به گزارش ایمنا، به نقل از معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، نشستی به منظور بررسی راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از زندانی شدن ایرانیانی که به کشورهای دیگر سفر میکنند و به دلیل عدم اطلاع از قوانین و مقررات کشور مقصد یا محل اقامت خود، تحت تعقیب کیفری و محکومیتهای شدید قرار میگیرند، در سالن معاونت اجتماعی قوه قضائیه برگزار شد.
قائم مقام معاونت اجتماعی قوه قضائیه با بیان اینکه عمدهترین مشکلات زندانیان ایرانی خارج از کشور، عدم آگاهی از قوانین و مقررات کشور مقصد است شناسایی جامعه هدف در پیشگیری از وقوع جرم را مؤثر دانست و گفت: یکی از اقداماتی که میتوان در خصوص کاهش آمار زندانیان خارج از کشور انجام داد، ارائه اطلاعات لازم در خصوص قوانین آن کشورها است.
مسعودی فر ایجاد هماهنگی میان دستگاهها را به منظور کاهش تعداد زندانیان خارج از کشور امری ضروری دانست و اذعان کرد: برای ایجاد بسترهای لازم در این خصوص باید تفاهم نامهای با صدا و سیما، شهرداری و دیگر نهادها و سازمانها منعقد شود تا از طریق همکاری این سازمانها بتوان اطلاعرسانی لازم برای مسافران ایرانی درباره کشور مقصد صورت گیرد.
سهیلا حامد، معاون اداره کل امور بینالملل قوه قضائیه نیز در این نشست بیان کرد: به دلیل عدم آگاهی مسافران از قوانین کشورها در سادهترین موارد به عنوان مثال همراه داشتن برخی میوهها و حتی قرص کدئین در سفر، که برای تعدادی از کشورها جرم محسوب میشود، شاهد زندانی شدن مسافر ناآگاه از این قوانین میشویم.
سیدعباس میرقیصری، معاون اداره حمایتهای کنسولی و قضائی وزارت امورخارجه نیز در ادامه اظهار کرد: بخشی از سایت وزارت امور خارجه به اطلاع رسانی قوانین کشورها پرداخته شده است و مسافران میتوانند پیش از سفر با مراجعه به این بخش از سایت در جریان قوانین و مقررات کشور مقصد قرار بگیرند.
وی همچنین تهیه دستورالعمل حمایت از زندانیان ایرانی خارج از کشور و ارائه آموزش به کنسولگریها را بخشی از اقدامات وزارت امور خارجه برشمرد و یادآور شد: بیشترین موضوع درگیری زندانیان ایرانی خارج از کشور همراه داشتن مواد مخدر است.
علیرضا قیومیان، مسئول دایره تخلفات خارج از کشور از دیگر اعضا کارگروه حمایت از ایرانیان زندانی در خارج از کشور نیز همراه داشتن مواد مخدر، سفرهای غیرقانونی، استفاده از گذرنامه جعلی، جعل ویزا و جعل اسناد دولتی از جمله جرایمی دانست که زندانیان ایرانی خارج از کشور با آن مواجه هستند.
وی همچنین آمادگی خود مبنی بر اطلاع رسانی پیامهای آموزشی در هنگام صدور گذرنامه و تابلوی اعلانات پلیس +۱۰ اعلام کرد.
در ادامه احمد لنگرودی، مشاور تولید محتوای رسانهای و نماینده صدا و سیما، ضمن اعلام آمادگی از انجام اقدامات لازم و همکاری با سایر دستگاهها در خصوص زندانیان ایرانی خارج از کشور گفت: اطلاع رسانی، آگاه سازی و فرهنگ سازی از جمله حوزههایی است که سازمان صدا و سیما میتواند در آن نقش آفرین و تأثیرگذار باشد.
کمبود تجهیزات در موضوع مبارزه با مواد مخدر، افزایش هزینههای جرم به منظور کاهش وقوع جرم، ضرورت ارسال پیامکهای آموزشی برای مسافران ایرانی در زمان اخذ بلیط، کنترل مرزهای هوایی و زمینی، استفاده از ظرفیت رسانههای نوین در امر اطلاع رسانی، آگاه سازی و فرهنگ سازی از جمله موارد دیگری بودند که اعضای دیگر کارگروه به آن اشاره کردند.
بنابراین گزارش مقرر شد تا کارگروهی با حضور صدا و سیما، وزارت امور خارجه، امور بین الملل قوه قضائیه، پلیس پیشگیری و دبیرخانه شورای ارتقای آگاهیهای عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، به منظور تولید محتوا و تعیین شیوههای انعکاس اطلاع رسانی، پلیس + ۱۰، پایانهها، دفاتر فروش بلیط، دفاتر صدور ویزا، تورهای توریستی، سازمان حج و زیارت، پایانه باربری به عنوان بسترهایی برای اطلاع رسانی احصاء شود.
نظر شما