به گزارش ایمنا، مرتضی پورمیرزای با اشاره به اینکه انجمن یوزپلنگ ایرانی برخی مجوزهای لازم برای پایش زیستگاههای یوز و دوربینگذاری در آنها را گرفته است، اظهار کرد: از اینرو از حدود سه ماه گذشته کار بررسی و پایش برخی نقاط آغاز شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه متأسفانه در منطقه مهم توران (که به عنوان زادآورترین زیستگاه یوزپلنگها شناخته میشود) هنوز مجوزهای لازم برای ورود مستقیم ما به زیستگاه و دوربینگذاری صادر نشده است، تصریح کرد: از اینرو انجمن تعدادی دوربین را در اختیار اداره کل محیط زیست استان سمنان قرار داده است تا با همکاری محیطبانان آشنا به منطقه کار دوربینگذاری و رصد این زیستگاه انجام شود.
به گفته مدیرعامل انجمن یوزپلنگ ایرانی انتظار میرود که تا سال آینده مجوزهای لازم برای این انجمن در منطقه توران صادر شود و انجمن یوزپلنگ ایرانی بتواند بهصورت مستقیم این زیستگاه را پایش کند اما تا آن زمان عکسهای نهایی (که توسط دوربین از یوزپلنگها ثبت میشود) باید از طریق اداره محیط زیست سمنان برای تحلیل به دست انجمن برسد.
پورمیرزای در ادامه با اشاره به زیستگاه «میاندشت» در استان خراسان شمالی گفت: با توجه به دریافت مجوزهای لازم برای دوربینگذاری در این منطقه اطلاعات ما از این زیستگاه به مراتب کاملتر از سایر نقاط است، تصاویر ثبت شده در دوربینها تاکنون یک بار چک شده است و متأسفانه میتوان گفت که تاکنون تصویری از یوزپلنگ در این زیستگاه توسط دوربینها ثبت نشده است.
وی درباره پایش و رصد زیستگاه یوزپلنگ در استان خراسان رضوی نیز توضیح داد: درخواست دریافت مجوزهای لازم برای این کار به دستگاههای مربوطه ارسال شده است اما تاکنون مجوز فعالیت صادر نشده است.
مدیرعامل انجمن یوزپلنگ ایرانی با بیان اینکه زیستگاههای شمالی یوزپلنگ ازجمله خراسان شمالی، سمنان و خراسان رضوی از اهمیت زیادی برای رصد و پایش برخوردارند، اظهار کرد: متأسفانه چندین سال است که در زیستگاههای جنوبی یوزپلنگ جدیدی مشاهده نشده بنابراین تمرکز ما روی زیستگاههایی است که حضور یوز جدید در آنها به ثبت رسیده است.
وی به ایسنا گفت: آخرین آمار از جمعیت یوزپلنگها در کشور مربوط به سال ۲۰۱۷ است که جمعیت آنها کمتر از ۴۰ قلاده تخمین زده شده بود، تصریح کرد: از بعد از سال ۲۰۱۷ اطلاعات دقیقی از جمعیت یوزها در زیستگاههای مختلف کشور در دسترس نیست.
نظر شما