به گزارش خبرنگار ایمنا، استانهای شمالی همیشه بارانی اند و معضل سیل و سیلاب ناشی از باران نیز در شهرهایشان همیشگی است که این امر به کلافگی مردم بابل در تأمین آب شرب منتهی شده است. شهرهای گروه الف شامل شهرهای بابل، امیرکلا، هادی شهر، بابلسر و فریدونکنار از استان مازندران هستند که در سالهای اخیر همواره با مشکل تامین آب شرب مناسب و بهداشتی مواجه بودهاند.
طرح آبرسانی به شهرهای گروه الف مازندران دارای حدود ۵۵ کیلومتر لوله گذاری است و عملیات اجرایی تصفیه خانه آبرسانی به این شهرها در سال ۸۸ در درونکلای غربی بخش بابلکنار آغاز شده و در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
با افتتاح این طرح مهم که یک هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب را وارد مدار مصرف میکند، مشکل آب شرب شهرهای گروه الف به طور کامل برطرف میشود اما در شرایط فعلی با افزایش کدورت آب سد البرز، تصفیه خانه موجود از کار میافتد همین کدورت آب برای شهر بابل که دارای بیش از ۵۰۰ هزار نفر جمعیت و هفت شهر است از اساسیترین مشکلات به شمار میرود.
یک شهروند بابلی به خبرنگار ایمنا میگوید: بارانهای پاییزی و زمستانی مازندران مشکل تأمین آب شرب را مشکل کرده است اما در تابستان هم به دلیل افزایش جمعیت به دلیل گردشگرپذیر بودن بابل و شهرهای اطراف این کمبود آب بیشتر حس میشود.
او میافزاید: در هنگام بارش باران، سیل یا سیلاب شدیدی در مازندران اتفاق میافتد و بابل دچار مشکلات زیادی میشود و آسانترین کار تأمین آب با تانکر است که با وجود شرایط کرونا و نیاز به شستشو مشکل بیشتری است.
شهروند دیگر اهل بابل میگوید که همیشه در بابل مشکل آب وجود داشته است، اینکه مدام منتظر تانکرهای آبرسان باشیم کلافه کننده است.
تأمین آب مناطق شهری بابل با تانکرهای آبرسان شهرداری
عضو شورای شهر بابل از مشکل آب شرب شهر بابل در دو سال اخیر خبر داد و اظهار کرد: مشکل آب شرب شهر بابل باید با پیگیری به اطلاع مسئولان آب و فاضلاب، آب منطقهای و نمایندگان مجلس برسد.
جواد بیژنی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا میگوید: در شرایط فعلی، از شهرداری درخواست کردیم تا با تانکر آبرسان و ماشین آلات آتش نشانی در محلات آب توزیع شود تا بر شهروندان بابلی فشار کمتری بیاید.
او درباره مشکل اصلی آلودگی آب شرب شهری بابل میافزاید: مشکل از آنجایی است که سد البرز به منظور تامین آب مصرف کشاورزی احداث شد و برای آب شرب نبوده است و طراحی این سد به گونهای است که محل خروجیهای آب آن در قسمت تحتانی قعر سد یعنی در پایین است.
عضو شورای اسلامی شهر بابل ادامه میدهد: پیش از احداث این سد، آب بابل با احداث یکسری چاههایی بین بابل و آمل تأمین میشد تا اینکه با احداث این سد به این فکر افتادند از آب آن برای تامین آب شرب استفاده کنند.
او با تاکید بر اینکه با احداث این سد، آن چاهها رها شده و به دلیل بی توجهی به آنها و بلااستفاده قرار گرفتن از بین رفته و استفاده آب، محدود به آب سد البرز میشود، میگوید: یکی از دلایل مشکل آب شرب به زمان بارندگی برمیگردد زیرا با بارش شدید و پر شدن سد و گل و لای باعث از کار افتادن تصفیه خانه آب شده و این موجب قطعی تزریق شهرهای گروه الف جهت تأمین آب میشود.
بیژنی با بیان اینکه دو سال است که به صورت دستی به روش سیفونی آب را از سطح پشت سد میکشند که در مواقع بحرانی آلودگی کمتری دارد، تصریح کرد: با وجود این روش باز هم تیرگی آب همچنان وجود دارد.
این عضو شورای شهر بابل اضافه میکند: اخیراً یک واحد زلال سازی در تصفیه خانه مرکزی بابل پیگیر این موضوع بوده تا مشکل کدورت آب شرب رفع شود که در روزهای اخیر این دستگاه راه اندازی شده و مشکل بزرگ این بخش حل خواهد شد.
راه اندازی یک واحد از تصفیه خانه آب شرب شهرهای گروه الف
این شرایط درحالی است که حمیدرضا جانباز، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هفته گذشته در بازدید از تصفیه خانه آب شرب شهرهای گروه الف مازندران با اشاره به پیشرفت بسیار خوب این تصفیه خانه گفته است: یک واحد از سه واحد در دست اجرای این تصفیه خانه به ظرفیت ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آماده راه اندازی است و واحد دوم آن نیز تا تابستان سال آینده بهره برداری میشود.
او ظرفیت بهره برداری این تصفیه خانه را یکهزار لیتر بر ثانیه عنوان کرد و گفت: با اجرای این طرح مشکلات آب شرب ساکنان شهرهای گروه الف برطرف میشود. افق بازدهی این طرح برای سال ۱۴۱۵ در نظر گرفته شده و با اجرای آن, آب شرب جمعیت ۶۳۰ هزار نفری منطقه تأمین میشود.
جانباز تصریح کرد: دو مؤلفه مهم این طرح شامل اجرای خط انتقال از سد آیت الله صالحی مازندرانی تا فریدونکنار به طول ۹۰ کیلومتر است که تاکنون ۶۷ کیلومتر آن با پیشرفته ۸۰ درصد انجام شده و دیگری ایجاد تصفیه خانه این طرح که با ظرفیت ۱۵۰۰ لیتر در ثانیه هم اکنون ۷۵ پیشرفته فیزیکی داشته است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هزینه اجرای این طرح را تاکنون بالغ بر ۲۶۳ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در سال جاری ۱۵۰ میلیارد تومان برای اجرای این طرح تخصیص یافت که امیدواریم با اعتبارات مورد نیاز که حدود ۲۷۰ میلیارد تومان میباشد طرح مذکور به بهرهبرداری کامل برسد.
به گزارش ایمنا، براساس گفتهها مؤلفههای مهم این طرح, یک تصفیه خانه به ظرفیت یک هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه, اجرای خط انتقال به طول ۹۰ کیلومتر, مخازن ذخیره آب به ظرفیت ۵۲ هزار متر مکعب, حفر و تجهیز شش حلقه چاه و احداث شش باب ایستگاه پمپاژ بوده که با اجرای مؤلفههای مذکور آب شرب مورد نیاز شهروندان شهرهای گروه الف تأمین و مشکلات موجود برطرف خواهد شد.
نظر شما