به گزارش ایمنا، محمدرضا شانه ساز در نشستی خبری که به صورت ویدئوکنفرانسی در استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه نگاه اصلی ما برای تأمین واکسن، تأمین از طریق از تولیدکنندگان داخلی است، اظهار کرد: تا زمان تولید حجم انبوه واکسن داخلی، روی واردات فکر کردیم؛ راههای تأمین واکسن از راه کووکس و خرید از سایر منابع معتبر (خصوصی، غیرخصوصی و دولتی) است. برای تأمین چند میلیون دوز واکسن برنامهریزی شده است که از سبدی از واکسنهای مختلف شامل چینی، هندی، روسی و کوبایی خواهد بود؛ تأمین واکسن از کوبا از طریق انتقال دانش فنی، تولید و بخشی هم احیاناً واردات خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: دلیل تأخیر در خرید واکسن این بود که قبل از انجام فاز سه مطالعات بالینی، نسبت به خرید اقدام نکردیم و اگر واکسن در کشورهای منطقه زودتر تأمین شد، به دلیل مشارکت در فاز سه مطالعات بالینی بود. در فضای مجازی دیدم و شنیدم که چرا در کشور تاکنون واکسن کرونا را دریافت نکردیم؟ واقعیت این است که تا زمانی که فاز سه مطالعات بالینی یک واکسن انجام نشده باشد اجازه واردات هیچ واکسنی را ندادهایم؛ اینکه در برخی کشورهای همسایه از حوزه خلیج فارس تا کشورهای نزدیک و یا دوردست، واکسن را زودتر دریافت کردند، به این دلیل بود که آنها در فاز سه مطالعات بالینی مشارکت کردند اما ما نخواستیم و دولتمردان نظرشان این نبود که ما در مطالعات بالینی واکسنها مشارکت کنیم.
وی با بیان اینکه طی دو هفته آینده مجوز مطالعات بالینی سومین واکسن تولید داخل صادر میشود، بیان کرد: مجوز دوم را برای یک مؤسسه که ارسال مدارک را انجام داده بودند، صادر کردیم و به زودی ظرف یکی دو هفته آینده مجوز آغاز مطالعات بالینی سومین تولیدکنندهمان را هم صادر میکنیم؛ هر یک از اینها پلتفرم خاص خود را دارند زیرا برای تولید این واکسن در دنیا چهار تا پنج روش مدنظر است؛ امیدوارم بتوانیم ظرف مدت کوتاهی، بخشی از تولیداتمان را به کشورهای دیگر صادر کنیم؛ کما اینکه چندتا از تولیدکنندگان ما در سازوکار کووکس ثبت و پذیرفته شدند تا اگر تولید کافی انجام شود، از آنها خریداری هم انجام شود.
شانه ساز با بیان اینکه اولین محموله واکسن تأمین شده، از کشور روسیه و جز واکسنهای مطمئن از بُعد اثربخشی و ایمنی و از واکسنهای خوش سابقه در دنیاست، خاطرنشان کرد: برای تهیه ۵۰۰ هزار دوز واکسن روسی در مرحله اول در حال رایزنی هستیم، اما زمان تحویل سریع مهم است.
شانه ساز با بیان اینکه هرچه واکسن دیرتر تحویل شود، قیمت واکسن کاهش و هرچه سریعتر باشد، قیمت آن افزایش خواهد یافت، تصریح کرد: تولید داخل واکسن باعث کاهش قیمت محصولات خواهد شد.
منبع: تسنیم
نظر شما