به گزارش ایمنا و به نقل از روابطعمومی معاونت گردشگری وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی زاهد شفیعی با اشاره به اولین جلسه وبیناری کمیته فنی آموزش آنلاین گردشگری با حضور ۹ عضو کمیته آموزش سازمان جهانی گردشگری، گفت: در این جلسه که با حضور دبیر کل سازمان جهانی گردشگری و مدیر اجرایی این کمیته و اعضاء آکادمی UNWTO برگزار شد؛ گزارشی از اهم فعالیتهای انجام شده در بخش آموزش گردشگری ایران به ویژه پس از گسترش کرونا ارائه شد.
او با اشاره به سایر بخشهای گزارش مطرح شده؛ خاطرنشان کرد: برگزاری دورههای توانمندسازی در جوامع محلی، مطرح کردن ساختار نظام جامع آموزش گردشگری کشور، طراحی و بهروزرسانی دورههای آموزشی و تولید منابع و محتوای آموزشی دورههای مختلف گردشگری در کشور نیز از جمله زوایایی متفاوت از حوزه گردشگری کشور بود که اعضای حاضر از آن آگاهی یافتند.
شفیعی به اهداف مهم و مورد بحث کمیته آموزش گردشگری اشاره کرد و گفت: تاکید بر نقش و جایگاه «آموزش و تربیت نیروی انسانی در بازیابی صنعت گردشگری در پساکرونا»، «تاکید و معرفی ظرفیتهای UN Academy و استراتژیهای آموزش گردشگری»، «نگاه آیندهنگرانه به آموزش و لزوم بازنگری نیازسنجی مهارتهای مورد نیاز در چشمانداز آینده صنعت گردشگری»، «تاکید بر تقویت ارتباطات علمی و به اشتراکگذاری دانش بین کشورهای عضو از طریق آموزش آنلاین»، «استفاده از ظرفیتهای مطالعاتی و آموزشی سازمان جهانی گردشگری برای ایران» بخشهایی از زوایای ترسیم شده برای شکلگیری چشمانداز فعالیت کمیته آموزش سازمان جهانی گردشگری و همکاری اعضا در این رابطه به شمار میآید.
ایران به عنوان یکی از ۶ عضو اصلی در اولین نشست «کارگروه اصلاح چارچوب حقوقی عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری» حضور پیدا کرد. ایران موفق به عضویت در دو کمیته تخصصی این سازمان با عنوان «کمیته آموزش مجازی گردشگری» و «کمیته تدوین کدهای بینالمللی حمایت از گردشگران» شد، این سومین حضور ایران در ساختارهای تخصصی زیرمجموعه سازمان جهانی گردشگری در سه ماه گذشته به حساب میآید.
علاوه بر سه عضویت اخیر، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از سالهای گذشته تاکنون عضو «شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری» به عنوان مهمترین رکن تصمیمگیری این سازمان جهانی و همچنین عضو «کمیته بررسی تقاضاهای عضویت وابسته» نیز بوده است.
عضویت وابسته سازمان جهانی گردشگری، در کنار عضویت کامل و عضویت پیوسته، یکی از انواع اصلی عضویتهای این سازمان است که با هدف کمک به گردشگری پایدار در سطح جهانی، با بهکارگیری دانش و نوآوری به منظور مسئولانهتر و رقابتیتر کردن گردشگری مطابق با کد جهانی اخلاق گردشگری و اهداف و اصول سازمان ملل متحد شکل گرفته است. تمام سازمانهای غیر دولتی و یا وابسته به دولت، نهادهای مدیریتی گردشگری و حوزههای مرتبط، سازمانهای کار، فنی و حرفهای، دانشگاهها و سایر موسسات آموزشی و پژوهشی و تشکلها و انجمنهای حرفهای که فعالیتهای آنها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با گردشگری در ارتباط است و امکان اجرای اساسنامه سازمان جهانی گردشگری را دارند، میتوانند عضو وابسته UNWTO باشند.
نظر شما