روح الله زم کیست؟ جزئیات اعدام تا کانال آمد نیوز

روح‌الله زم، مؤسس و گرداننده رسانه معاند آمدنیوز صبح امروز به دار مجازات آویخته شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، روح الله زم در شهریور ماه سال ۱۳۵۲ به دنیا آمد و از افراد ضد انقلابی بود که در جهت مخالفت با نظام فعالیت زیادی کرده و تمام تلاشش این بود که سوژه‌های مختلفی را رسانه‌ای کرده و در جهت تضعیف نظام پیش ببرد و مخاطبان خود را به دست آورد که این را می‌توان در تمامی اخبار و موضوعاتی که کار می‌کرد مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید:

روح الله زم سابقه دستگیری در وقایع سال ۸۸ را دارد. وی در دورانی که به عنوان مرخصی از زندان خارج شده بود فضا را برای فرار از کشور مهیا کرد و ابتدا به مالزی و سپس به پاریس رفت و توانست اقامت کشور فرانسه را بگیرید. زم پس از فرار به پاریس وارد شد و فعالیت تبلیغی علیه نظام در شبکه‌های اجتماعی را آغاز کرد.

تأسیس آمدنیوز

روح الله زم پس از فرار از ایران سایت و کانال تلگرامی آمد نیوز را تأسیس کرد و با استفاده از گستره پوشش تلگرام، کانال تلگرامی آن را هم تأسیس کرد و توانست مخاطبان بسیاری را جذب کند. این کانال در اعتراضات ۹ دی‌ماه ۱۳۹۶ در ایران به علت تشویق مردم به خشونت توسط مدیران تلگرام مسدود شد. بعد از آن آمدنیوز در کانالی دیگر با عنوان " صدای مردم" دوباره شروع به کار کرد.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه در مصاحبه‌ای مدعی شد کانال آمدنیوز و بنیان گذاران آن روح‌الله زم و بابک اجلالی برای سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه کار می‌کند. خبرگزاری فارس نیز طی چند گزارش مدعی شد که شواهدی مبنی بر ارتباط این دو با سرویس اطلاعاتی ترکیه، موساد و عربستان سعودی وجود دارد.

کانال تلگرام و وبگاه آمدنیوز در فروردین ۱۳۹۶ توسط عده‌ای ناشناس هک شد و دو دامنه دات کام و دات نت آن به سرقت رفت و مدیران آن به دلیل مشکلات مالی نتوانستند این موضوع را به صورت حقوقی پیگیری و دامنه‌های خود را پس بگیرند.

ندا امین، یکی از خبرنگاران ایرانی خارج از کشور در دی ۱۳۹۶ ادعاهای متناقضی را درباره آمدنیوز و روح‌الله زم مطرح کرد. وی مدعی شد که این کانال با سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی، موساد در ارتباط است و دراین‌باره اسنادی را نیز منتشر کرد.

پدر روح الله زم

روح الله زم، پسر حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی زم، یکی از روحانیون مطرح کشور بود. پسرش از طریق شهرت پدرش توانست به فرزندان مسئولان کشور نزدیک شود و علیه کشور، نظام و مسئولان اخبار دروغ منتشر کند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی زم در حیطه تهیه کنندگی سینما فعالیت کرده و برای مدتی پسرش هم در آثار سینمایی‌اش ورود پیدا کرد. وی همچنین در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی شهر تهران کاندیدا شد، اما به دلیل به دست نیاوردن رأی لازم در معاونت فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران به فعالیت پرداخت.

محمدعلی زم در یکی از مصاحبه‌های خود به موضوع فعالیت‌های پسرش و وارد نشدن خود به بسیاری از مسائل به دلیل خودگویی و دفاع نکردن از خود اشاره کرد و گفت که معتقد است بدترین دفاع، دفاع کردن از خود است و حتی مطرح کردن این موضوع باعث آزرده خاطر شدنش می‌شود.

وی در مصاحبه دیگری گفته بود که بارها برای وی پیغام فرستادم که در رویه خود تجدیدنظر کن و دلخوری‌هایم را از برخی حرف‌ها و موضع‌گیری‌هایش به گوشش رساندم. جواب داد که به پدرم بگویید فرزندی چون روح الله گذشته ندارد و من بر اساس عقل و تکلیفی متفاوت از گذشته رفتار می‌کنم.

مستند ایستگاه پایانی دروغ

در اواخر سال ۱۳۹۷ برنامه‌ای تحت نام "ایستگاه پایانی دروغ" از صدا و سیما پخش شد که ادعای نفوذ یکی از کارمندان وزارت اطلاعات و طرح دوستی با روح‌الله زم و دست انداختن وی را داشت. در بخش ابتدایی این مستند نشان داده می‌شد که افسر اطلاعاتی اخباری ساختگی را برای روح الله زم می‌خواند و زم هم آنها را در کانال تلگرامی و وبسایت آمدنیوز قرار می‌دهد. روح الله زم به این مستند واکنش نشان داد و اعلام کرد که از قبل می دانسته که این ترور اطلاعاتی است و در رابطه با این ادعا فیلم‌هایی نیز منتشر کرد.

همسران روح الله زم

روح الله زم سال ۸۱ برای اولین بار ازدواج کرد که ثمره آن یک دختر متولد ۸۲ می‌باشد. این زندگی در نهایت سال ۸۴ به جدایی و طلاق ختم شد. زم بعد از فرار در پاریس برای بار دوم ازدواج کرد. همسر دوم وی مهسا رازانی نام دارد که پس از دستگیری وی توسط اطلاعات سپاه حواشی زیادی را در مصاحبه با رسانه‌های بیگانه ایجاد کرد.

دستگیری روح الله زم

۲۲ مهر ۱۳۹۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای از گرفتار شدن «روح الله زم» سر شبکه سایت معاند و ضدانقلاب آمدنیوز در یک عملیات اطلاعاتی هوشمندانه توسط سازمان اطلاعات سپاه و دستگیری وی خبر داد.

اینکه وی چگونه بازداشت شد، سوال کاربران زیادی در شبکه‌های اجتماعی است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه خود صراحتاً آورده بود: سازمان اطلاعات سپاه، در این عملیات حرفه‌ای، هوشمندانه و چند وجهی با به‌کارگیری روش‌های نوین اطلاعاتی و شگردهای ابتکاری، سرویس‌های بیگانه را مدیریت و فریب داد و روح الله زم سر شبکه سایت ضد انقلاب و معاند آمدنیوز را به داخل کشور هدایت و بازداشت کند.‌

«روح الله زم درسال‌های اخیر با هدایت، تأمین و پشتیبانی مستقیم و نیز حمایت ضد انقلاب خارج نشین و عوامل داخلی آنها، به عنوان یکی از آبشخورهای محوری دشمن، عملیات روانی گسترده‌ای برای اختلاف افکنی در ارکان نظام اسلامی، دروغ پردازی، القای شبهه در نسل جوان نسبت به عقاید و باورهای دینی، اقدامات خشونت بار و تروریستی؛ ایجاد آشوب و ناآرامی در کشور را اداره می‌کرد.»

جلسات دادگاه روح الله زم

جلسات دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات زم طی ۶ جلسه به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به صورت علنی با حضور مستشار، وکیل مدافع زم و نماینده دادستان در اجرای مواد ۳۵۲ و ۳۵۳ قانون آئین دادرسی کیفری برگزار شد. نخستین جلسه دادگاه وی ۲۱ بهمن ۹۸ و ششمین و آخرین جلسه آن در تاریخ ۲۰ خرداد ۹۹ برگزار شد.

در نخستین جلسه دادگاه، نماینده دادستان اظهار کرد: حسب محتویات پرونده متهم روح‌الله زم فرزند محمدعلی با اسم مستعار نیما، متولد ۵ مرداد ۵۷ صادره از شهر ری، متأهل، دارای دو فرزند، فوق دیپلم، مدیر کانال آمدنیوز، بازداشت و دارای یک سابقه کیفری، دارای وکیل به وکالت آقای دبیر دریابیگی و دارای پرونده شخصیت که بر اساس آن، مشارالیه دارای سلامت جسمی و روحی است.

اتهامات زم عبارت بود از «افساد فی‌الارض» در بازه زمانی سال ۹۵ تا زمان دستگیری از طریق ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور، نشر اکاذیب به طور گسترده، معاونت در تخریب، معاونت در ایجاد اخلال در نظام اقتصادی کشور، تشکیل و اداره کانال معاند آمدنیوز و صدای مردم با هدف برهم زدن امنیت داخلی و خارجی کشور، جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه، جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه در ابتدای سال ۹۷ تا زمان دستگیری، همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه نظام جمهوری اسلامی در نیمه دوم اسفند ماه سال ۹۶ تا زمان دستگیری، اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی، مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف نظام، عضویت و همکاری با کانال‌های معاند با هدف بر هم زدن امنیت داخلی و خارجی کشور، مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار در دی ماه سال ۹۶، مشارکت در جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی‌شده با هدف برهم زدن امنیت کشور، مشارکت در نشر اکاذیب به طور گسترده، توهین به مقدسات اسلام، تحصیل مال از طریق نامشروع و شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی.

زم در جلسات دادگاه خود اقاریر و اعترافات قابل تأملی داشت؛ از جمله اعتراف کرد لیدر اغتشاشات دی ماه ۹۶ بوده که در نتیجه آن تعدادی از هم‌وطنانمان به واسطه اعمال تروریستی عناصر مزدور وابسته به بیگانه جان خود را از دست دادند همچنین اقرار کرد که در شکل‌گیری شورای ۲۹ رسانه برانداز نقش داشته است.

نامبرده همچنین در یکی از جلسات دادگاه خود در خصوص اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی به صورت گسترده که در جلسات بازپرسی به آن اقرار کرده و گفته بود بعد از دی ماه ۹۶ تا اواسط سال ۹۷ اقدامات گسترده تبلیغاتی علیه نظام انجام دادم چرا که به لزوم براندازی معتقد شده بودم و یکسری اتهامات را قبول دارم.

در یکی از جلسات دادگاه، «توانا محمدی» مدیر فنی کانال معاند آمدنیوز، اعلام کرد: به دستور زم قرار بود برای زدن یک پایگاه سپاه به صورت پایلوت ۵۰۰ هزار دلار و پس از آن برای بقیه جاها ۲ میلیون دلار دریافت کنم. خواسته زم ساخت پهپاد و موشک و زدن آنها به مراکز حساس کشور بود.

البته مدیر فنی کانال معاند آمدنیوز در پاسخ به این سوال قاضی که «آیا شما توانایی ساخت موشک دارید؟»، گفته بود: «من توانایی ساخت موشکی که ردگیری نشود و بتوانم آن را جایی بزنم ندارم، قصد داشتم پول از او بگیرم و بعد بگویم بازداشت شدم که بی‌خیال من شود.»

روح الله زم در جلسه دادگاه در مورد قضیه موشک و پهباد گفته بود: «این موضوع برای اوایل آشنایی و در سال ۹۵ و ۹۶ بود که توانا خودش را با آنها معرفی می‌کرد. یک فیلم برایم فرستاد و گفت فلان چیز را درست کردم تا جاهایی را بزنم. به من گفت می‌خواهد پادگانی را که نام آن را به خاطر ندارم در محلشان بزند. گفتم پادگان می‌زنی، از کسی هم پولی می‌گیری پاسخ داد پولی نمی‌گیرم، اما اگر اسپانسر باشد می‌توانم بزنم، من سر این موضوع پرسیدم اگر فلان جا را بزنی چقدر می‌گیری؟ قبول دارم اسم آوردم، اما نیت این کار را نداشتم می‌خواستم او را محک بزنم و ببینم تا کجا می‌تواند پیش برود.»

البته در جریان جلسه دادگاه، قاضی به زم یادآور شد که در پیامک‌هایی که رد و بدل شده به توانا گفته بود مراکز حساس را بزند و فلان قدر پول می‌دهید.

در جریان جلسه دادگاه وقتی پیامک‌های رد و بدل شده میان زم و توانا در مورد موشک‌ها به نمایش درآمد، زم گفته بود: به فرض به وی گفته‌ام فلان مرکز حساس را هم می‌توانی بزنی، اما مگر زد؟!

زم همچنین در پاسخ به این سوال نماینده دادستان که به چه منظور شماره تلفن سردسته گروه ری استارت را برای توانا فرستادید؟ گفته بود: مسخره بازی درآوردم!

روح الله زم در یکی از جلسات دادگاه خود در خصوص همکاری با اداره امنیت ملی آمریکا توضیحاتی ارائه کرد و گفته بود: در سه چهار سال اخیر چندین جا از جمله عربستان و امارات مشخصاً درخواست ملاقات با من را داشتند توسط واسطه‌ای گفتند ماهی ۲۰ هزار یورو حقوق می‌دهند و همه سخت افزارهای مربوط به آمدنیوز و همه امکانات را در اختیارم قرار می‌دهند؛ ولی در مورد صحبت با اداره امنیت ملی آمریکا در خارج از کشور همه ارتباط دارند؛ پلیس فرانسه نیز به من گفت جاهایی که با آنها ارتباط داری را به ما اطلاع بده و ما را در جریان قرار بده.

وی ادامه داده بود: زمانی که تهدیدات علیه من زیاد شده بود دوستی در آمریکا داشتم که به من گفت اگر به آمریکا بیایی دیگر در خطر نیستی. آن دوست گفت که من افراد مختلفی را به آمریکا آوردم که هر کدام اسم و رسمی دارند. یک دفتر مهاجرتی را به من معرفی کرد که با آن دفتر به نتیجه نرسیدم؛ پس از آن دوستم به من گفت که یک دوستی در اداره امنیت ملی آمریکا دارد که یک وکیل ایرانی – آمریکایی است و می‌تواند من را منتقل کند. آن فرد نامش «نیکولاس» بود و یک قرار با او در اسپانیا گذاشتم.

در ادامه جلسه دادگاه وقتی زم با ادله موجود مبنی بر اطلاعات دادن به «نیکولاس» مواجه شد، مدعی شد که «سوء‌نیتی نداشتم، می‌توانستم با صد جا در ارتباط باشم، اما دنبالش نبودم. از انتخابات ۹۶ به بعد اشتباه کردم».

زم همچنین در یکی از جلسات دادگاه خود در رابطه با ارتباطش با «مایک مرادی» مأمور سرویس جاسوسی کشور بیگانه، به سوالات قاضی و نماینده دادستان پاسخ داد و مدعی شده بود این ارتباطاتش در کشوری که مقیم آن بوده، جرم تلقی نمی‌شد! که نماینده دادستان به وی متذکر شد: قانون اجازه به کشور متبوع می‌دهد که اگر بزهکار تبعه کشور باشد در هر جای دنیا جرم کرده باشد او را به کشور بازگرداند و محاکمه کند، ارتباط با «افسر ان اس‌ای» و «مایک مرادی» مأمور سرویس جاسوسی جرم است.

در جریان یکی از جلسات دادگاه، فیلم آموزش‌های ساخت سلاح و اقدامات خشن که در کانال آمدنیوز ارائه می‌شد به نمایش درآمد و زم در خصوص آموزش ساخت سلاح و ارتکاب اعمال مجرمانه در آمدنیوز اعلام کرده بود که «قطعاً اشتباهاتی شده و نمی‌خواهم بگویم که اشتباهاتی نشده است.»

حکم اعدام روح الله زم

دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات زم، ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات نامبرده را توأم با هم، از مصادیق افساد فی‌الارض دانسته و بدین جهت برای مشارالیه حکم اعدام صادر کرده بود؛ همچنین دادگاه مزبور برای چند مورد دیگر از اتهامات منتسب به زم که در زمره مصادیق افساد فی‌الارض نبوده، مجازات حبس تعیین کرده بود.

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در جریان نشست خبری ۱۸ آذر امسال، گفت: دیوان عالی کشور حکم دادگاه عمومی و انقلاب در مورد روح‌الله زم را تأیید کرد.

اعدام روح الله زم

سحرگاه ۲۲ آذرماه ۱۳۹۹ حکم اعدام روح‌الله زم، مؤسس و گرداننده رسانه معاند آمدنیوز اجرا و وی به دار مجازات آویخته شد.

کد خبر 460872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.