به گزارش ایمنا، علیرضا نقوی در نخستین دیدار اعضای شورای اسلامی شهر میبد با انجمن صنفی زیلوبافان این شهر بعد از انتصاب شهردار به عنوان دبیر شهر جهانی زیلو که با هدف در جریان قرار گرفتن مشکلات و نیازهای زیلوبافان برگزار شد، ضمن انتقاد از انجام موازی فعالیتها در این حوزه، اظهار کرد: به دلیل نبود نهاد یا مجموعهای که بتواند اقدامات را ساماندهی کند، بسیاری از فعالیتهای مرتبط با زیلو که از سوی جهاد دانشگاهی، میراث فرهنگی، شهرداری، شرکتهای شهرکهای صنعتی و سایر بخشها در مناسبتهای مختلف برگزار میشود به نوعی موازی یکدیگر است، اما اطلاعات و گزارشهای ناقصی از این فعالیتها در اختیار وزارت میراث فرهنگی قرار میگیرد.
وی از اختصاص پنج میلیارد ریال جهت دبیرخانه شهر جهانی در بودجهی ۱۴۰۰ خبر داد و عنوان کرد: بعد از ابلاغ حکم دبیری شهر جهانی زیلو، این اعتبار برای دبیرخانه شهر جهانی در نظر گرفته شد که با تصویب در شورای شهر، اجرایی میشود.
شهردار میبد افزود: این اعتبار بر اساس ضوابط و دستورالعملها در رابطه با کارهای عمرانی، حمایت از زیلوبافان، آموزش شهروندان و توسعه، ترویج و معرفی این هنر صنعت در کشور هزینه خواهد شد.
وی در خصوص ارائه تسهیلات به زیلوبافان نیز قول مساعد داد و خاطرنشان کرد: امیدواریم با اعمال معافیتهای لازم در امر توسعه کارگاههای زیلوبافی، مسیر پیشرفت و معرفی این هنر صنعت را هموارتر و سهلتر از گذشته کنیم.
نقوی با اشاره به اهمیت اصالت و شناسنامهدار شدن آثار، تصریح کرد: بحث مهمی که خوشه زیلو در حال پیگیری و انجام آن است، اصالت و شناسنامهدار شدن آثار است که در این رابطه باید یکسری استانداردها برای زیلوی برتر تعریف شود و در هنگام فروش به ویژه فروشهای اینترنتی، گواهی اصالت اثر به خریداران اعتماد ببخشد.
وی با اشاره به تشکیل کمیته نامگذاری معابر شهر در دوره پنجم شورای شهر، گفت: با توجه به اهمیت زیلو و احیای این هنر صنعت، عنوان «زیلوبافان» را روی بلوار حد فاصل میادین سرامیکسازان و کشفالاسرار گذاشته و برخی از نگارههای زیلو در برخی از گذرها نصب شد.
دبیر شهر جهانی زیلو از ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی در منطقه بام میبد خبر داد و افزود: با توجه به اجرای طرح مجموعه تفریحی گردشگری بام میبد، پردیسهای باغ سفال، باغ زیلو و بازارچه صنایع دستی در فاز دوم این مجموعه دیده شده و استفاده از نگارههای زیلو و سفال در طراحی و مبلمان پارک با هدف معرفی بهتر این هنر صنعت برای گردشگران داخلی و خارجی منظور شده است.
نقوی از ایجاد بازار مرکزی زیلو در انجمن صنفی زیلوبافان نیز استقبال کرد و گفت: این مکان به عنوان بازار مرکزی زیلو بایستی فضای مناسب و جذابی برای توریست و گردشگر با هدف آشنا شدن با این هنر صنعت و خرید زیلو داشته باشد که در این رابطه شهرداری و شورای شهر همکاری لازم را انجام خواهند داد.
نظر شما