بورس ۱۲ بهمن؛ سردرگمی بازار تا کجا ادامه دارد؟

یک کارشناس بازار سرمایه با بررسی روند طی شده در بورس امروز یکشنبه - ۱۲ بهمن- گفت: سردرگمی در بازار همچنان مشاهده می‌شود و می‌توان گفت نبود تصمیم‌گیری قاطع درباره متغیرهای کلان و تاثیرگذار بر صنایع بورسی موجب پیچیدگی‌هایی شده که روند بورس در کوتاه مدت را نوسانی کرده است.

محسن رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بررسی روند طی شده در بورس امروز یک‌شنبه (۱۲ بهمن ماه) اظهار کرد: شاخص کل با رشد ۳۸۳۹ واحدی به عدد یک میلیون و ۲۵۰ هزار و ۹۹۲ واحد رسید و رشدی معادل ۰.۳ درصد داشت، شاخص کل هم وزن نیز با افت ۴۴۷ واحدی به عدد ۴۳۱ هزار و ۵۲۱ واحد رسید که ۰.۱ درصد افت را داشته است.

وی افزود: با توجه به رشدهای خوب آخرین روز کاری هفته گذشته و ابتدای هفته جاری، انتظار می‌رفت همچنان شاهد رشد شاخص باشیم اما این موضوع محقق نشد و این رفتار برای اغلب اهالی بازار سرمایه غیر منتظره و غیرقابل پیش‌بینی بود که امیدواریم روزهای آتی اینگونه نبوده و روند خوبی را شاهد باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در ابتدای شروع معاملات امروز، شاخص کل رشد خوبی را تجربه کرد و بیشتر سهم‌ها وضعیت خوبی داشتند، اما پس از گذشت نیم ساعت، بسیاری از سهامداران حقیقی و حقوقی شروع به عرضه کردند و بازار شروع خوب خود را تا حدود زیادی پس گرفت و بسیاری از خریداران از حوزه رقابت عقب نشینی کردند.

رضایی افزود: شاخص‌های ذغال سنگ، زراعت، منسوجات، محصولات چوبی، فرآورده‌های نفتی، خودرو، قند و شکر، چندرشته‌ای‌های صنعتی، مواد دارویی و شیمیایی و صنعت سیمان امروز وضعیت خوبی داشته و دیگر صنایع امروز روز منفی را تجربه کردند.

وی ادامه داد: همانطور که در روزهای گذشته عنوان شد، صنعت دارویی و قطعه سازان نسبت به سایر صنایع پتانسیل بیشتری داشته که این روزها نیز وضعیت بهتری نسبت به سایر صنایع دارند، توجه به صنعت حمل و نقل نیز می‌تواند برای اهالی بازار سرمایه جالب توجه باشد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: برترین گروه‌های صنعت امروز به ترتیب فراورده‌های نفتی، خودرو، چندرشته‌ای‌های صنعتی، بانک‌ها، شیمیایی، سیمان و صنعت فلزات اساسی بوده است، به طور خاص امروز فضای متفاوتی را شاهد بودیم زیرا در روزهای گذشته صنایع شیمیایی و فلزات اساسی در رتبه‌های نخست قرار داشته و امروز جای خود را به صنعت فرآورده‌های نفتی و چند رشته‌ای صنعتی داده‌اند.

رضایی افزود: نمادهای شستا، تاپیکو، شپنا، وغدیر، وتجارت، فارس و حکشتی بیشترین تأثیر مثبت را بر بازار داشته‌اند، با توجه به اینکه نماد حکشتی که یکی از نمادهای بزرگ گروه حمل و نقل است، در روزهای اخیر روند خوبی داشته، سرمایه‌گذاران می‌توانند به این نماد توجه ویژه داشته باشند.

وی ادامه داد: همچنین نمادهای فولاد، کچاد، فملی، ومعادن، کگل، اخابر و کاوه بیشترین تأثیر منفی را بر بازار داشته‌اند، سردرگمی در بازار همچنان مشاهده می‌شود، و می‌توان گفت نبود تصمیم‌گیری قاطع درباره متغیرهای کلان و تأثیرگذار بر صنایع بورسی موجب پیچیدگی‌هایی شده است که روند بورس در کوتاه مدت را نوسانی و پیدا کردن سهم خوب و ارزنده را برای سرمایه‌گذاران امری مشکل کرده‌است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بیشترین حجم معاملات مربوط به نمادهای خساپا، وتجارت، خودرو، شپنا، خگستر، وبصادر و شستا و بیشترین ارزش معاملات مربوط به نمادهای پالایش، دارایکم، شستا، شپنا، وتجارت، خساپا و خودرو بوده است. امروز نماد پالایش با ارزش معاملات معادل ۱,۶۸۱ میلیارد تومان رتبه نخست در ارزش معاملات را به خود اختصاص داد.

رضایی افزود: از جمله اخبار مهم این روزها بازگشت قانون اعلام پیش بینی سود توسط شرکت‌ها است که تا حدودی می‌تواند موجب روشن شدن مسیر شود، اما در گذشته این قانون چالش‌هایی ایجاد کرده بود که باید ببینیم بازگشت این قانون همراه با اقدامات اصلاحی بوده یا خیر، زیرا بسیاری از پیش‌بینی‌هایی که در گذشته اعلام می‌شد به دور از واقعیت بوده است و منجر به خطای محاسباتی تحلیلگران می‌شد.

وی ادامه داد: از زمانی که ساختار گزارش سود تغییر کرد شرایط بهتری ایجاد شد، در صورتی که این قانون اصلاح شود بازگشت آن می‌تواند مفید واقع شده و در غیر این صورت می‌تواند همچون گذشته مشکلاتی را ایجاد کند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: از طرف دیگر سازمان مالیاتی این موضوع را اعلام کرد که دولت از محل مالیات بورس در حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان در آمد دارد که عدد بسیار جذابی است، دولت باید به این موضوع توجه داشته باشد که پر رونق بودن بورس برای تمامی فعالان آن مفید بوده و اگر بورس از رونق بیفتد همه بازیگران آن متضرر می‌شوند. رونق بورس، بازی برد برد برای همه است، بنابراین نباید به بورس صرفاً به عنوان یک ابزار کوتاه مدت نگاه کرد.

رضایی افزود: از نگاه تحلیلی صنعت دارویی می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد، با توجه به گمانه زنی‌هایی که در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام شده است، انتظار می‌رود با حذف این ارز در آینده نزدیک، ابتدا افزایش هزینه برای این شرکت‌ها رقم بخورد اما در مراحل بعد با توجه به تأثیرات خوب این اتفاق بر مقدار سود شناسایی شده در شرکت‌ها که حتی با کاهش حاشیه سود نیز این مقدار جذاب خواهد بود، توصیه می‌شود سرمایه‌گذاران به این صنایع توجه داشته باشند.

وی ادامه دادند: همچنین صنایع دارویی می‌توانند از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها افزایش سرمایه داشته باشند، زیرا بسیاری از این نمادها چند سالی است دارایی‌های خود را ارزیابی نکرده و ارزش دفتری آنها با ارزش واقعیشان اختلاف بسیاری دارد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: نمونه بارز این موارد در افزایش ارزش شرکت‌های غذایی و قندی مشهود بوده که به نظر می‌رسد به شرکت‌های دارویی نیز تسری پیدا کرده و ارزش آنها را افزایش دهد.

رضایی افزود: افزایش سرمایه از محل سود انباشته این روزها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است زیرا مشوق‌های مالیاتی این روزها برای آن در نظر گرفته شده است و اگر معافیت‌های مالیاتی برای افزایش سرمایه از محل سود انباشته در دستور کار قرار بگیرد، شرکت‌ها تمایل زیادی به استفاده از این فرصت برای اصلاح ساختار سرمایه خواهند داشت.

کد خبر 472070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.