به گزارش خبرنگار ایمنا، در جلسه امروز (یکشنبه) شورای شهر تهران، احمد مسجدجامعی اظهار کرد: خاطرم میآید در جلسهای آقای خاتمی رئیس جمهور وقت تذکر جدی دادند که شنیده شده عدهای از سرما در خیابانها فوت کرده اند و از وزیر کشور خواستند تمهیداتی بیندیشند و بر اساس آن گرمخانهها به کمک شهرداریها راه اندازی شد.
وی افزود: طبق گزارشهای اعلام شده، سال گذشته ۴۵۰ هزار نفر- شب در گرمخانهها پذیرایی شدند، سال گذشته در این ایام سرد سال، سری به گرمخانهها زدم که اوضاع آنجا میتوانست خیلی بهتر باشد؛ هوا خیلی متراکم بود و تعداد افرادی که در آنجا بودند زیاد بود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: همان زمان شاهد اتفاقی بودم که دست اندرکاران گرمخانهها به افراد ساکن در آن میگفتند وقت اقامت تمام شده و مددجویان را از گرمخانه خارج کرده بودند. مددجویان هم که خانه و سرپناهی نداشتند و در خیابان زیر باران خیس شده بودند. البته این مشکل در آن بازدید حل شد و آنها به گرمخانه برگشتند.
مسجدجامعی در ادامه به شرایط خاص روز پرداخت و گفت: با توجه به شرایط این روزها و بیماریهایی که شاهد آن هستیم میخواستم توجه بیشتری به گرمخانهها شود. مساله این است که اگر اقدام آن روز برای خارج کردن افراد از گرمخانه به صورت استثنا انجام شد میتواند در روزهای بارندگی قاعده باشد. یادم هست در آن روز و در اوج سرما، لباس افرادی که از گرمخانه بیرون شده بودند تماماً خیس بود. بنابراین لازم است اقامت افراد را در چنین روزهایی تمدید کنند تا مددجویان بتوانند در ساعات برف و باران و سرما و روزهایی این چنین در گرمخانه بمانند.
رفتار کریمانه و انسانی با مددجویان
عضو شورای شهر تهران با بیان این مطلب که نگهداری از مددجویان و برخورد با آنها در روزهای بارانی و سرد باید کریمانه و همراه با شأن انسانی باشد گفت: به هر حال این همشهریها و هموطنان ما بی پناه هستند. به همین جهت میخواستم توجه شمارا، بخصوص امسال که بارندگیها زیاد و هوا سردتر است، به این موضوع هم جلب کنم.
وی در ادامه افزود: طبق گفته یکی از مسئولان؛ پارسال ۴۵۰ هزار نفر - شب ظرفیت داشتیم و امسال پیش بینی میشود که ۷۵۰ هزار نفر- شب در سال باشد. لذا لازم است به موضوع سرما و بارندگیها توجه بیشتری کنیم تا بتوانیم رفتار درست و انسانی با آنها داشته باشیم.
مسجدجامعی به تعداد تختهای موجود در گرمخانهها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تعداد تختهای موجود در گرمخانهها حدود یک هزار و ۸۰۰ تخت است که از این تعداد حدود ۴۰۰ تخت مربوط به بانوان است. در سنوات گذشته و در مواجه با افزایش تقاضا، با روشهایی چون بهره برداری از فضاهای داخلی از جمله کف گرمخانهها، ۳۰ درصد بر ظرفیت پذیرش، افزوده میشد که در شرایط جدید و با توجه به وضع دشوار کرونا لازم است ظرفیت پذیرش با بهکارگیری مثلاً سولههای مدیریت بحران و تجهیز آنها مد نظر قرار گیرد.
نظر شما