خشکی دهان و ارتباط آن با افزایش احتمال ابتلا به کرونا

متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بزاق به طور طبیعی دارای آنزیم‌ها و ایمونوگلوبین‌هایی ضد ویروس و باکتری است و به عنوان سد دفاعی دهان عمل می‌کند و مطالعات زیادی نشان داده‌ است که احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی مانند کرونا در افراد با خشکی دهان افزایش می‌یابد.

الهه قاسم زاده حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه بزاق به طور طبیعی دارای آنزیم‌ها و ایمونوگلوبین‌هایی ضد ویروس و باکتری است و به عنوان سد دفاعی دهان عمل می‌کند، اظهار کرد: مطالعات زیادی نشان داده است که احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی و باکتریایی از جمله کرونا در افراد با خشکی دهان به دلیل از بین رفتن این سد حفاظتی افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: با توجه به تأثیر استرس و اضطراب بر ایجاد خشکی دهان و به دنبال آن از بین رفتن این عامل حفاظتی دهانی احتمال ابتلا به بیماری ویروسی کووید ۱۹ بیشتر می‌شود و این احتمال در افراد با استرس و اضطراب طولانی افزایش خواهد داشت، بنابراین کنترل مشکلات روانشناختی به ویژه استرس و اضطراب در پاندمی کرونا اهمیت و ضرورتی دو چندان دارد.

متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت دانشگاه علوم پزشکی کاشان خاطرنشان کرد: با توجه به تجربه ویزیت علائم دهانی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ اعم از بستری و سرپایی از اسفندماه ۹۸ تاکنون، توصیه می‌کنم افراد در زمینه خشکی دهان و مراقبت از خود توجه بیشتری داشته باشند، البته خشکی دهان علل مختلفی از جمله بیماری‌های سیستمیک، اختلالات ساختاری غده بزاقی و به ویژه مشکلات روانشناختی دارد.

وی با اشاره به اینکه در پاندمی کرونا ویروس باید به موارد پیشگیری از ابتلا به بیماری عمل کنیم، تصریح کرد: در حال حاضر که درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد، بهترین راه پیشگیری است، مراقبت و پیشگیری از خشکی دهان کاهش زمینه و احتمال ابتلا به بیماری کووید ۱۹ بر اثر خشکی دهان و کاهش شدت تظاهرات دهانی به ویژه در افراد بستری را در پی دارد.

کد خبر 456630

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.