به گزارش ایمنا و به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مرکز نوآوری صنعت غذا، هشت ایده فناورانه شتابدهی میشود. همچنین این مرکز میزبان هفت طرح توسعه تجاری سازی شامل طرحهایی چون بسته بندی و فرآوری گوجه سیاه، نان بیسکویت چهار شیره، انواع شیرینی جات رژیمی برای بیماران خاص، اتانول برگرفته از سبوس گندم و مزارع عمودی است.
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در آیین افتتاحیه این مرکز گفت: ایجاد این مرکز حرکت بزرگی است که از کارخانه نوآوری کلید خورد و با ایجاد دیگر کارخانهها این روند ادامه دار شد. این مرکز در ساختمانی با ۸۰ سال قدمت بازسازی و ایجاد شده است تا در اختیار نوآوران و فناوران قرار گیرد.
به گفته رییس بنیاد ملی نخبگان، صنعت غذا یکی از بزرگترین صنایع کشور است و حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی در صنعت غذا استفاده میشود. بنابراین نوآوریها در این حوزه از نظر سلامت، بهداشت و دیگر فاکتورها اهمیت بالایی دارد.
ستاری همچنین بیان کرد: این مراکز کمک میکند تا نوآوریها به کارخانجات بزرگ تزریق شود و استارتاپ ها و جوانان خلاق به این حوزه ورود کنند.
وی در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به شکل گیری کانون صنعت بازار در حوزه نان بیان کرد: یکی از بزرگترین مشکلات این زنجیره تفاوت قیمت ارز است و یارانهای که به این سیستم وارد شده نوآوریها را کاهش داده است. ساختار کلی صنعت نان کشور سنتی است و باید تغییر کند. الان شرکتهای خصوصی زیادی در این زمینه شکل گرفته است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به نقش شرکتهای دانش بنیان در توسعه صنعت نان تاکید کرد: این شرکتها نقش تاثیرگذاری در تحول این صنعت دارند. ما یکی از کشورهای پرمصرف در حوزه نان هستیم و این صنعت باید با کمک نوآوریها متحول شود.
ایجاد زیرساخت اطلاعات یکپارچه زنجیره ارزش، نوشیدنی دیافان ویژه بیماران همودیالیزی، نمایشگاه مجازی صنعت غذا، تولید پنیر سین بیوتیک، تولید کوکی مخصوص دیابتیها، تولید حاملهای لیپیدی نانوساختار حاوی اسانسهای اکالیپتوس، آویشن، سرخارگل و چای کوهی، دستیابی به فرمولاسیون ترکیبی فایتوبیوتیک انکپسوله شده و پروبیوتیک و تهیه شربت بار بدون استفاده از هیچ گونه ماده شیمیایی غلظت دهنده آنها طرحهایی است که در این مرکز شتابدهی میشود.
نظر شما