موسسه هنرمندان پیشکسوت معدن طلا است

رییس موسسه هنرمندان پیشکسوت معتقد است: موسسه هنرمندان پیشکسوت مانند معدن طلاست، این که چقدر بتوانیم از آن استخراج کنیم و در اختیار جامعه قرار دهیم به هنر مدیران بستگی دارد.

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت، نیکنام حسینی‌پور در دیدار با سرور بختی - رییس موسسه فرهنگی اکو – با ابراز امیدواری استخراج مناسب از این معدن طلا با همکاری موسسه فرهنگی اکو با هدف تامین منافع همه ملت‌ها، بیان کرد: فرهنگ مرز نمی‌شناسد و مرکز ثقل همه کشورهاست، بنابراین مردم همه کشورها را به یکدیگر وصل می‌کند. شاید در حوزه سیاست اختلاف‌نظرهایی با یکدیگر داشته باشند ولی در حوزه فرهنگ در کشورهای مختلف اشتراکات بسیاری وجود دارد. پس با ذات و روح انسان‌ها سروکار دارد و قطعاً همه انسان‌ها روی آن اجماع نظر دارند.

او اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت را هنرمندان رشته‌های مختلف مانند ادبیات، نمایش و سینما، موسیقی، هنرهای زیبا و هنرهای سنتی دانست که بالای ۶۰ سال سن دارند و گواهینامه درجه یک هنری را از شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور دریافت کرده‌اند و ادامه داد: در موسسه هنرمندان پیشکسوت نزدیک به هزار نفر از مرحوم عزت‌الله انتظامی و علی نصیریان گرفته تا مرحوم محمدرضا شجریان و شهرام ناظری عضویت دارند.

او با تاکید بر این‌که موسسه هنرمندان پیشکسوت برای این‌که بتواند سرپا بمانند، باید خلاقیت داشته، خلق اثر کنند و در جامعه فرهنگی هنری کشور موثر باشند، تاکید کرد: وقتی می‌گوییم ایران فرهنگی همه ما مشمول آن می‌شویم و همه افراد حوزه فرهنگ برای ما یکی هستند. تعلق خاطر ما به خیام، سعدی و حافظ به یک اندازه است و برای آن‌ها فرقی قائل نمی‌شویم، در واقع از نظر ما فرهنگ محدود به مرزهای جغرافیایی نمی‌شود و از همین منظر به هنرمندان نگاه می‌کنیم.

حسینی‌پور زبانِ هنر را زبانی بین‌المللی دانست که سیاستمداران را نزد خود می‌کشاند و ادامه داد: با زبان هنر می‌توان درباره صلح حرف زد. با توجه به سابقه موسسه فرهنگی اکو که متشکل از چندین کشور بوده و نقش فرهنگی آن بسیار پررنگ است می‌توانیم کارهای مشترکی را طراحی و تعریف کنیم که از ظرفیت هنرمندان ایران و سایر کشورها بهره ببریم. فعالیت‌هایی چون برگزاری نشست‌، برگزاری کارگاه‌های مختلف به صورت مشترک و برپایی نمایشگاه در حوزه هنرهای تجسمی را می‌توان انجام داد.

او با اشاره به این که در ایام شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا شاید بتوان از ظرفیت‌های فضای مجازی نیز بیشتر استفاده کرد، اظهار کرد: می‌توان برنامه‌هایی را طراحی کرد تا دوستان هنرمند کشورهای مختلف با یکدیگر به گفت‌وگو بنشینند و انتقال تجربه صورت گیرد. از این رو که نمی‌توان فعالیت‌های فرهنگی و هنری را تعطیل کرد. مردم با وجود بیماری کرونا و ماندن در قرنطینه احساس نیاز بیشتری می‌کنند، پس بهتر است خوراک فرهنگی و هنری بیشتری ارائه کرد که با ذات آن‌ها نیز همسازی دارد.

رییس موسسه هنرمندان پیشکسوت برگزاری بزرگداشت برای مفاخر کشورهای مختلف که مردم روی آن‌ها اجماع داشته باشند را یکی دیگر از موارد همکاری این دو موسسه خواند و گفت: در ایران ظرفیت فرهنگی و هنری بسیار گسترده‌ای وجود دارد و انتظار نیز می‌رود که همیشه در این حوزه خلاقیت موجود باشد.

وی ادامه داد: هر اندازه دولت‌ها در حوزه فرهنگ و هنر هزینه کنند، آن در حقیقت نوعی سرمایه‌گذاری برای نسل‌های آینده است، ما هرچه داریم از نسل‌های گذشته داریم و موظف هستیم آن را حفظ کرده و به نسل‌های بعدی انتقال دهیم.

وی با تاکید بر این‌که فرهنگ مرز نمی‌شناسد و مرکز ثقل همه کشورهاست، ادامه داد: فرهنگ، مردم همه کشورها را به یکدیگر وصل می‌کند؛ شاید در حوزه سیاست اختلاف‌نظرهایی با یکدیگر داشته باشند ولی در حوزه فرهنگ در کشورهای مختلف اشتراکات بسیاری وجود دارد. چون با ذات و روح انسان‌ها سروکار دارد قطعاً همه انسان‌ها روی آن اجماع نظر دارند.

وی افزود: ممکن است اشکال فرهنگ متفاوت باشد اما هدف متعالی دارد و با این هدف متعالی می‌توان کارهای بزرگی را انجام داد و انسان‌هایی را پرورش داد؛ چون در جهان جدید انسان دچار بی‌هویتی می‌شود اگر خوراک خوب فرهنگی به آن‌ها ارائه ندهیم قطعاً نسل‌های آینده ما را نخواهند بخشید. با هم‌افزایی با یکدیگر می‌توانیم هم برای کشورهای عضو و غیر عضو اکو، خوراک فرهنگی تهیه کنیم تا به الگویی برای همه موسسات تبدیل شود.

موسسه فرهنگی هنرمندان پیشکسوت از موسسه‌های مرجع است

سرور بختی – رییس موسسه فرهنگی اکو - نیز در سخنانی در این دیدار با اشاره به اهداف تعیین شده در اساسنامه موسسه فرهنگی اکو گفت: درواقع هدف ما این است که ارتباط گسترده‌ای بین فرهنگیان کشورهای مختلف که جمعیت‌شان به نیم میلیارد نفر می‌رسد و مشترکات فرهنگی بین آن‌ها وجود دارد برقرار کنیم. ما باید از این مشترکات فرهنگی که میراث گرانبهایی است درست استفاده کنیم تا به همراهی مردم به صلح بیشتری دست یابیم.

وی با بیان این که موسسه فرهنگی اکو در این مسیر با موسسه‌های فرهنگی کشورهای مختلف مانند موسسه هنرمندان پیشکسوت که از موسسه‌های مرجع و شناخته شده ایرانِ بزرگ است، همکاری خواهد کرد، ادامه داد: این وظیفه ماست و ما از چنین همکاری‌هایی استقبال کرده و تلاش می‌کنیم از ظرفیت‌های یکدیگر برای رسیدن به اهداف خود بهره ببریم.

او با اشاره به این که بیماری کرونا نمی‌تواند برنامه‌های فرهنگی را به سمت تعطیلی ببرد، بیان کرد: ما نیز برای این که در این ایام از فعالیت باز نمانیم تمام نشست‌ها، میزگردها، معرفی کتاب، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های خود را به صورت مجازی برگزار کردیم و امیدواریم با همکاری موسسه هنرمندان پیشکسوت سلسله برنامه‌هایی این چنینی را در سطح بزرگ‌تری برگزار کنیم. به عنوان نمونه گالری موسسه اکو به صورت مجازی آمادگی برگزاری نمایشگاه‌هایی را با حضور هنرمندان ایران و تاجیکی دارد.

وی با تاکید بر این‌که موسسه فرهنگی اکو برای همکاری با موسسه هنرمندان پیشکسوت و برگزاری مراسم‌های مختلف آماده است، افزود: در همین راستا می‌توانیم از برنامه‌های موسسه هنرمندان پیشکسوت حمایت اطلاعاتی نیز داشته باشیم و برنامه‌های موسسه را در کشورهای مختلف اطلاع رسانی کنیم.

کد خبر 463958

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.