکنی خود را ببیند. اینکه نمیشود؛ چون کسی ناراحت شده، از یک جرم عمومی بگذریم. هر مملکتی قانون خود را دارد. قانون در فرانسه میگوید خانمها با حجاب حق ندارند سر کلاس حاضر شوند. آن هم قانون خودش است.
محمود احمدی بیغش در پاسخ به این سوال که چرا برای ترویج حجاب از روشهای مهربانانه تری استفاده نمیکنیم گفت: شما در خیابان جرأت دارید به خانم بدحجاب که سگ بغل کرده بگویید حجابت را رعایت کن؟ به شما پرخاش میکند. یکی که خودش را به خواب میزند با لگد هم بیدار نمیشود. اما کسی که خواب است با یک تلنگر بیدار میشود.
ذوالنوری: نظام، سرطان نگرفته، سرماخورده است
مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم طی سخنانی در مسجد امام موسی بن جعفر (ع) محله پانزده خرداد، به بیان چرایی و دلایل حمله نکردن آمریکا به ایران اسلامی طی این سالها اشاره و اظهار داشت: مهمترین دلیل این امر این بوده که تفکر انقلاب اسلامی قدرت بازدارندگی ایجاد کرده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نباید مشکلات موجود کشور را از جنس انقلاب دانست و آن را به انقلاب اسلامی ربط داد، تصریح کرد: هیچگاه انقلاب به دنبال ترویج دزدی، اختلاس و فساد اقتصادی نبوده است؛ بلکه هر جا که از اصول و ارزشهای انقلابی فاصله گرفتهایم دزدی و اختلاس به وجود آمده است.
وی بابیان اینکه تفکر انقلابی سبب پیشرفت در کشور در زمینههای مختلف علمی، موشکی، صنایع دفاعی و نظامی، نانو و هستهای شده است، خاطرنشان کرد: فاصله گرفتن از تفکر انقلابی سبب به وجود آمدن دزدی و اختلاس در کشور شد و هر جا خودباختگی، سستی و ضعف بود دچار مشکلات مختلف شدیم.
ذوالنور بر آسیب ندیدن امیدها در کشور تأکید و بیان کرد: اگر رانت، نور چشم بازی، ویژه بازی و پارتیبازی نبود این مشکلات در کشور به وجود نمیآید، کشور ما سرطان ندارد بلکه سرماخوردگی در نظام به وجود آمده و آدمهای ویروسی آمدهاند و جلوی انقلاب عطسه کردهاند.
جمعیت ایران تا سال ۲۱۰۰ به ۳۰ میلیون نفر میرسد
زهره الهیان در همایش الگوی سوم زن که در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز برگزار شد، با گرامیداشت تقارن دهه فجر با میلاد حضرت زهرا (س) و میلاد بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) گفت: امید داریم در گام دوم انقلاب زنان سرزمینم زمینه ساز تمدن نوین اسلامی باشند. زنان این سرزمین در حوزههای علمی، فرهنگی، اجتماعی و کارآفرینی و… فعال هستند و باعث افتخار است که پس از چهار دهه از انقلاب اسلامی بانوان این چنین میدرخشند.
وی با بیان اینکه امروز دشمن با تهاجم فرهنگی در تلاش است جوان ما تعهد و مسئولیت پذیری را نداشته باشد افزود: مسؤلین در برهههایی توجه به جوان امروز، ازدواج و مشکلات جوانان نکردند و مشکلات معیشتی و تهاجم فرهنگی موجب شده جوانان از ازدواج و مسؤلیت پذیری در خانواده خودداری کنند و میبینیم که ایران در سالهای اخیر به شدت به سمت سالمندی حرکت میکند و طبق پیشبینی سازمان جهانی بهداشت جمعیت ایران در سال ۲۱۰۰ میلادی به ۳۰ میلیون نفر خواهد رسید و این بسیار برای آینده ایران خطرناک است و باید مسؤلین فرهنگی نیز در این راه تلاش کنند و همچنین مسؤلین اجرایی در فراهم سازی ازدواج، فرزند آوری و تسهیلات برای آنان تلاش کنند.
الهیان ضمن ابراز نگرانی از کاهش رشد جمعیت گفت: تغییر ساختار جمعیت ما را به سمت سالمندی پیش میبرد و اگر در کشورهای اروپایی جریان سالمندی طی ۱۰۰ سال به تدریج اتفاق افتاد، ما طی ۳۰ سال آینده کشوری با جمعیت پیر هستیم و این در شرایطی است که زیرساختهای لازم را فراهم نکردیم و برای سالمندی جمعیت آماده نیستیم.
آخرین وضعیت پرونده عنابستانی در مجلس
حسین حسینزاده در پاسخ به این پرسش که وضعیت رسیدگی به ماجرای درگیری علی اصغر عنابستانی نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی و مأمور راهنمایی و رانندگی مربوط به خط ویژه دروازه دولت به کجا رسید، گفت: من در حال حاضر برای سرکشی به امور شهروندان حوزه انتخابیه به این منطقه آمدم و طبق آخرین اطلاعاتی که داشتم، میدانم که این موضوع همچنان در حال بررسی و پیگیری در هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان است.
این عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی همچنین در پاسخ به این پرسش که به عنوان یک نماینده فکر میکنید رویکرد و برخورد مناسب با این ماجرا چیست، تصریح کرد: من قبلاً یک بار درباره این مساله توئیت زده بودم و مواضعم را اعلام کرده بودم و حالا نیز اعتقاد دارم که ما نمایندگان مجلس، قانونگذار و ناظر بر آن هستیم. بنابراین ما باید تابع قانون باشیم و قانونمداری و احترام به قانون را از خودمان در جامعه شروع کنیم.
نماینده لارستان در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا بررسی ماجرای درگیری نماینده سبزوار و مأمور راهنمایی و رانندگی با همراهی و مشارکت نیروی انتظامی دنبال میشود، اظهار کرد: هیئت نظارت طبق گزارشات واصله و اطلاعات و اظهارات موجود در پرونده و مستنداتی که از نوارهای ویدئویی در محل به دست آمده پرونده را بررسی میکند و اتفاقاً جلسات مشترکی نیز با نیروی انتظامی برگزار کرده است.
وی ادامه داد: تمام تلاش همکاران من این است تا به صورت شفاف، ابعاد ماجرا مشخص شود تا اگر نماینده مجلس مقصر ماجرا بود، ایشان عذرخواهی کرده و چنانچه مأمور راهنمایی و رانندگی مقصر بود نیز، اقدامات لازم نیز در آن زمینه پیگیری و بررسی شود.
حسین زاده در پاسخ به این پرسش که فکر میکنید نتیجه این پرونده چه زمانی مشخص شود، گفت: احتمال دارد که ظرف یک یا ۲ هفته آینده نتایج بهتری از این پرونده مشخص شود که برای مردم و رسانهها نیز قابل بیان باشد.
نظام نباید هزینه تبلیغات جاهطلبانه شود
سید مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در مجلس، در واکنش به حواشی لغو دیدار قالیباف با پوتین در پیامی توییتری نوشت: «مقامات ارشد کشور موظفند قبل از سفرهای رسمی خود تمام بررسیهای تشریفاتی را بکنند تا نظام ما هزینه تبلیغات جاهطلبانه نشود.»
نظر شما