به گزارش ایمنا، اصغر مبارکی با اشاره به اینکه تمساح گونهای است که در مناطق حارهای و گرمسیری زندگی میکند، اظهار کرد: هرچه یک منطقه گرمسیرتر باشد امکان وجود تمساح در آن بیشتر است بنابراین جمعیتهای تمساح در جهان در نوار حارهای دنیا زیست میکنند.
وی ادامه داد: البته تمساحهای چینی استثنا از این مسئله هستند و تنها اَلیگِیتورهایی هستند که خارج از نوار حارهای و بهصورت بومی زیست میکنند البته نسبت به سرما نیز مقاوم هستند.
این کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه وجود تمساح در دریاچه چیتگر تهران تاکنون تأیید نشده است، تصریح کرد: حتی اگر تمساحی در این دریاچه وجود داشته باشد با توجه به سرمای هوای تهران بعید است که بتواند زنده بماند. بههرحال تاکنون هیچگونه اطلاعات و مشخصات دقیقی از این مسئله بهدست ما نرسیده است.
مبارکی با بیان اینکه دستگاههای مختلف ازجمله آتشنشانی، محیط زیست استان تهران و… بررسیهایی را در این زمینه انجام دادهاند، گفت: با این وجود قرار شده است که تیمی از کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست نیز این موضوع را بررسی کند و پایشهایی را در این منطقه انجام دهند.
وی ادامه داد: بهطورکلی ما در کشور از میان انواع مختلف تمساحها فقط یک نوع از کروکودیلها را داریم که زیستگاه آنها نیز در انتهای قسمت جنوب شرقی استان سیستان و بلوچستان است.
این کارشناس تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان با اشاره به اینکه جمعیت تمساحها در کشور چندین سال است که پایش میشود، اظهار کرد: بر اساس آخرین پایشها ۵۰۰ تمساح در زیستگاه کشور ما وجود دارد البته جمعیت تمساحها در نقاط مختلف دنیا ذاتاً جمعیتهای کوچکی است اما بهطور کلی گونه تمساح در طبقهبندی جهانی اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت در رده گونههای آسیبپذیر و در معرض خطر است.
به گزارش ایسنا، پیش از این علی اکبر عفتمنش - معاون اجرایی پروژه دریاچه چیتگر - گفته بود که حدس میزنیم گونهای که در دریاچه چیتگر مشاهده و از آن عکس برداری شده است آلیلیتورفیش یا ماهی سرسوسماری باشد، تاکنون هم شواهدی مبنی بر وجود ردی از تمساح در این دریاچه مشاهده نشده است.
نظر شما