مرتضی نصوحی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: امروزه جهان مدام در حال تغییر بوده و با نداشتن قطعیتهای فراوانی رو به رو است.
وی افزود: از آنجایی که در بازارهای رقابتی این تغییرات بسیار حیاتی است، سازمانها باید سعی در شناسایی فرصتها داشته تا آنها را تقویت کرده، تهدیدها را حذف و یا اثرات آن را کاهش دهند.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان تصریح کرد: مدیریت ریسک به عنوان یکی از حوزههای دانش مدیریت پروژه سعی در شناسایی، رتبهبندی و تجزیه و تحلیل ریسکها داشته تا سازمان بتواند جهت پاسخگویی به آنها برنامهای داشته باشد.
وی با بیان اینکه این پژوهش زیر نظر معاونت عمران شهرداری اصفهان و در جهت شناسایی ریسکهای پروژههای عمران شهری بر اساس استاندارد مدیریت پروژه آمریکا (PMBOK) انجام پذیرفته است، ادامه داد: در این پژوهش ابتدا اقدام به شناسایی ریسکها شده و سپس از نظر تأثیرگذاری روی اهداف پروژه مورد تجزیه و تحلیل و اولویتبندی قرار گرفته است تا استراتژیهای کلی واکنش به آنها مشخص شده و اقدامات پیشنهادی ارائه شود.
نصوحی خاطرنشان کرد: مهمترین ریسکهای پروژههای عمران شهری اصفهان شامل افزایش نرخ تورم، آزادسازی و تملک اراضی محدوده پروژهها، معارضان محلی و فاز سه طراحی (طراحی در حین اجرا) است که در کنار سایر ریسکهای منفی بیشترین اثر را بر اهداف زمانی، هزینهای و کیفیتی پروژه دارند.
وی با بیان اینکه نتیجه این اولویتبندی اتخاذ سیاست مواجهه با ریسک بوده که گام پنجم از استاندارد است، افزود: استراتژیهای معرفی شده از طرف استاندارد، شامل اجتناب، انتقال، کاهش و قبول که به صورت مبسوط در پایاننامه شرح داده شده است.
مدیر پژوهش، خلاقیت و فناوریهای نوین شهرداری اصفهان با تشریح استراتژیهای معرفی شده از طرف اداره استاندارد، گفت: کلمه «اجتناب» عبارت است از تغییر برنامه مدیریت ریسک جهت محو کردن ریسکها، «انتقال» عبارت است از انتقال تمام و یا بخشی از اثر منفی تهدیدها به شخص ثالث، «کاهش» که این استراتژی سعی در کاهش احتمال وقوع و یا کاهش شدت اثر ریسکها دارد و «قبول» اجتناب از تمامی ریسکها به ندرت امکان پذیر است.
وی تاکید کرد: پیشنهاد میکنیم این پژوهش جهت پروژههای غیر عمرانی نیز پیادهسازی شده تا بتوان از مزایای مدیریت ریسک در تمامی حوزههای عملیاتی و اجرایی بهرهمند شد.
نظر شما