۵ میلیون تومان به ازای هر بنای ثبت ملی شده

وزیر میراث فرهنگی گفت: در سال گذشته ۱۸۶ میلیارد تومان به ازای ۳۴ هزار اثر ثبت ملی شده و ۲۴ اثر ثبت جهانی شده بودجه گرفتیم، انصافاً باید یک توجه ویژه به این بخش بشود.

به‌گزارش ایمنا و به نقل از میراث‌آریا، علی اصغر مونسان در دومین نشست اعضای هیئت امنای مجموعه‌های تاریخی، فرهنگی و ملی که امروز سه‌شنبه ۶ آبان‌ماه در مجموعه فرهنگی‌تاریخی نیاوران با حضور اعضا برگزار شد، عنوان کرد: در سال گذشته ۱۸۶ میلیارد تومان به ازای ۳۴ هزار اثر ثبت ملی شده و ۲۴ اثر ثبت جهانی شده بودجه گرفتیم، انصافاً باید یک توجه ویژه به این بخش بشود. البته دولت دوازدهم کمک کرده است.

او افزود: بحث ما جبران درآمدهای وزارتخانه از محل کرونا نیست، بحث این است بخشی از هویت ملت ما در معرض آسیب جدی قرار دارد، اگر این روند ادامه پیدا کند، وضعیت فوق بحرانی داریم.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: عمده مشکلات این وزارتخانه در بخش‌های منابع انسانی و مالی بوده که یک عقب‌ماندگی تاریخی در این زمینه داریم که با این ترمیم‌ها مشکلات حل نمی‌شود. بودجه ما از ۷۰۰ میلیارد تومان سال ۹۶ به ۱,۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۹ رسیده است، باید یک‌بار دولت و مجلس به شکل جدی مشکل بودجه وزارتخانه را حل کنند.

او در خصوص درآمد موزه‌ها با شیوع ویروس کرونا، بیان کرد: متأسفانه با شیوع ویروس کرونا موزه‌ها در صدر تعطیلی‌ها قرار گرفتند، چند ماهی است که درآمدی از محل فروش بلیت موزه‌ها نداریم و درآمد زیادی را از دست دادیم، امسال ۲۰۰ میلیارد تومان برای فروش بلیت پیش‌بینی شده بود که تاکنون فقط ۳ میلیارد تومان آن محقق شده است، این رقم ما را دچار چالش جدی می‌کند و نمی‌دانیم این بحران تا سال آینده ادامه دارد یا نه؟

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در خصوص مصوبات نشست امروز بیان کرد: مصوبات خوبی داشتیم و گزارش‌هایی در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه هیئت امنای مجموعه‌های تاریخی‌فرهنگی ملی ارائه شد، همچنین مشکلات و چالش‌هایی که در اداره این بناهای تاریخی وجود دارد توسط معاون میراث‌فرهنگی مطرح شد.

با کمبود شدید اعتبارات در حوزه میراث‌فرهنگی کشور روبه‌رو هستیم

او افزود: با کمبود شدید اعتبارات در حوزه میراث‌فرهنگی کشور روبه رو هستیم، نگهداشت ۳۴ هزار اثر ثبت ملی و ۲۴ اثر ثبت جهانی با اعتبارات موجود نشدنی است، بنابراین ناچار هستیم تا این اعتبارات را بر روی چند بنای مهم متمرکز کنیم، متأسفانه به بسیاری از بناها اعتبار تعلق نمی‌گیرد یا میزان آن اندک خواهد بود.

مونسان با اشاره به توقع مردم برای حفاظت از آثار تاریخی کشور گفت: مردم ما توقع و انتظار دارند تا هویت فرهنگی کشور حفظ و توجه بیشتری به آن شود و برای نگهداشت این آثار نیز ردیف‌های اعتباری بهتری در نظر گرفته شود، همان‌طور که در تمام دنیا اتفاق می‌افتد.

بناهای تاریخی هویت ملی هستند نیاز به بودجه دارند

او افزود: امیدواریم با کمک اعضای هیئت امنای مجموعه‌های فرهنگی‌تاریخی و دولت به موضوع میراث‌فرهنگی توجه بیشتری شود و اعتبارات لازم در این خصوص تأمین شود. بناهای تاریخی هویت ملی هستند نیاز به بودجه دارند که مرمت شوند، تأخیر در اقدامات حفاظتی موجب تخریب آثار می‌شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: اگر بناهای تاریخی از بین برود، دچار مشکلاتی می‌شویم که قابل جبران نیست، بنابراین از سازمان برنامه‌وبودجه تقاضا دارم تا از ردیف‌های متفرقه‌ای که در اختیار دارد در این زمینه کمک کند. صرفاً موضوع را به سمت خسارت‌های کرونا نبریم تا بخشی از هویت کشور دچار مشکلات جدی نشود با توجه به حساسیت‌های ویژه که مردم برای حفاظت آثار دارند.

او بیان کرد: کشور پهناوری داریم و برای حفاظت از تاریخ و تمدن آن مشکلاتی در حوزه یگان حفاظت میراث‌فرهنگی به لحاظ نیروی انسانی و لجستیک وجود دارد، تأمین نیروی انسانی برای چنین کشور پهناوری بااین‌همه داشته‌های تاریخی کار سختی است و فشار زیادی به دولت وارد می‌کند.

مونسان گفت: دوستان ما در سازمان برنامه‌وبودجه کمک کنند تا بتوانیم حفاظت‌های الکترونیکی خود را افزایش دهیم و نیاز به نیروی انسانی تا حد ممکن کاهش پیدا کند. با توجه به اینکه به لحاظ لجستیک در مضیقه جدی قرار داریم در این زمینه نیز کمک کنند تا بخشی از این مشکل رفع شود.

پرداخت حقوق پرسنل پایگاه‌های ملی و جهانی تا چند روز آینده

او در خصوص پرداخت حقوق پرسنل پایگاه‌ها، اعلام کرد: متأسفانه در پرداخت حقوق پرسنل پایگاه‌ها تأخیرهای داشتیم، خوشبختانه آقای رحمت‌الله اکرمی خزانه‌دار کل کشور دستور پرداخت آن را بلافاصله صادر کردند تا عقب‌ماندگی حقوق پرسنل در پایگاه‌ها ملی و جهانی به‌سرعت انجام شود، ظرف چند روز آینده این پرداخت به‌طور کامل انجام می‌شود.

اختصاص ردیف متفرقه در سال ۱۴۰۰ برای جبران خسارت‌های ناشی از کرونا

حمید پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه‌وبودجه کشور نیز در ادامه گفت: برای سال ۱۴۰۰ در لایحه، یک ردیف متفرقه‌ای را برای جبران خسارت‌های ناشی از کرونا پیش‌بینی خواهیم کرد که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی هم مشمول آن می‌شود، اما برای سال ۹۹ تنها منبعی که برای کرونا وجود دارد همان یک میلیارد دلار برداشت از صندوق ذخیره است که بر اساس مصوبه ستاد بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت توزیع شده است.

او افزود: تجزیه و تحلیل‌هایی نیز در خصوص خسارت‌های وارد شده ناشی از شیوع کرونا به برخی از دستگاه‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی که مخاطبان مردمی دارد، انجام شده است به این منظور قرار شد با موافقت دکتر نوبخت این خسارت‌ها در ستاد ملی کرونا مطرح شود تا از یک میلیارد دلار، سهمی را به این وزارتخانه‌ها انتقال دهند و مشکل امسال آن‌ها حل شود.

باید از میراث‌فرهنگی کشور حفاظت کنیم

رحمت‌الله اکرمی خزانه‌دار کل کشور و عضو هیئت امنای مجموعه‌های تاریخی، فرهنگی و ملی در ادامه، عنوان کرد: برای نگهداشت آثار تاریخی چاره‌ای نداریم و باید از ثروت و میراث‌فرهنگی کشور حفاظت و نگهداری کنیم.

میراث‌فرهنگی از فقر زیاد رنج می‌برد

سید محمد بهشتی عضو هیئت امنای مجموعه‌های تاریخی، فرهنگی و ملی در ادامه گفت: سال ۱۳۷۳ کل بودجه جاری و عمرانی میراث‌فرهنگی کشور ۷۰۰ میلیون تومان و در سال ۷۶ نیز بودجه جاری و عمرانی سازمان میراث‌فرهنگی در سطح کشور ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان که به نظر من این بودجه یک شوخی بود.

او افزود: با توجه به میزان کم بودجه، میراث‌فرهنگی از فقر زیاد رنج می‌برد و مانند دستگاهی بوده که دچار سوءتغذیه شده است، در شرایط نرمال قرار نداریم که بتوانیم مقایسه انجام دهیم.

کد خبر 452082

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.