حذف گله‌های مرغ تخمگذار سن بالای ۷۰ هفته برای مهار آنفلوانزای پرندگان

رئیس سازمان دامپزشکی به منظور جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان حذف تمام گله‌های مرغ تخمگذار تجاری با سن ۷۰ هفتگی به بالا را خواستار شد.

به گزارش روز چهارشنبه، «علی‌صفر ماکنعلی» در نامه‌ای به معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی خواستار حذف تمام گله‌های مرغ تخمگذار تجاری با سن بالای ۷۰ هفته و بالاتر به منظور کاهش تراکم واحدهای مرغداری جهت جلوگیری از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شد.

در این نامه، اجرای این طرح برای هفت استان عمده تولیدکننده مرغ تخمگذار، در اولویت هستند.

در این نامه آمده است: با شروع موج ۱۳۹۹ - ۱۴۰۰ بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سه کانون پرندگان حیات وحش در استان‌های مرکزی، اردبیل و مازندران تشخیص تأیید شده و با توجه به جغرافیای این کانون‌ها بیانگر فعالیت ویروس عامل بیماری در سرتاسر کشور است می‌تواند سبب بروز مشکلات جدی در طیور بومی و مهمتر از آن " فارم های" صنعتی (به ویژه اجداد، مادر، تخمگذار تجاری و پرورش پولت) شود.

همچنین کاستن از تراکم واحدهای صنعتی به منظور افزایش اطمینان از اثربخشی اقدامات جاری در مقابله با این بیماری بسیار مهم است. در این ارتباط حذف تمامی گله‌های تخمگذار تجاری با سن ۷۰ هفته و بالاتر (عمدتاً به دلیل کاهش میزان ایمنی ناشی از واکسیناسیون این گله‌ها در برابر بیماری) ضروری است.

بنابراین در این ارتباط به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها و اتحادیه‌های سراسر کشور با اولویت استان‌های آذربایجان شرقی، قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی و اصفهان ابلاغ شده است تا در سریع‌ترین زمان ممکن نسبت به حذف گله‌های تخمگذار تجاری با شرایط اعلامی فوق اقدام کنند.

تجربیات سالیان اخیر ثابت کرده در صورت بروز بیماری در واحدهای صنعتی، سرایت بیماری به سایر گله‌ها نیز سلسله وار ادامه یافته که در این صورت پیش بینی می‌شود شاهد مشکلات جدی مشابه سال‌های ۹۵ و ۹۶ در کشور خواهیم بود.

طبق آمارها سرایت بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان توسط پرندگان مهاجر از کشوری به کشور دیگری انجام می‌شود و سالانه بیش از چهار میلیون قطعه پرنده به ۶۲۰ نقطه آبگیر ایران مهاجرت می‌کنند، بنابراین با تمام اقدام‌های کنترلی و پیشگیرانه در مناطق روستایی ویروس وجود دارد و تالاب‌ها و محل برخاستن پرندگان مهاجر می‌توانند عامل بروز و تشدید بیماری آنفلوانزای پرندگان باشند.

پیشتر طبق گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت دام، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تیپ H۵N۸ در یک مزرعه مرغ گوشتی در ژاپن مشاهده شد.

سازمان دامپزشکی در دو سال گذشته در زمینه طرح ملی هدفمند کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از جمله واکسیناسیون، رصد و پایش بیماری در مناطق روستایی و صنعتی اقدامات خوبی انجام داده است به طوری که سالانه برای مقابله با این بیماری بیش از ۱۲۰ میلیون دوز واکسن تزریقی تأمین می‌شود.

بنا به گزارش ایرنا، طرح ملی هدفمند کنترل بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان که از اواخر سال گذشته آغازشده، یک برنامه سه ساله است که ادامه دارد.

کد خبر 459154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.