به گزارش ایمنا، حسینعلی امیری روز چهارشنبه در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰، اظهار کرد: لایحه بودجه امسال ۲ روز زودتر از موعد قانونی تقدیم مجلس شورای اسلامی شد و این لایحه در کمیسیونهای تخصصی مورد بررسی قرار گرفت و همچنان در کمیسیون تلفیق در حال رسیدگی است.
وی افزود: سازمان برنامه و بودجه نماینده دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۰ است که محمد باقر نوبخت و معاونانش بهطور مداوم در کمیسیون تلفیق حضور یافته و نقطه نظرات دولت را مطرح کردند.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به نامه مجلس شورای اسلامی به دولت، اظهار کرد: طبق این نامه قرار است لایحه بودجه ۱۴۰۰ از روز سه شنبه در دستور صحن علنی مجلس قرار گیرد که رئیسجمهوری هم در نشست امروز دولت تاکید داشت که نوبخت و وزرای اقتصادی با مجلس برای تصویب لایحه همکاری و مشارکت داشته باشند.
امیری اضافه کرد: قبلاً هم عرض کردیم هر کدام از احکام لایحه بودجه دارای منطق خود است. این لایحه در جلسههای مختلف دولت با توجه به شرایط و واقعیتهای کشور تهیه و تعیین شد و به تصویب رسید.
وی افزود: نمایندگان مجلس حتماً نیت خیر دارند. بارها اعلام کردیم اگر نمایندگان راجع به احکام لایحه بودجه، تبصرهها، هزینهها و درآمدها ابهام یا سوالی دارند، دولت آماده رفع ابهامات و پاسخگویی به سوالات است.
معاون رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که لایحه بودجه امسال که نخستین بودجه است که از سوی مجلس یازدهم بررسی و تصویب میشود و آخرین بودجه مربوط به دولت تدبیر و امید است، فصل جدید و خوبی از همکاریهای دولت و مجلس را رقم بزند و یک کار مشترک ماندگار برای حل مشکلات کشور باشد.
امیری خاطرنشان کرد: از آنجا که لایحه بودجه بر اساس واقعیتها تهیه و تنظیم شده است، امیدواریم تغییرات آن به حدی نباشد که ساختار و شاکله بودجه به هم بخورد چون لایحه بودجه از یک نظام به هم پیوسته تشکیل میشود و یک منظومه به هم تنیده است که اگر یکپارچگی آن به هم بخورد قطعاً در اجرا با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر اینها، هرگاه تغییرات اعمال شده در لوایح خیلی زیاد باشد، در عمل به طرح تبدیل شده و شورای نگهبان نیز ایراد میگیرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که نمایندگان مجلس در همکاری با نمایندگان دولت لایحه بودجه را به نحوی رسیدگی کنند که چارچوب، شکل و نظمی که در آن وجود دارد، کماکان باقی بماند.
امیری درباره احتمال پس گرفتن لایحه بودجه از سوی دولت، این امر را نشدنی دانست و گفت: ممکن است دولت در شرایطی لایحهای را مسترد کند، اما لایحه بودجه قابل استرداد نیست و مهمترین سند مالی یک سال آینده کشور است. کشور بدون قانون بودجه اساساً اداره نمیشود و از جهات قانونی موضوع استرداد لایحه بودجه کاملاً منتفی است.
نظر شما