به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، دکتر صابر گلکاری اظهار کرد: با معرفی این تعداد، رقمهای معرفی شده این مؤسسه به ۷۵ رقم افزایش یافته است.
وی افزود: ۲ رقم گندم نان بهاره با نامهای کبیر و پایا، ۳ رقم جو به نامهای فراز، ماهنشان، آردا و نخستین رقم از گیاه علوفهای خلر به نام آراز برای کاشت در اراضی دیم امسال معرفی شده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اضافه کرد: پروتئین بالای ۱۲.۵ درصد، تحمل خشکی، مقاومت مطلوب در بیماریهای مهم گندم، وزن هزار دانه بالا و کیفیت نانوایی مطلوب از ویژگیهای مهم دو رقم گندم کبیر و پایا است.
گلکاری با بیان این که ارقام جو بهاره فراز و ماهنشان دانه درشت، دارای محتوی پروتئین دانه بیشتر، مقاوم به ریزش دانه و مقاوم به بیماریهای سفیدک پودری و اسکالد جو هستند، تصریح کرد: این دو رقم جو از ظرفیت بالای تولید در شرایط آبیاری تکمیلی برخوردار هستند و رقم جو زمستانه آردا به طور متوسط ۱۷ درصد عملکرد بیشتری در مقایسه با رقم تجاری آبیدر دارد.
وی ادامه داد: این رقم زودرس است و از تحمل سرمای خوب و پایداری عملکرد در شرایط دیم برخوردار است.
رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با اشاره به رقم آراز که نخستین گیاه علوفهای خلر و مناسب برای کشت پاییزه در مناطق گرم و نیمه گرمسیر کشور است، خاطرنشان کرد: زودرس بودن، عملکرد بالای ۳ تُن علوفه خشک در هکتار و پروتئین بالای ۱۶ درصد را از ویژگیهای خلر آراز است و توسعه کشت این رقم در گسترش تنوع محصولات دیم بویژه علوفه دیم مؤثر خواهد بود.
گلکاری افزود: این ارقام در مقایسه با ارقام تجاری موجود در کشور ۲۰ تا ۳۰ درصد برتری عملکرد، سازگاری بیشتر به شرایط اقلیمی و مقاومت مطلوب به تنشهای زنده و غیرزنده محیطی برخوردار هستند.
وی اضافه کرد: محققان این مؤسسه برای معرفی هر یک از این ارقام ۱۰ تا ۱۴ سال کار تحقیقاتی و پژوهشی مستمر در بخشهای مختلف این مؤسسه انجام دادهاند.
نظر شما