دلیل پرداخت نشدن وام مسکن بازنشسته‌ها چیست؟

با وجود تکلیف قانون بودجه از سال گذشته برای پرداخت ۴۰ هزار فقره تسهیلات مسکن برای بازنشسته‌ها، این پرداخت صورت نگرفته است.

به گزارش ایمنا، در قانون بودجه ۱۳۹۸ بانک مسکن موظف شد که با استفاده از منابع حاصل از بازگشت اقساط مسکن مهر، ۴۰ هزار فقره تسهیلات مسکن به بازنشستگانی که حداقل پنج سال از بازنشسته شدن آنها گذشته و در ۱۰ سال گذشته خود و همسرانشان فاقد واحد مسکونی بوده و از تسهیلات خرید یا ساخت مسکن استفاده نکرده‌اند، بدون نیاز به سپرده گذاری پرداخت کند.

نرخ سود این تسهیلات در تهران ۹ درصد، مراکز استان‌ها هفت درصد و سایر شهرها و روستاها تا چهار درصد تعیین شده بود و شامل تمامی بازنشستگان اعم از کشوری، لشگری و تأمین اجتماعی که مستمری بازنشستگی آنها کمتر از سه میلیون تومان در ماه بود می‌شد.

وزارت تعاون اعلام نکرد، وام اجرایی نشد

این در حالی است که بررسی گزارش تفریغ بودجه ۱۳۹۸ اعلامی از سوی دیوان محاسبان نشان می‌دهد این تکلیف قانونی اجرا نشده و دلیل آن به عملکرد وزرات کار، تعاون و رفاه اجتماعی بر می‌گردد.

آنچه در گزارش تفریغ بودجه سال گذشته آمده از این حکایت دارد که هیئت وزیران در ۴ دی ماه ۱۳۹۸ بنا به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه آئین نامه مربوطه را تصویب و ابلاغ کرده و توسط کمیسیون اعتباری بانک مرکزی به بانک مسکن جهت اجرا ابلاغ شده است.

اما باید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت‌های مربوط به پرداخت تسهیلات به مشمولان صندوق‌های بازنشستگی را تعیین و به بانک مسکن اعلام می کرده است که گزارش دیوان محاسبات نشان از عدم اقدام این وزارتخانه در این باره دارد.

بر این اساس بانک مسکن نیز امکان اجرای تکلیف قانون برای پرداخت تسهیلات مسکن به بازنشستگان را نداشته است.

این در حالی است که در قانون بودجه سال جاری مجدداً این تکلیف تکرار شد و در تبصره (۱۶) بانک مسکن موظف است از محل منابع ناشی از اقساط مسکن مهر ۴۰ هزار فقره تسهیلات مسکن به بازنشستگانی که حداقل پنج سال از بازنشسته شدن آنها گذشته و در ۱۰ سال اخیر خود و همسرشان واحد مسکونی نداشته‌اند و از محل تسهیلات خرید یا ساخت مسکن هم استفاده‌ای نکرده‌اند، بدون نیاز به سپرده گذاری پرداخت کند.

اینکه با گذشت ۱۰ ماه از اجرای قانون بودجه ۱۳۹۹، چه اقدامی در رابطه با پرداخت تسهیلات مسکن بازنشسته‌ها براساس این تکلیف قانونی صورت گرفته موضوعی است که باید دستگاه‌های مربوطه از جمله بانک مسکن و وزارت تعاون در مورد آن گزارشی ارائه کنند.

منبع: ایسنا

کد خبر 465332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.