به گزارش ایمنا و به نقل از اقتصادنیوز، روند آرام و بدون نوسان بازار خودرو در نیمه دوم هفته گذشته موجب شد تا فعالان بازار خودرو برای هفته جاری هم بازار را آرام و کم نوسان پیش بینی کنند و تغییر در بازار خودرو را تنها به یک تغییر و یا یک رخداد غیر منتظره نسبت دهند.
رصد بازار خودرو نشان دهنده آن است که بیشترین افت قیمت در هفته گذشته به پراید ۱۱۱ اختصاص داشته و این خودرو نسبت به هفته قبل افت ۲.۲ درصدی را ثبت کرد و بالاترین افزایش هم به تیبا صندوقدار با ۶.۳ درصد اختصاص داشت.
دلایل رسیدن به ثبات
رسیدن به ثبات در حالی در بازار خودرو در نیمه دوم هفته رقم خورد که بازار با افزایش قیمت دلار روبرو بود و این انتظار در بازار خودرو به وجود آمده بود که شاهد صعودی شدن قیمت خودرو در بازار باشیم، روندی که رخ نداد و پرونده بازار خودروهای داخلی هفته گذشته بدون نوسان بسته شد. البته فعالان بازار خودرو معتقدند در صورت تداوم افزایش قیمت دلار، افزایش قیمت در بازار خودرو در هفته آتی نیز دور از ذهن نخواهد بود.
با این شرایط این سوال مطرح میشود که چه عواملی باعث شد تا بازار خودروهای پرتیراژ نیمه دوم هفته گذشته را بدون تغییر سپری کنند در این خصوص میتوان سه دلیل را مطرح کرد.
۱- الزام خودروسازان برای تحویل تمام خودروهای مستقر در پارکینگها یکی از دلایلی است که فعالان بازار خودرو معتقدند موجب شد تا در نیمه دوم هفته گذشته شاهد افت قیمت و رسیدن به ثبات قیمت خودرو در بازار باشیم؛ اوایل هفته گذشته حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد، طی دو هفته، تمام خودروهای مستقر در پارکینگها در راستای ایفای تعهدات خودروسازان باید به متقاضیان عرضه شود تا به این طریق التهاب در بازار خودرو فروکش کند. الزامی که به اعتقاد فعالان این بخش در صورت اجرایی شدن آن میتوان افت قیمت خودرو را بیش از پیش لمس کرد. این الزام موجب شده تا توقع انتظاری خریداران برای کاهش قیمت افزایش پیدا کند به همین دلیل به گفته فعالان بازار خودرو تقاضا در بازار خودرو شکل کاهشی به خود گرفته است.
۲- اما یکی دیگر از دلایلی که میتوان نزولی شدن بازار خودرو در نیمه دوم هفته را به آن نسبت داد به شدت گرفتن زمزمههای واردات خودرو مربوط میشود، در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۱۴۰۰ که هفته گذشته به مجلس ارائه شد، حقوق ورود قابل توجهی برای خودرو در نظر گرفته شد اقدامی که موجب شائبه از سرگیری واردات خودرو بر سر زبانها انداخت. البته سازمان برنامه میگوید این حقوق ورودی برای خودروهای دپو شده در گمرک است؛ اما بازار اعتقاد دارد این حجم خودرو در گمرک رسوب نکرده که دولت بتواند این میزان حقوق ورودی دریافت کند و به احتمال زیاد گنجاندن این حجم درآمد مجاز کردن چراغ خاموش واردات است. با این حال همین شدت گرفتن زمزمه موجب شد تا خریداران فعلاً حاشیه بازار را تعقیب کنند.
۳- عامل بعدی که فعالان بازار خودرو به آن اشاره میکنند بلاتکلیفی در نحوه عرضه خودرو است، اینکه آیا قرار خودرو از طریق بورس عرضه شود و یا اینکه روند قرعه کشی برای تحویل خودرو ادامه داشته باشد سردرگمی در بازار را به همراه داشته و موجب شده تا خریداران فعلاً دست از خرید بکشند.
قیمت پراید در بازار خودرو
رصد بازار خودرو در هفته سپری شده نشان میدهد بازار خودرو نوسان بسیاری را تجربه کرد و هر چند در روزهای اول هفته بازار تا حدودی صعودی شد اما، این روند در آخر هفته تثبیت شد و بازار بدون تغییر در نیمه دوم هفته بسته شد، بر اساس رصد بازار خودرو پراید ۱۳۱ هفته گذشته در بازار ۱۰۷ میلیون تومان قیمت خورد و نسبت به هفته ماقبل ۱.۹ درصد رشد قیمت را ثبت کرد. قیمت پراید ۱۱۱ نیز با افتی ۲.۲ درصدی در بازار به ۱۳۰ میلیون تومان رسید.
قیمت محصولات پژو در بازار
در میان محصولات ایران خودرو نیز دو خودرو پرطرفدار این شرکت یعنی ۲۰۶ تیپ ۲ و تیپ ۵ نیز تغییر اندک قیمت را تجربه کردند؛ بر اساس رصد بازار در هفته سپری شده شاهد رشد ۲ درصدی پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نسبت به هفته قبل بودیم و این خودرو در بازار ۱۹۹ میلیون تومان قیمت خورد و تیپ ۵ نیز با ۴.۴ درصد افزایش در هفته سپری شده ۲۶۱ میلیون تومان در بازار معامله شد.
با ارزیابی بازار خودرو میتوان گفت «پژو ۲۰۶ صندوقدار» دیگر محصول خانواده ۲۰۶ که بیش از همه تاکنون توانسته نظر خانوادهها را به خود جلب کند در بازار در محدوده قیمتی ۲۴۷ میلیون تومان قیمت خورد.
قیمت خانواده سمند در بازار
بر اساس ارزیابیهای صورت گرفته قیمت سمند LX هم با رشد ۴.۴ درصدی قیمت نسبت به هفته ماقبل در بازار با قیمت ۱۸۸ میلیون تومان در بازار قیمت خورد. اما « سمند lx با موتور EF7» نیز در هفته گذشته ۲۰۵ میلیون تومان و «سمند سورن» هم ۲۴۳ میلیون تومان در بازار معامله شدند.
قیمت تیبا در بازار
از دیگر محصولات در بازار پرتیراژها میتوان به «تیبا صندوقدار» اشاره کرد؛ ارزیابی بازار خودرو نشان میدهد که این خودرو در هفته گذشته نسبت به هفته قبل در بازار رشد ۶.۳ رصدی قیمت را تجربه کرد و قیمت آن به ۱۱۸ میلیون تومان رسید.
قیمت «تیبا ۲» معمولی نیز در بازار ۱۲۸ میلیون تومان قیمت خورد که نسبت به هفته گذشته ۴.۹ درصد افزایش قیمت داشته است، اما ساینا که به لحاظ قیمتی و حتی فرمی هم تراز تیبا است نیز با قیمت ۱۳۰ میلیون تومان در بازار معامله شد.
نظر شما