به گزارش ایمنا، پایگاه اینترنتی هندوستان تایمز، محققان دانشگاه «کویین مری» در لندن، کالج ایمپریال لندن و کالج دانشگاهی لندن در این مطالعه واکنشهای آنتی بادی و سلول تی را در ۱۳۶ پرسنل مراقبتهای بهداشتی در انگلیس که در ماه مارس به عفونت خفیف یا بدون علامت کووید -۱۹ مبتلا شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
نتیجه این مطالعه نشان داد؛ ۸۹ درصد از پرسنل مراقبتهای بهداشتی، ۱۶ تا ۱۸ هفته پس از عفونت، آنتی بادیهای خنثی کننده در بدن خود داشتند.
محققان همچنین متوجه شدند بیشتر این افراد سلولهای تی دارند که قادر به شناسایی چندین قسمت مختلف ویروس است. با این حال، آنها متذکر شدند این دو واکنش همیشه با هم هماهنگ نیستند؛ بطوری که برخی افراد از ایمنی سلول تی برخوردارند، اما آنتی بادی ندارند و بالعکس.
محققان خاطر نشان کردند: مطالعه آنها روی عفونت SARS-CoV-۲ در پرسنل مراقبتهای بهداشتی بیمارستانهای لندن نشان میدهد؛ حدود ۹۰ درصد این افراد چهار ماه پس از عفونت، از آنتی بادیهایی برخوردار بودند که این ویروس را مسدود میکند.
آنها افزودند: موضوع دلگرم کنندهتر این است که این مطالعه نشان داد، در ۶۶ درصد از پرسنل مراقبتهای بهداشتی، سطح این آنتی بادیهای محافظ بالا بود و این واکنش قوی آنتی بادی توسط سلولهای تی تکمیل میشد.
محققان با «خبر خوب» توصیف کردن یافتههای این مطالعه، توضیح دادند: اگر کسی به ویروس کرونا آلوده شده باشد، احتمال زیادی وجود دارد که بدن آنها آنتی بادی و سلولهای تی تولید کند که در صورت مواجهه مجدد با ویروس از آلوده شدن آنها پیشگیری میکند.
بیشتر بحثها درباره ایمنی محافظتی بر نقشهای مختلف سلولهای B متمرکز شده است که باعث ایجاد آنتی بادیها و سلولهای تی، گلبولهای سفید خون میشود و از انسان در برابر ویروسها محافظت میکند.
مطالعه اخیر نشان داد که واکنشهای محافظ آنتی بادی معمولاً توسط یک واکنش سلول تی تکمیل میشود؛ بطوری که نیمی از این پرسنل مراقبتهای بهداشتی دارای واکنشهای مختلف آنتی بادی و سلول تی بودند.
این تحقیق همچنین نشان داد؛ واکنش سلولهای تی در افرادی که علائم مشخص کووید -۱۹ داشتند، بالاتر بود؛ در حالی که در افرادی که عفونت بدون علامت داشتند ایمنی سلول تی ضعیفتر بود، اما میزان واکنش آنتی بادی خنثی کننده در آنها برابر بود.
نتایج این مطالعه جدید همچنین تأییدی بر تلاشها برای واکسیناسیون است و نشان میدهد حتی به دنبال ایجاد یک عفونت خفیف، بدن افراد نسبت به بسیاری از قسمتهای مختلف ویروس کرونا که به «اپی توپ ها» معروف هستند، دارای آنتی بادی و واکنش سلول تی میشوند.
محققان خاطرنشان کردند: در حالی که انواع جدیدی از ویروس کرونا در حال ظهور است، اما تغییرات ویروس لزوماً در این اپی توپها رخ نمیدهد، بنابراین امید میرود که سیستم ایمنی بدون مزاحمت به شناسایی این ویروس ادامه دهد.
به گفته محققان، این مطالعه در خصوص موارد بدون علامت و خفیف کرونا بینش مثبتی در مورد دوام ایمنی به SARS-CoV-۲ پس از چهار ماه عفونت ارائه میدهد.
محققان یافتههای این مطالعه را مهم تلقی کردند و ابزار داشتند که کرونای خفیف یا حتی بدون علائم بسیار شایع و نماینده بیشتر عفونتهای کووید -۱۹ در جامعه است.
بنابه گزارش ایرنا، این مطالعه در مجله Science Immunology منتشر شده است.
نظر شما