به گزارش ایمنا «محمد باقر نوبخت» در حاشیه جلسه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی افزود: در آذرماه امسال که لایحه بودجه ۱۴۰۰ به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد تا به امروز، اظهار نظرهای متنوع، متفاوت و متناقض نسبت به بودجه مطرح شد که بدون تردید با توجه به تقسیم کاری که قانون اساسی در خصوص این سند ملی یک ساله دارد، بین مجلس و دولت یک همکاری تنگاتنگی تعریف شده است.
وی تصریح کرد: پس از یک ماه مذاکره، برگزاری چندین نشست غیرعلنی و تلاش رییس، هیات رییسه و نمایندگان مجلس، شرایطی فراهم شد تا امروز در یک گفت و شنود سریع و صادقانه با حضور نمایندگان دولت و نمایندگان موافق و مخالف، کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به تصویب برسد.
پس از یک ماه گفت و شنودهای صورت گرفته و حداقل چندین جلسه غیرعلنی در این خصوص برگزار شد که رییس مجلس، اعضای هیات رییسه و همه نمایندگان مجلس به جهت حساسیت بودجه وقت گذاشتند و شرایطی را فراهم کردند که امروز در یک گفت و شنود سریع و صادقانه چه از سوی نمایندگان مجلس موافق و مخالف و چه دولت کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید.
نوبخت افزود: این لایحه به عنوان آخرین لایحه دولت دوازدهم و از سوی دیگر به عنوان اولین لایحه دوره چهار ساله مجلس برای هر دو طرف، پراهمیت است که مورد بحث و بررسی قرار گرفته و طبیعی است که دولت نسبت به استدلال و اعداد و ارقام کارشناسی خود مقاومت داشته باشد.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: البته ما فراموش نکنیم ما در شرایط استاندارد و عادی و مطلوب برنامهریزی نکردهایم، بلکه ما در حالی که برای چهارمین سال متوالی تحت شدیدترین تحریمها و محاصره اقتصادی قرار داریم این لایحه را تنظیم کردیم از این جهت طبیعی است که برخی اعداد و ارقام با استانداردهای شرایط عادی، فاصله دارد.
وی با بیان اینکه باید بر اساس شرایط تحریم نسبت به بودجه داوری داشته باشیم، افزود: با وجود اینکه دشمنان ما میخواستند که نتوانیم کشور را اداره کنیم اکنون پرداختها به موقع انجام میشود و حتی طرحهای عمرانی در حال انجام و افتتاح است.
نوبخت ضمن تقدیر از اعضای کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به واقعیتها به کلیات رای دادند، البته فرصت مغتنمی در اختیارشان قرار گرفته که بتوانند نظراتشان را اعلام کنند، البته دولت به جهت اینکه روی همه ارقام منابع و مصارف کار کارشناسی کرده دفاع خواهد کرد، اما اگر استدلالی از نمایندگان شنیده شود که عقل جمعی آن را متناسب بداند به طور طبیعی دولت با توجه به تجاربی که دارد واقعیتها را به مجلس اعلام خواهد کرد.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: اطمینان دارم بخاطر مردم بین مجلس و دولت همکاری صورت میگیرد و توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه از طریق گفت و شنود و همراهی و همکاری، کارها را پیش ببرید همکاریها انجام خواهد شد و ما میتوانیم بودجه متناسبی را برای سال ۱۴۰۰ داشته باشیم که مردم از منافعش استفاده کنند.
وی با بیان اینکه از نظر دولت این بودجه، یک بودجه واقعبینانه است، افزود: بخشی از مردم معیشتشان به طور مستقیم با پرداختهای ما صورت میگیرد، بنابراین اگر در بودجه به طور انقباضی عمل میکردیم و به مردم فشار میآوردیم میتوانستیم بخش بزرگی از هزینهها را با مالیات تامین کنیم، اما ما که قرار نیست از مردم به عنوان مالیات، مبالغ بالایی را بستانیم و آنچه به مردم بدهیم کم باشد.
رییس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: ما باید با توجه با واقعیتها تصمیم بگیریم بنابراین ایمان دارم با همکاری مشترک دولت و مجلس میتوانیم بودجه مناسبی را به عنوان قانون داشته باشیم.
منبع: خبرآنلاین
نظر شما