به گزارش ایمنا، روزنامه اعتماد در یادداشتی، با حمله به محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهور در واکنش به سخنانش علیه اصلاح طلبان نوشت: در اظهارات رئیسجمهوری که معمولاً مشروح یا خلاصه آن طول ۳ یا ۴ نشست هفتگی منتشر میشود، عمدتاً پاسخ به منتقدان و مخالفان به چشم میخورد. حسن روحانی همانطور که طی این ۷ سال و اندی گفته میشد، تلاش میکند تا یک تنه و از طریق سخنرانیها بار تیم رسانهای پر اشکالش را بر دوش بکشد. از همین روی گاه و بیگاه به نقدها و هجمهها، از دیپلماسی تا اقتصاد از سیاست داخلی تا کرونا پاسخ میدهد. در این مسیر البته رئیسدفتر رئیسجمهوری هم سعی میکند در نقش زبان منفصل، مسئولیت بیان هر آنچه را که حسن روحانی در جایگاه ریاستجمهوری به آن نمیپردازد یا شایسته نیست که مستقیماً ورود کند، برعهده بگیرد.
از همین روی است که محمود واعظی گهگاه در حاشیه جلسات هیئت دولت یا در گفتوگوهای اختصاصی با رسانههای دولتی یا از طریق صفحه کاربری در فضای مجازی به اظهارنظرهای شخصی یا جریانی و سیاسی، پاسخی صریح میدهد. همین پنجشنبهای که گذشت، محمود واعظی در توییترش به اظهارات توهینآمیز یک روحانی در صداوسیما نوشتهبود هرچه به انتخابات ۱۴۰۰ نزدیک میشویم، توهین به رئیسجمهوری و تخریب دولت نیز افزایش پیدا میکند؛ آن هم در حالی که این روشهای غیراخلاقی با آموزههای دینی مغایر است و برای توهینکنندگان هم محبوبیت به همراه نمیآورد. فارغ از این انتقاد تلویحی و در لفافه، دیروز رئیس دفتر رئیسجمهوری در گفتوگو با خبرگزاری دولتی ایرنا نسبت به انتقادی دیگر، اظهارنظر کرد؛ اظهارنظر و اعلامموضعی بهمراتب صریحتر و تند و تیزتر از آنچه نسبت به توهین آن روحانی ایراد کرده بود.
محمود واعظی در مورد اظهارات اخیر صادق خرازی، دبیرکل ندای ایرانیان گفته است: «یکی از مسئولان ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سال ۹۲ بودم، یادم میآید او در هیچ جای ستاد نقشی نداشت. نخست بیاید اثبات کند برای روی کار آمدن رئیسجمهوری چه کار کرده که چنین اظهاراتی داشته است؛ ضمن اینکه محمدرضا عارف تا روز سهشنبه قبل از رأیگیری نامزد جریان اصلاحات در انتخابات یازدهمین دوره ریاستجمهوری بود.» رئیس دفتر رئیسجمهوری در ادامه به چرایی تصمیم به حمایت از حسن روحانی هم اشاره کرد و توضیح داد: «آن زمان نظرسنجیها فاصله معناداری را میان رأی روحانی و عارف نشان میداد؛ بهطوریکه روحانی جز نفرات اول و دوم بود. بر همین اساس خودشان و بیشتر از همه سید محمد خاتمی و دوستان آنها تصمیم گرفتند عارف که دیگر شانسی برای رقابت نداشت، کنار برود.
آنها آزاد بودند به قالیباف یا کسی دیگر رأی دهند اما مردم تصمیم گرفتند به دکتر روحانی رأی دهند. بنابراین حرفی که او میزند نادرست است.» واعظی ادامه داد: «آنها با نگاهی به گذشته ببینند قبل از این دولت چه شرایطی داشتند و فعالیتهای آنها در چه حدی بود. این دولت همفکران آنها را در استانداریها و سمت معاونت وزیر به کار گرفت و امروز به جای تشکر، طلبکار هم شدند و حرفهای بیربط میزنند و الان که زمان انتخابات شده در پی یک سری حرفهای بی پایه و اساس هستند.»
اشاره واعظی به سخنان روز جمعه هفته گذشته صادق خرازی در ششمین کنگره حزب ندای ایرانیان است. خرازی در جریان سخنرانی که در این مجمع داشت، گفت که اوضاع امروز نتیجه تشخیص غلط و اشتباه است و تاکید کرد که باید به خاطر رئیسجمهوری اجارهای توبه کنیم و بپذیریم که اشتباه کردیم. منظور صادق خرازی از کاندیدای اجارهای حسن روحانی بود و روی توصیه، به توبه و پذیرش اشتباه با اصلاحطلبان. البته در همین کنگره محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید در مجلس دهم و رئیس سابق شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز استفاده از لفظ کاندیدای اجارهای برای حسن روحانی را توهین به اصلاحطلبان تلقی کرد.
حزب ندای ایرانیان در سال ۹۳ از وزارت کشور مجوز گرفت و به رهبری صادق خرازی فعالیت حزبی را آغاز کرد. آنها تلاش کردند که خود را نسل دوم اصلاحطلبان معرفی کنند. سایر گروهها و طیفهای اصلاحطلب به خصوص اصلاحطلبان مشارکتی از همان ابتدا این جریان را نقد کرده و برخی به این حزب سیاسی که شاید همان صادق خرازی شناختهشدهترین چهرهاش باشد، اصلاحطلبان امنیتی لقب دادند. از آنجا که رابطه خانوادگی و سیاسی صادق خرازی با حاکمیت نیز رابطه حسنهای بود آنها را اصلاحطلبان حاکمیتی نیز نامیدند. در طول مدت زمامداری حسن روحانی هم صادق خرازی همواره از حامیان دولت بوده اما گویا در آستانه انتخابات که گفته میشود او کاندیدای حزب نداست، تلاش دارد مرزبندیهایش با دولت یازدهم و دوازدهم را به خوبی مشخص کند.
صادق خرازی، دبیرکل ندای ایرانیان البته ساعاتی بعد از انتشار مصاحبه واعظی با ایرنا، در گفتوگویی که با ایلنا داشت، گفت که از صمیم قلب آرزو داشته میتوانست اظهارات واعظی را تأیید کرده و بگوید که اصلاحطلبان، آیتالله هاشمیرفسنجانی و سیدمحمد خاتمی نقشی در روی کار آمدن حسن روحانی نداشتند و این محمود واعظی و دوستانش بودند که به رایآوری روحانی کمک کردند، اما افکار عمومی این موضوع را نمیپذیرد. او همچنین با کنایه به واعظی گفته که مشکل رئیسدفتر رئیسجمهوری این است که «درکی از جنبشهای اجتماعی و سرمایههای اجتماعی ندارد» و به او متذکر شد که «آقای واعظی و ستادشان کوچکترین نقشی در آن نداشتند و این اراده جوانان، مردم، گفتمان اصلاحطلبی، آقای خاتمی، مرحوم هاشمی و دکتر عارف بود که از مردم خواستند به آقای روحانی رأی دهند.»
صادق خرازی معتقد است که واعظی و نوبخت و نزدیکانشان در اداره دولت نقش داشتند و اصلاحطلبان تنها عامل پیروزی روحانی بودهاند کما اینکه وضعیت اسحاق جهانگیری «با دستان بسته، محدود و منزوی در میان یک حلقه انحصارطلب» بهترین نماد وضعیت اصلاحطلبان در دولت محسوب میشود. او البته در پاسخ به این اظهارنظر واعظی که چهرههای اصلاحطلب طی سالهای گذشته در مقام استاندار و معاون وزیر قرار گرفتهاند نیز گفت: «اتفاقا مشکل دولت همین نگاه آقای واعظی است. اینکه فکر میکنند دولت ملک شخصی ایشان و همفکرانشان است و به جای شایستهسالاری، مسئولیتهای دولت را به عنوان هبه و لطف به این و آن تقسیم میکنند. نتیجه این شده است که باندبازی و قبیلهگرایی و رفاقت با آقای واعظی و اعضای ستادشان، جایگزین شایستهسالاری در دولت شد و ناکارآمدی و ناهماهنگی به خصوص در حوزه اقتصادی اولین نتیجه آن سوءمدیریت بود، در نتیجه کشور قربانی سهمخواهی حلقه کوچک آقای واعظی و دوستانشان شد.»
فارغ از اظهارات صادق خرازی و اینکه خرازی اساساً در میان اصلاحطلبان نیز از پایگاه ویژهای برخوردار نیست اما این اولینبار نیست که محمود واعظی در یک گفتوگوی مطبوعاتی یا سخنرانی به اصلاحطلبان حمله میکند. او سال ۹۷ در حاشیه جلسه هیئت دولت به صراحت برخی اصلاحطلبان را تندرو خواند و گفت دولت ائتلافی با آنها نداشته است. این اظهارات مورد نقد بسیاری از گروههای اصلاحطلب قرار گرفت و حتی برخی معتقد بودند که روحانی و تیم نزدیک به او در دولت دچار آلزایمر سیاسی شدهاند. اظهارات رئیس دفتر رئیسجمهوری در واکنش به اظهارات سعید حجاریان بود که گفتهبود اصلاحطلبان با روحانی ائتلاف کردند اما او به وعدههایش عمل نکرد. واکنش واعظی به این اظهارات تا مدتها واکنشهای ثانویهای بهدنبال داشت و نشان داد این گزاره که بسیاری نفر دوم دولت را محمود واعظی میدانند و معتقدند او نقشی مؤثر در دور شدن حسن روحانی از اصلاحطلبان داشته، چندان هم بیراه نیست.
نظر شما