حکایت حاشیه‌های «آرزوهای تهران»

پویش «آرزوهای تهران» در روزهای اخیر حاشیه‌های زیادی داشت که به توییتر هم کشیده شد و عضو شورای شهر به آن پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، پویش شهروندی «آرزوهای تهران»، مهرماه سال گذشته آغاز شد و بهانه آغاز این بود که کمبود و محدودیت مشارکت شهروندان در ارتباط با تصمیم‌گیری‌های شهری را پوشش دهد.

زهرا نژادبهرام، عضو شورای شهر تهران و مبدع این طرح گفته بود: آرزوها شرایطی دارند. نباید شخصی باشند و باید قابل اجرا و در ارتباط با محله باشد و در قالب همسایگی بگنجد.

وی اضافه کرده بود: تحقق این آرزوها ظرف مدت ۴۵ روز تا دو ماه خواهد بود.

پس از گذشت چند روز از اطلاع‌رسانی درباره این طرح، از آرزوهای تهران خبری نبود تا اینکه بار دیگر شهروندان به ثبت آرزوهایشان تشویق شدند. اطلاع‌رسانی دوباره پویش باعث شد تا موجی در توئیتر به راه افتاده و به حاشیه‌های این ماجرا اضافه کند.

برخی‌ها مانند فرزانه به این پویش خوش‌بین بودند: "در همان حوزه شهری آرزو کنیم مثلاً جوهای تهران تمیز شود هوای تهران پاک شود ترافیک تهران حل شود."

غزاله هم توئیت زد: "برای تهران آرزو کن آزادی، آگاهی، آرامش."

اما در مقابل برخی‌ها امیدی به این آرزو کردن‌ها نداشتند: " آره پر از آرزو اونایی که اومدن و نیومده مجبور شدن برن یا نه رفتن و هیچ وقت برنگشتن تهران شهر آرزوهاست آرزوهایی که زیر دود و شلوغی گیر افتادن..آرزوهایی که فقط آرزو میمونن اگه غیر این باشه که دیگه تهران شهر آرزو ها نیست… تهران شهر آرزوهای نرسیده است."

کاربری دیگری هم نوشت: "آخرین دستاورد شورای پنجم: با هم برای هم آرزو کنیم… اینکه در اواخر دوره، وظایف ذاتی مدیریت شهری را با منت به اسم آرزو به خورد شهروندان دهیم خجالت آور است. نگذارید تهران و رای‌دهندگانش مضحکه عام و خاص شوند."

محسن نیز نوشت: "تهران شهر آرزوها؟ دقیقاً کدوم آرزو؟ آلودگی، ترافیک، بی فرهنگی، حاشیه نشینی، تورم، تکدی‌گری، مهاجرت پذیری لجام گسیخته و… سالهاست با ایجاد همین جذابیت‌های دروغین سیل مهاجرت به این شهر رو راه انداختید به طوریکه این شهر رو نابود کردین و حتی خود تهرانی‌ها دارن از شهرشون رونده میشن."

در حاشیه موافقت‌ها و مخالفت‌ها، یکی ترغیب شد تا این پویش در خوزستان هم به راه افتد: "حالا که تو تهران وبسایت ثبت آرزوها راه انداختن… نظرتون چیه هر شهری یکی راه بندازه؟

برخی هم پویش را در کنار صدای آژیر شب گذشته تهران گذاشتند؛ مانند رامین که نوشت: "مدیریت شهری به شکل کاملاً علمی جریان داره. چند ساعت دیگه میگن دیدیم هوا سرده بارون میاد براتون آژیر خطر زدیم که نرید بیرون سرما بخورید؟ یا ممکنه بگن چند نفر توی سایت شهرداری تهران آرزو کرده بودن یه بار دیگه صدای آژیر جنگ رو بشنون! "

کاربر دیگری هم توئیت زد: "نمی‌دونم کی تو سایت تهران من که برای نوشتن آرزوها بود، جنگ آرزو کرده! "

با وجود تمام این واکنش‌ها زهرا نژاد بهرام، عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران نسبت به حواشی ایجاد شده در خصوص پویش آرزوها، با بیان اینکه این پویش از سوی کمیته شهرسازی به کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران ارائه شد به خبرنگار ایمنا گفت: در بودجه سال ۹۹، دو هزار میلیارد تومان اعتبار به اجرای پروژه‌های خرد در سطح محلات شهر تهران اختصاص پیدا کرد. با توجه به ضرورت توجه به خواست شهروندان برای اولویت دادن به پروژه‌ای خرد در مناطق به صورت آزمایشی مهرماه سال گذشته، کمپین آرزوهای شهروندان در منطقه شش و محله یوسف آباد آغاز به کار کرد و نیازها و آرزوهای ساکنان این منطقه برای محله احصا شد.

وی ادامه داد: گام دوم این پویش قرار بود در منطقه امیرآباد اتفاق بیفتد که با چند اتفاق همزمان شد از جمله حوادث آبان ماه، قطعی اینترنت، شهادت سردار سلیمانی و سقوط هواپیمای اوکراینی و در ادامه نیز بحران کرونا پیش آمد که سبب شد اجرای آن با مشکلاتی روبرو شود.

نژادبهرام به اختصاص بودجه برای پروژه‌های محلی در سال ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت: بدین ترتیب این پویش دوباره فعال شد و برای شناسایی پروژه‌های محله‌محور به جز اسناد توسعه محلی و نظر شورایاری‌ها از دیدگاه شهروندان نیز می‌توانیم پی به نیازهای اساسی آن محله ببریم و برای رسیدن به چنین دیدگاهی استفاده از پویش آرزوها یکی از راههای شناسایی این نیازهاست.

وی تاکید کرد: در این سال‌ها در کنار عمل به وظایف خود، پویش‌های زیادی با موضوع شهروندی از جمله پویش همشاگردی و پسماند را تعریف کرده‌ایم و این پویش نیز نه اتفاق تازه‌ای است و نه موضوع عجیب و غریبی دارد بلکه از سال گذشته فعالیت‌های خود را آغاز کرده و هدفش توجه به پاسخگویی خواسته‌هایی است که شهروندان برای محل سکونتشان دارند.

وی ادامه داد: شاید این هجمه‌ها و حساسیت‌ها این است که ما نباید در ماه بهمن کار قابل توجهی انجام دهیم و رقبای سیاسی ما دنبال این نوع تفاسیر از پویش هستند که از سال گذشته شروع شده و به خاطر برخی بحران‌ها در کشور متوقف شده و حالا که فصل تخصیص بودجه است و قصد داریم از ظرفیت آن به نفع شهر و شهروندان استفاده کنیم این نوع حاشیه‌سازی‌ها انجام می‌شود. پویشی که نتیجه آن ارتباط مستمر با شهروندان و جلب مشارکت در امور شهر است.

وی تاکید کرد: در گام نخست این پویش که در محله یوسف آباد عملیاتی شد آرزوهایی که بیشترین لایک را خوردند بر اساس نیازهای منطقه و بررسی‌های شهرداری بودند، تبدیل به پنج پروژه شهری شدند.

کد خبر 471847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.