به گزارش ایمنا، جعفری مدیرکل تأمین دام شرکت پشتیبانی امور دام در گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص وضعیت بازار گوشت اظهار کرد: امسال ۸۸۰ هزار تن در کشور گوشت تولید شده است و کمبودی در بخش تولید نداریم.
او در خصوص علت افزایش قیمت گوشت با وجود تولید کافی در کشور گفت: با آغاز فعالیت دوباره برخی مراکز از جمله تالارهای پذیرایی تقاضای گوشت بیشتر شده و این امر هیجانی در بازار ایجاد کرده است.
مدیرکل تأمین دام شرکت پشتیبانی امور دام افزود: تا حدود یک ماه پیش مازاد تولید گوشت قرمز داشتیم و اکنون هم با باز شدن تالارها، رستورانها و مراکزی که گوشت قرمز نیاز دارند، کمبودی در تولید و عرضه نیست.
جعفری از اعلام آمادگی برای همکاری برای تأمین گوشت بازار خبر داد و گفت: در صورت لزوم و نیاز بازار، شرکت پشتیبانی امور دام میتواند از گوشت ذخیره شده برای ایجاد تعادل در بازار استفاده کند.
افزایش قیمت گوشت بستری برای واردات آن است
در ادامه برنامه دادرس مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اظهار کرد: علت اصلی افزایش قیمت گوشت در بازار، دخالت دولت است. ستاد تنظیم بازار اخیراً قیمت گوشت گوساله وارداتی را ۱۲۰ هزار تومان مصوب کرد در حالی که در بازار قیمت گوشت داخلی حدود ۷۴ هزار تومان بود و این امر افزایش قیمت را به همراه داشت.
او با بیان اینکه دستگاههای متولی حمایت از تولید کننده به وظایف خود عمل نمیکنند، گفت: نباید نیاز بازار به جای استفاده از ذخایر گوشت کشور از واردات گوشت خارجی تأمین شود.
دادرس با بیان اینکه افزایش قیمت گوشت بستری برای واردات گوشت است، افزود: قاچاق گوشت و کمبود نهادهها از دیگر عوامل افزایش قیمت گوشت است.
او با اشاره به اینکه در سال جهش تولید، باید از تولیدکنندگان داخلی حمایت شود، گفت: بهتر بود گوشت داخلی سر سفره مردم باشد و ارز از کشور خارج نمیشد و از تولید کننده داخلی حمایت میشد.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور اظهار کرد: برخی نهادها در حال زمینه سازی برای واردات گوشت قرمز به کشور هستند و مقصر اصلی این اتفاق، سازمان تنظیم بازار است.
توزیع نادرست گوشت در بازار و نبود نظارت کافی بر عرضه
در ادامه اسفنانی معاون سازمان تعزیرات حکومتی گفت: توزیع نادرست و ناعادلانه کالا و واسطهگری دو عامل مهم در افزایش قیمتها است.
معاون سازمان تعزیرات حکومتی گفت: این گفته که هیجانات بازار، عامل ایجاد گرانی است را قبول ندارم. برای کنترل هیجانات باید بازار و شیوه توزیع را مدیریت کرد.
او ادامه داد: سازمان تعزیرات در حلقه آخر نظارت قرار دارد و در صورت بروز تخلف با آن برخورد میکند اما نظارت باید پیش از این باشد و بر نحوه توزیع و عرضه گوشت نظارت بیشتری صورت گیرد تا از بروز تخلف جلوگیری شود.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظر شما