به گزارش ایمنا، وحید قبادی دانا، در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری سازمان بهزیستی و معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان، اظهار کرد: جامعه هدف سازمان بهزیستی جامعه متکثری از افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، فرزندان دارای سرپرست غیر مؤثر، افراد در معرض آسیبهای اجتماعی است. طبیعتاً پرداختن به ورزش به عنوان عامل برای بهبود کیفیت زندگی افراد، ارتقا سلامت آنها و ایجاد نشاط در حوزههای مختلف مؤثر است. در حوزه آسیبهای اجتماعی یکی از عوامل مهم و مؤثر برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی پرداختن به امر ورزش به ویژه ورزش همگانی است.
وی با اشاره به افراد دارای معلولیت، افزود: هدف ما این است که افراد دارای معلولیت زندگی مستقلی را در بستر جامعه و درون خانواده همراه با نقش اجتماعی مؤثر ایفا کنند. ورزش میتواند عاملی برای اجتماعی شدن این افراد باشد. علاوه بر بحث توانبخشی و توانمندسازی جسمی آنها میتواند امید را در دل آنها برای حرکت رو به آینده فراهم کند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: همچنین برای فرزندان عزیزمان نیز برنامههای مختلفی داشتیم. به طور مثال در جشنوارههای ورزشی که برای فرزندان تحت پوشش بهزیستی داشتیم، طی ۱۴ سال اخیر حدود ۱۰ هزار نفر در جشنوارههای ورزشی و رقابتی با یکدیگر شرکت داشتند و یا معاونت توانبخشی بهزیستی مسابقات ورزشی را در ایام کرونا به صورت مجازی در سازمان برای جامعه هدف برگزار میکند.
وی تصریح کرد: سال گذشته طرح خوبی را در ارتباط با ورزش افراد دارای معلولیت در روستاها در قالب ورزش همگانی و مشارکتی داشتیم.
قبادی دانا همچنین اعلام کرد: همچنین ما همکاریهای خوبی را نیز با فدراسیونهای ورزشی، فدراسیون ورزش معلول و جانبازان و فدراسیون ورزشهای ناشنوایان و نابینایان داشته و داریم. از گذشته نیز این همکاریها در سازمان مستحکم بوده است. با هیأتهای ورزشی استانها، اماکن ورزشی اردوگاهها را در اختیار گذاشتیم و همکاری نزدیکی بین بخشهای مختلف میان بهزیستی و وزارت ورزش بوده است که بتوانیم در تفاهم نامه امروز آن را تقویت کنیم و ارتقا دهیم.
وی گفت: حدود ۱۵۰ هزار نفر از افراد دارای معلولیت در حوزه فعالیتهای ورزشی فعال و در ردههای قهرمانی و در مسابقات در سطح کشور، ملی و بینالمللی مشارکت دارند. این ۱۵۰ هزار نفر در بیش از ۵۰ رشته مختلف ورزشی فعال هستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در ورزش قهرمانی نیز زمینه بسیار خوبی برای فعالیتها در پارالمپیک و ورزشهای مسابقات پا را آسیایی فراهم بوده است. تاکنون در مسابقات جهانی بیش از یک هزار مدال جهانی را افراد دارای معلولیت در سنوات مختلف کسب کردند و در مسابقات پا را آسیایی بیش از ۷۰ مدال برنز و نقره و طلا را کسب کردند.
قبادی دانا خاطرنشان کرد: این یکی از افتخارات برای جامعه معلول کشور است که در پارالمپیک تاکنون بیش از ۲۰۰ مدال ارزشمند پارالمپیک را کسب کنند لذا یکی از اهداف و برنامههای سازمان بهزیستی با توجه به اینکه توانمندسازی جامعه هدف است، ورزش یکی محورهاست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاهم نامه امروز گفت: در قالب این تفاهم مشارکت در جشنوارههای ورزشی محلی، استانی و ملی را با ورزش برای جامعه هدف سازمان بهزیستی و همچنین شناسایی و معرفی باشگاههایی که بتوانند خدمات بهتر و با کیفیت و قیمت مناسبتر برای جامعه هدف بهزیستی فراهم کند، تجربه خواهیم کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: توسعه ورزش همگانی برای معلولان و سالمندان شهری و روستایی در مناطق مختلف یکی از اهداف و برنامههای مشترک میان بهزیستی و وزارت ورزش و جوانان است. در ماده ۸ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت تصریح شده است که دستگاهها و نهادهای مختلف موظف شدهاند که اماکن ورزشی را در اختیار افراد دارای معلولیت به صورت رایگان قرار دهند و امید است وزارت ورزش و جوانان پیشقدم و پیشگام و پرچمدار این مسئله باشد و این امکان فراهم شود.
بنابه گزارش ایسنا، وی معتقد است که با توجه به اینکه بسیاری از اماکن ورزشی به بخش غیردولتی توسط دستگاهها واگذار شده این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده که امید است با همکاری بتوانیم این را مرتفع کنیم و اماکن ورزشی دستگاهها و نهادها به نفع مردم و جوانان و معلولان آزادسازی شود. همچنین در موضوع تأسیس باشگاهها و اماکن ورزشی برای افراد مختلف تاکید ما این است که اماکن جدیدی که ساخته میشوند، طبق دستورالعملهای ابلاغی مناسب سازی شوند.
نظر شما