«تورم زدایی» مالیات بر عایدی سرمایه را ناکارآمد می‌کند

معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی گفت:‌ تورم زدایی از مالیات عایدی سرمایه‌، این نوع مالیات را ناکارآمد می‌کند.

به گزارش ایمنا، محمود علیزاده درباره لایحه اصلاح بخشی از قانون مالیات‌های مستقیم که اخیراً به مجلس شورای اسلامی ارسال شد، در پاسخ به این سوال که در پیش‌نویس اولیه مصادیق مانند سهام، سهم‌الشرکه و سود سپرده بانکی که در مالیات مجموع درآمد پیش بینی شده بود، آیا در لایحه دولت حذف شده است؟ اظهار کرد: ۱۰۰ درصد راجع به موارد گفته شده، در مالیات مجموع درآمد دیده شده است. هر شخصی که درآمدی داشته باشد، باید در یک اظهارنامه مشخص ابراز کند و این درآمدها اعم از معاف مالیات یا مشمول مالیات است، فرقی ندارد.

معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی در پاسخ به اینکه در تعریف مجموع درآمد، مصادیق یاد شده وجود ندارد، گفت: وقتی می‌گویم درآمد افراد ناشی از هرگونه فعالیت داخل یا خارج از کشور؛ منظور تمامی این موارد است. حتی درآمدهایی که معاف از مالیات هستند، نیز باید ثبت شود.

علیزاده تاکید کرد: برای سهامداران حقوقی مالیات علی‌الحساب سود سهام پیش بینی شده و در اظهارنامه ابرازی آنها باید مشاهده شود؛ حتی سود سپرده باید در اظهارنامه ثبت شود.

وی در پاسخ به این سوال که چرا تعریف مالیات بر عایدی سرمایه تغییر کرده و موضوع تورم سالانه از مالیات عایدی کسر خواهد شد؟ گفت: در کمیسیون تخصصی دولت نرخ مالیات بر عایدی سرمایه از ۲۵ به ۵۰ درصد افزایش یافت و بعد از آن تورم زدایی شد.

معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی در پاسخ به این سوال که آیا تورم زدایی از مالیات بر عایدی سرمایه کارایی لازم را دارد؟ تصریح کرد: کارایی لازم را ندارد. اگر کسانی که برای اولین بار تا سه سال معامله انجام می‌دهند، معاف از مالیات باشند، کسانی که در طول سال اقدام به خرید و فروش می‌کنند و همانند مالیات کالاها و خدمات می‌تواند دیده می‌شوند. به هر حال این موضوع نظر کمیسیون اقتصادی دولت است و به آن احترام می‌گذاریم.

کد خبر 454085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.