به گزارش خبرنگار ایمنا، حسن رسولی در جلسه امروز (یکشنبه) شورای شهر تهران با اشاره به کاهش ۲۷ درصدی کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل، گفت: در هشت ماه امسال معادل ۶۲ درصد درآمدهای شهر نسبت به بودجه محقق شده و ۳۸ درصد آن کسب نشده است.
وی درباره گزارش حسابهای درآمد شهرداری تهران و ارزیابی میزان انطباق آن با بودجه مصوب را در دو بخش هشت ماهه و مهر و آبان ماه سال ۱۳۹۹، اظهار کرد: در بخش عملکرد حساب درآمد، شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب موظف بوده است در برش عملکردی هشت ماهه خود نسبت به تأمین منابع در سقف ۲۰ هزار و ۳۸۲ میلیارد تومان اقدام کند. طی این دوره هشت ماهه مبلغ ۱۲ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان معادل ۶۲ درصد درآمد کسب کرده است. طی هشت ماهه مذکور کسری عملکرد هفت هزار و ۶۷۲ میلیارد تومان معادل ۳۸ درصد نسبت به بودجه مصوب مشاهده میشود.
رسولی ادامه داد: از کل درآمد هشت ماهه (۱۲ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان) مبلغ چهار هزار و ۵۷ میلیارد ریال معادل ۳۲ درصد آن درآمد پایدار و ۶۸ درصد آن درآمد ناپایدار است.
خزانهدار شورای شهر تهران درباره بخش عملکرد هزینهای، تصریح کرد: در این دوره، شهرداری اجازه داشته است حداکثر تا سقف اعتبار مصوب به مبلغ ۱۸ هزار و ۳۹۳ میلیارد تومان هزینه کند. طی دوره مذکور مبلغ ۱۲ هزار و ۸۰۵ میلیارد تومان (۷۰ درصد) هزینه در دفاتر ثبت شده است. که از این مبلغ ۹۴ درصد آن بهصورت پرداختهای نقدی است و شش درصد آن غیرنقدی است.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران درباره عملکرد حساب درآمد و هزینه ماههای مهر و آبان، اعلام کرد: در بخش عملکرد حساب درآمد، شهرداری تهران بر اساس بودجه مصوب شورا موظف بوده است، در برش عملکردی دو ماهه مهر و آبان نسبت به تأمین منابع در سقف پنج هزار و و ۹۵ میلیارد تومان اقدام کند. در این دو ماه در مجموع مبلغ سه هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان معادل ۶۳ درصد درآمد کسب شده است (در ماه مهر مبلغ ۹۵۱ میلیارد تومان ریال معادل ۳۷ درصد درآمد کسب شده و در ماه آبان مبلغ دو هزار و ۲۸۱ میلیارد تومان معادل ۸۹ درصد درآمد کسب شده است).
وی ادامه داد: از کل درآمد دو ماهه مهر و آبان (سه هزار و ۲۳۳ میلیارد تومان) مبلغ هزار و ۱۲۸ میلیارد تومان معادل ۳۵ درصد آن درآمد پایدار و ۶۵ درصد آن درآمد ناپایدار است (از کل درآمد مهرماه ۲۶ درصد آن درآمد پایدار و ۷۴ درصد آن درآمد ناپایدار و از کل درآمد آبان ماه ۳۴ درصد آن درآمد پایدار و ۶۶ درصد آن درآمد ناپایدار است.)
رسولی درباره عملکرد هزینهای گفت: شهرداری تهران در دو ماه مهر و آبان تا سقف چهار هزار و ۵۸۳ میلیارد تومان اجازه هزینهکرد داشته که با اعلام مبلغ سه هزار و ۶۵ میلیارد تومان معادل ۶۷ درصد مصارف خود را در این دو ماه منظور و ثبت کرده است. در مهر ماه با اعلام مبلغ هزار و ۲۴۵ میلیارد تومان معادل ۵۴ درصد مصارف خود را ثبت کرده است که از این مبلغ ۹۵ درصد آن به صورت پرداختهای نقدی و ۵ درصد آن غیرنقدی است. در آبان ماه با اعلام مبلغ هزار و ۸۲۰ میلیارد تومان معادل ۷۹ درصد از مصارف خود را ثبت کرده است که از این مبلغ ۷۹ درصد آن به صورت پرداختهای نقدی و ۲۱ درصد آن غیرنقدی است.
رسولی در تحلیل این گزارش، گفت: بودجه مصوب هشت دوازدهم سال ۹۸ مبلغ ۱۲ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان بوده است که از این مبلغ ۱۱ هزار و ۱۷۹ میلیارد تومان آن معادل ۸۹ درصد درآمد کسب شده است و در سال ۹۹ بودجه مصوب هشت دوازدهم مبلغ ۲۰ هزار و ۳۸۲ میلیارد هزار تومان که مبلغ ۱۲ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان معادل ۶۲ درصد آن درآمد کسب شده است. بنابراین کسب درآمد، نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته و از ۸۹ درصد در سال ۹۸ به ۶۲ درصد در سال جاری رسیده است. کاهش ۲۷ درصدی کسب درآمد نسبت به مدت مشابه سال قبل، با توجه به رکود پیش آمده در فضای کسب و کار و همچنین افزایش بودجه مصوب هشت دوازدهم سال جاری نسبت به سال گذشته، اهتمام آقای شهردار و همکاران به کاهش عدم تعادل منابع و مصارف را مضاعف میکند.
خزانه دار شورای شهر تهران، ادامه داد: کسب درآمد در مهر ماه ۳۷ درصد و در آبان ماه ۸۹ درصد است، کسب درآمد در مدت یک ماهه ۵۲ درصد افزایش داشته است. از کل درآمد هشت ماهه (۱۲ هزار و ۷۱۰ میلیارد تومان) ۳۲ درصد آن درآمد پایدار و ۶۸ درصد آن درآمد ناپایدار است. در مدت مشابه سال گذشته از کل درآمد وصولی ۳۶ درصد آن درآمد پایدار و ۶۴ درصد آن درآمد ناپایدار است. هرچند درآمد پایدار نسبت به دورههای قبل افزایش داشته ولی نسبت به مدت مشابه سال قبل چهار درصد کاهش داشته است.
به گفته رسولی از کل درآمد مهرماه (۹۵۱ میلیارد تومان) ۲۶ درصد آن درآمد پایدار و ۷۴ درصد آن درآمد ناپایدار است. از کل درآمد آبان ماه ۳۴ درصد آن درآمد پایدار و ۶۶ درصد آن درآمد ناپایدار است. همچنین در گزارش ارائه شده، هزینههای هشت ماهه ۹۴ درصد نقدی است و از ۲۰ درصد بودجه غیرنقد شش درصد تحقق یافته است. لذا همچون گذشته برطرف کردن موانع موجود و عملیاتی شدن کل ۲۰ درصد منابع غیرنقد را انتظار دارم.
تنها ۶۲ درصد از درآمد شهرداری تحصیل شده است
مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران پس از استماع گزارش خزانه دار شورای شهر تهران در خصوص حسابهای درآمد و هزینه مهر و آبان ماه و ۸ ماهه شهرداری تهران در سال ۹۹ گفت: زنگ خطر تحصیل درآمدی در شهرداری تهران به صدا درآمده و با عدم تحقق ۳۸ درصد طی هشت ماه مواجهیم که این امر نشان میدهد تنها ۶۲ درصد از درآمد را تحصیل کرده ایم.
وی افزود: این منابع تنها برای هزینه اجتناب ناپذیر شهری مانند هزینه نگهداشت، رفت و روب، حقوق و دستمزد است.
فراهانی ادامه داد: در خصوص بحث درآمدهای شهرسازی هم این امر را ملاحظه میکنیم؛ ۷۲ درصد منابع تحصیل شده است ولی بدترین وضعیت در خصوص منابع غیرنقد است.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: تحقق منابع در هشت ماهه سال ۱۳۹۹ برابر با ۶۲ درصد بوده است؛ بر این اساس ما در هشت ماهه با عدم تحقق ۳۸ درصد منابع و کسری بودجه ۷ هزار و ۶۷۲ میلیارد تومانی مواجه بودهایم.
فراهانی گفت: در هشت ماهه سال ۹۹ شاهد تنها ۷۳۷ میلیارد تومان هزینه غیر نقد ثبت شده هستیم که این نشانه نبود ارادهای در تحصیل و هزینه منابع غیرنقد شهرداری است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران ادامه داد: از مجموع مصارف شهرداری تهران در هشت ماهه سال جاری تنها ۱.۰۶۴ میلیارد تومان در بخش تملک دارایی سرمایهای (پروژههای تعمیر، نگهداری و عمرانی) هزینه و ثبت شده است. در بخش تأمین مالی پروژههای عمرانی (اعتبارات تمبک دارایی سرمایهای) در برش هشت ماهه ما با کسری عملکرد ۹ هزار و ۸۰۷ میلیارد تومانی نسبت به بودجه مصوب مواجه هستیم و این زنگ خطری برای اتمام پروژهها و بهره مند شدن شهروندان از عوائد ناشی از توسعه و عمران شهر است.
فراهانی اضافه کرد: بررسی روند تحقق منابع نمایانگر آن است که ما در بخش واگذاری داراییهای سرمایهای (درآمدهای شهرسازی) شاهد تأمین ۵ هزار و ۸۸۱ میلیارد تومان منابع هستیم که این روند نمایانگر تحقق ۷۲ درصد منابع پیش بینی شده در برش هشت ماهه از این محل در حالی است که شورای پنجم و مدیریت شهری با هرگونه شهر فروشی مخالفت کرده است و تنها تراکم مجاز و در چارچوب طرح تفصیلی را به متقاضیان پروانه ساختمانی ارائه کرده است، بدون شک سیاست گذاری مبتنی بر تشویق و تسهیل شرایط پرداخت در بخش شهرسازی به منظور تحریک تقاضای دریافت پروانه ساختمانی جدید میتواند به افزایش تحقق پذیری بودجه کمک شایانی کند.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به گزارش خزانه دار شورای شهر تهران افزود: ارائه این گزارش مهر تأییدی بود بر سناریوهای تحقق بودجه که در فروردین ماه سال جاری توسط کمیته بودجه و نظارت مالی ترسیم شد و نشانههایی است برای توجه مجموعه شورا و مدیریت شهری بر راهکارهای برون رفت از وضع موجود با تکیه و تاکید برفعال سازی تأمین منابع و مصارف غیر نقد شهرداری در چارچوب دستورالعمل مصوب شورا، توجه به جلب مشارکت و سرمایه گذاری، سیاست گذاری مبتنی بر تشویق و تسهیل در بخش شهرسازی به منظور تحریک تقاضای دریافت پروانه ساختمانی جدید و توجه به مدیریت و کاهش هزینه است.
فراهانی تصریح کرد: در این شرایط که تحصیل منابع سخت و دشوار است، مدیریت منابع و کنترل هزینهها اهمیت جدی پیدا میکند.
نظر شما