فراکسیون زنان دنبال حل مشکلات بانوان است

سخنگوی فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: فراکسیون زنان برای ارائه کمک به دولت و نهادهای حمایتی آمادگی دارد تا مسئله زنان سرپرست خانوار بیش از این بغرنج نشود.

به گزارش ایمنا، سارا فلاحی در توضیح جلسه امروز فراکسیون زنان گفت: این جلسه پیرامون بررسی وضعیت زنان سرپرست خانوار با حضور مسئولانی از سازمان بهزیستی، کمیته امداد و معاونت زنان ریاست جمهوری و مؤسسه توسعه حقوق فقر زدایی و مرکز پژوهش‌های مجلس برگزار شد و در آن در رابطه با بند «ت» ماده ۸۰ قانون برنامه ششم توسعه، ضعف‌ها و مشکلات ساختاری و محتوایی آن بحث و بررسی صورت گرفت.

وی افزود: در این جلسه میدری معاون وزیر کار، مسعودی فرید معاون امور اجتماعی بهزیستی، عوض پور مدیرکل سلامت و رفاه برنامه و بودجه، نظری مدیر کل فرهنگی اجتماعی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و ملکشاهی از کمیته امداد درباره وضعیت زنان سرپرست خانوار توضیحاتی ارائه دادند و برنامه‌هایشان برای بیش از سه میلیون زن سرپرست خانوار که بیش از ۱۲ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند را تشریح کردند.

به گفته فلاحی در این جلسه فراکسیون زنان دغدغه‌های خود را پیرامون وضعیت زنان سرپرست خانوار و چگونگی توانمندسازی آنها مطرح کردند. همچنین به ایرادات بند «ت» ماده ۸۰ قانون برنامه ششم اشاره شد که از جمله آن می‌توان، عدم وجود قانون جامع برای حمایت از بانوان سرپرست خانوار، عدم توجه به ابعاد قابلیتی و راهکارهای توانمند سازی بانوان خودسرپرست، شعاری ماندن اصول قانون اساسی که مربوط به زنان و رفع تبعیض علیه آنان است و غفلت از برخی حمایت‌ها و مشکلات ساختاری و محتوایی را نام برد.

سخنگوی فراکسیون زنان مجلس ادامه داد: همچنین در این جلسه ابرچالش‌های حوزه زنان مانند نبود پنجره واحد حمایتی، ضعف ردیف بودجه پایدار، نبود متولی واحد برای مسئله زنان سرپرست خانوار، نداشتن برنامه الگویی مناسب به عنوان مسائل مهمی مطرح شدند که باید حتماً مورد توجه جدی قرار گیرند. فراکسیون زنان با انتقاد از عدم توجه جدی به زنان سرپرست خانوار اعلام کرد آمادگی هر نوع کمکی به دولت و نهادهای حمایتی دارد تا مسئله زنان سرپرست خانوار بیش از این بغرنج نشود البته هر چند برای مدیریت مشکلات زنان کارهای خوبی انجام شده و قابل تقدیر است اما متناسب با نیاز آنها برنامه‌ریزی نشده است.

فلاحی افزود: فراکسیون زنان معترض به نحوه اصلاح لایحه توانمندسازی زنان در معاونت زنان ریاست جمهوری بود و اصرار معاونت بر حذف عبارت " به تصویب مجلس برسد" و " به تأیید هیأت وزیران" در لایحه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار که در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به این دلیل رد شد را یک اشتباه فاحش خواند چون یک لایحه اگر به تصویب مجلس برسد به قانون دائمی و پایدار تبدیل می‌شود اما معاونت زنان ریاست جمهوری نتوانست در ارائه برنامه‌های مربوط به اصلاح بند «ت» ماده ۸۰ به درستی عمل کند و با اصرار بر حذف "تأیید هیأت وزیران" و "تصویب مجلس" از این لایحه داشتند در حالی که نمایندگان مجلس معتقدند چون بودجه این لایحه را مجلس اختصاص می‌دهد بنابراین مجلس باید بر نحوه اجرای آن نظارت داشته باشد علاوه بر این در قانون برنامه ششم به عنوان سند بالا دستی بر دو عبارت "تأیید هیأت وزیران" و "تصویب مجلس" تاکید شده و حذف آنها خلاف قانون است.

وی افزود: در این جلسه فراکسیون زنان به این نکته اشاره کرد که آمار زنان سرپرست خانوار بر اساس خود اظهاری زنان ثبت می‌شود اما ممکن است برخی به دلایل خاص سرپرست خانوار بودنشان را اعلام نکنند بنابراین نمی‌توانیم به این آمار استناد کنیم و بگوییم تعداد زنان سرپرست خانوار همین تعدادی هستند که مرکز آمار اعلام می‌کند.

منبع: ایسنا

کد خبر 452933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.