به گزارش ایمنا، نورالدین کریمی امروز _سهشنبه_ در سمینار تخصصی ستون فقرات که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: در شرایط فعلی به دلیل شیوع کووید ۱۹ که اکثر هموطنان مجبور هستند مدت طولانی در منزل بمانند اعم از دانش آموزان، دانشجویان، معلمان، کارمندان و همه مشاغل تمام فعالیتهای فیزیکی محدود شده و این افراد در فقر فعالیت فیزیکی و ورزشی به سر میبرند.
وی افزود: همچنین افراد سالمند که بیرون رفتنشان از منزل محدود شده است، اینها مستعد آسیبهای بیشتر از جمله پوکی استخوان و ضعف استخوانها هستند که ناشی از بی حرکتی است و بهتر است برای پیشگیری از این آسیبها تا جایی که مقدور است در منزل یا حیاط خانه یکسری فعالیتهای فیزیکی انجام دهند.
وی به تمام گروههای سنی به خصوص سالمندان توصیه کرد: تا حدی که بتوانند داخل آپارتمان یا حیاط خانه راه بروند. این مساله باعث تقویت عضلات، قلب و دستگاه تنفسی میشود.
کریمی تصریح کرد: بهتر است در شرایط فعلی که همه افراد با احتمال ابتلاء به کووید ۱۹ مواجه هستند، ظرفیتهای ریوی شأن را افزایش دهند و عضلات تنفسی و کمک تنفسی شأن را تقویت کنند تا اگر خدایی نکرده دچار این بیماری شدند، عوارض ریوی محدودتر و کمتری را تجربه کنند و به راحتی این بیماری را پشت سر گذارند.
پیشنهاد این فیزیوتراپیست برای تقویت عضلات تنفسی، انجام تمرینهای هوازی مثل ایروبیک، پیاده روی تند و درجا دویدن است که بسیار مفید بوده و علاوه بر تقویت عضلات تنفسی باعث بهبود عملکرد قلبی و ریوی میشود و اینگونه تمرینها در مواجهه با بیماری کووید میتواند برای فرد مقاومت بیشتری را تولید و عوارض بیماری را کمتر کند.
کریمی عنوان کرد: به واسطه شیوع کووید ۱۹ زندگی تغییر کرده و گروههای زیادی درگیر تبلت و گوشیهای هوشمند هستند که در طولانی مدت به خاطر استفاده زیاد و یک جا نشینی، آسیب جدی به ستون فقرات شیوع پیدا کرده و حتی به دلیل بیرون نرفتن و بهره نگرفتن از نور خورشید زمینه پوکی استخوان فراهم میشود.
وی گفت: حداقل توصیه به مردم این است که اگر قرار است دو تا سه ساعت برای مطالعه و کار وقت بگذارند، بین فواصل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه وضعیتشان را تغییر دهند؛ بلند شوند و راه بروند، یکی تا دو ورزش کششی انجام دهند تا فرصتی داده شود به بافتهای دیسک مهرهای کمر و گردن تا دچار آزردگی نشوند.
دانشیار گروه آموزشی فیزیوتراپی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، اظهار کرد: ورزشهای پیشگیری و اصلاح وضعیت میتواند از این مشکلات پیشگیری کند و میتوانند با مراجعه به فیزیوتراپیست از راه دور این خدمات را دریافت کنند و مشاوره بگیرند خوشبختانه با استفاده از سیستمهای مجازی نیازی به مراجعه به مراکز نیست و از راه دور به صورت مجازی هم به صورت صوتی و هم تصویری مردم میتوانند راهنمایی مناسب را دریافت کنند.
وی همچنین پزشکان و کادر درمانی را به استفاده حداکثری و توسعه خدمات "پزشکی از راه دور" توصیه کرد.
مسئول برگزاری بیست و یکمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات، اظهار کرد: در هر دوره این سمینار از تخصصهای مختلف برای درمان مشکلات ستون فقرات دعوت میشود تا آخرین یافتههای علمی را در اختیار همکاران قرار دهند.
وی محورهای این سمینار را شامل یافتههای آناتومی بالینی ستون فقرات، بیومکانیک، اختلالات عملکردی مفاصل و آسیبهای بافت نرم و مشکلات مرتبط به آنها اعم از آرتروز، بیماریهای روماتیسمی و پوکی استخوان عنوان کرد و گفت: همچنین مواردی که منجر به جراحی و آخرین رویکردهای درمانهای جراحی برای اصلاح انحرافات ستون فقرات، مراقبتها و فیزیوتراپی مربوط به زمان بعد از جراحی، روشهای جراحی نوین و کمتر تهاجمی، رفع اختلالات عملکردی مفاصل در ناحیه گردن، سینه، کمر و لگن، درمانهای دستی، سوزن خشک و آموزش نحوه پیشگیری از آسیبهای مفاصل در بیماران از دیگر محورهای این سمینار علمی است.
بنابه گزارش ایرنا، بیست و یکمین سمینار فیزیوتراپی تخصصی ستون فقرات ۴، ۵ و ۱۱ دی ماه سال ۱۳۹۹ توسط دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری انجمن علمی فیزیوتراپی ایران به صورت وبینار برگزار میشود و دارای ۹ امتیاز بازآموزی است.
نظر شما